Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουλίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μαρκέλλας στον Βοτανικό, μετά το πέρας του μεθέορτου Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Ενδόξου Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος, στους δρόμους του Βοτανικού.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε και εν συνεχεία προΐστατο της λιτανείας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Πλήθος πιστών από διάφορες περιοχές της Αττικής συμμετείχε στην λιτανευτική πομπή, ενώ πολλοί Χριστιανοί περιμένανε με ευλάβεια στις άκρες των δρόμων τη διέλευση της Ιεράς Εικόνος, της Προστάτιδος, Πολιούχου και Εφόρου της Ενοριακής Κοινότητας.

Η Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος και του Δήμου Αθηναίων συνόδευε την λιτανευτική πομπή παιανίζοντας πανηγυρικά. Κρητικοί με παραδοσιακές φορεσιές μετέφεραν στους ώμους τους την Ιερά Εικόνα της Αγίας, περιστοιχιζόμενοι από κοπέλες του κατηχητικού που φορούσαν ομοιόμορφα λευκά φορέματα.

Κατά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον Ιερό Ναό, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ανδρόνικος Αλεξάκης, ευχαρίστησε εκ μέρους των συνεφημερίων του και των συνεργατών της ενορίας, τον Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, όλους όσους συμμετείχαν στο διήμερο του πανηγυριού, κληρικούς και δημοτικούς άρχοντες, τους ανθρώπους του ναού και τους εθελοντές, αλλά και όσους ήρθαν για την εορτή.

Ακολούθως ο Επίσκοπος Θεσπιών μετέφερε τις ευχές του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β΄ και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα, γεμάτα από την χάρη του Θεού δια πρεσβειών της Αγίας Μαρκέλλας. Διαβεβαίωσε τους πιστούς ότι οι υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, θα ξαναβρούν σύντομα τη χαμένη τους αίγλη και θα μετατραπούν σε ένα ενιαίο «ζωντανό» σημείο αναφοράς των χιλιάδων πολιτών. Τέλος κάλεσε τους πιστούς να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή, για της 102 ζωές συνανθρώπων μας,  που κάηκαν την 23 Ιουλίου 2018, από τη φονική πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι της Αττικής.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.