Τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης και ο Δ’ Κατανυκτικός εσπερινός στον Ι.Μ.Ναό Αγ. Βησσαρίωνος.  Του εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Ιωαννίνων και τοποτηρητής της Ι.Μητροπόλεώς μας κ. Μάξιμος.  Καθόλη τη διάρκεια της Ακολουθίας πλήθη κόσμου έφταναν από κάθε μέρος για το ύστατο χαίρε στο σκήνωμα του Σεπτού Ποιμενάρχου μας.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Παν/γιώτατος Αρχ. της Ι.Μ.Βαρλαάμ π. Βαρλαάμ Νιαβής με θέμα  »’ο Σταυρός μας»’

Αμέσως μετά το πέρας της Ακολουθίας και έπειτα από μικρή δέηση, η Ιερά Εικόνα της Σταυρώσεως, η οποία είχε μεταφερθεί εκτάκτως στον Μητρ. Ναό Αγ. Βησσαρίωνος, αναχώρησε για την Ι.Μ.Βαρλαάμ όπου και φυλλάσεται.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους πιστούς ότι αύριο το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος, οι Ώρες, η Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία και περίπου η ώρα 13:00 θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, ώστε να καταλήξει αργότερα στην Ι.Μ.Αγ. Θεοδώρων όπου και θα είναι η τελευταία επίγειος κατοικία του.

Ο Ι.Ναός απόψε θα παραμείνει ανοιχτός για το προσκύνημα του σκηνώματος, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.