Τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου εόρτασε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 η Εκκλησία μας. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, στον Ι.Ν Παναγίας Πορταϊτισσας, στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης, που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους, τελέσθηκε σε κατανυκτικό κλίμα ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. Θεοφίλου Μαντζαβράκου καθώς και αρκετών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης στον μελίρρυτο λόγο του, με αφορμή τον στίχο ‘’Πάντα ὑπὲρ ἔννοιαν, πάντα ὑπερένδοξα, τὰ σὰ Θεοτόκε μυστήρια…’’ από εμπνευσμένο ύμνο της Εκκλησίας μας, αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την γέννησή Της μέχρι και την κοίμησή Της.   Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να βρίσκονται πάντα υπό την Σκέπη της Μεγαλόχαρης.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.