• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Κυριακή, 22 Μαρτίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Με λαμπρότητα ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Συνάξεως των Φθιωτών Αγίων στη Λαμία

22 Μαρτίου 2026
in Χωρίς κατηγορία
Με λαμπρότητα ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Συνάξεως των Φθιωτών Αγίων στη Λαμία
Share on FacebookShare on Twitter

Με λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Συνάξεως των Φθιωτών Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών σε απευθείας μετάδοση από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

          Τους Ιερούς ύμνους απέδωσαν με αρτιότητα καθηγητές, πτυχιούχοι και μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», διάκονοι των Ιερών Αναλογίων της πόλεως της Λαμίας, υπό τον Διευθυντή του Ωδείου και Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ. Τους Αγίους Αρχιερείς και τις συνοδείες τους προσεφώνησε καταλλήλως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Αναφέρει το Δοξαστικό του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος το εξής «Ἀγαπήσατε τὸν Θεὸν καὶ εὑρήσετε χάριν αἰώνιον, μηδὲν προτιμήσητε τῆς ἀγάπης αὐτοῦ, ἵνα ὅταν ἔλθῃ ἐν τῇ δόξῃ αὐτοῦ εὑρήσητε ἀνάπαυσιν…».

          Διανύουμε ήδη την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, που είναι μια περίοδος μετανοίας, μια περίοδος κατά την οποία καλούμαστε με την Χάρη του Θεού και με και δική μας προσπάθεια να μεταβάλλουμε, να μετατρέψουμε, να μεταποιήσουμε την καρδιά μας από λίθινη σε σάρκινη, από αναίσθητη σε ευαίσθητη και αισθαντική, από ανάλγητη και σκληρή σε μαλακιά και θερμή και ανοιχτή στον συνάνθρωπο και στο Θεό.

          Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι καιρός ανακαινισμού, είναι καιρός νέου ξεκινήματος για τον πιστό ώστε μέσω των Μυστηρίων, της μετοχής στα Μυστήρια να γίνει η ζωή μας αγιοπνευματική, να γίνει χαριτωμένη, δηλαδή να είναι στολισμένη με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι εποχή συμφιλίωσης και καταλλαγής ώστε η καρδιά μας να κατοικηθεί και να πληρωθεί από την ειρήνη και την χαρά, που είναι καρποί του Αγίου Πνεύματος.

          Τέταρτη Κυριακή των Νηστειών σήμερα και η Εκκλησία μας προβάλλει μία μεγάλη προσωπικότητα, τον Άγιο Ιωάννη τον αποκαλούμενο της Κλίμακος, ο οποίος μας άφησε ως δώρο και παρακαταθήκη ένα βιβλίο, μας άφησε δώρο και παρακαταθήκη την λεγόμενη Κλίμακα, τη σκάλα δηλαδή με λίγα λόγια που θέλει να μας διδάξει δύο βασικά πράγματα. Το πρώτο ότι η πρόοδος στην πνευματική ζωή πρέπει να γίνεται μετ’ επιστήμης, όχι πρόχειρα, όχι ως έλαχε, αλλά με συνέπεια, με προσοχή και προσπάθεια να αγωνίζεται κανείς να εξαλείψει, να καθαρθεί από τα πάθη του και το δεύτερο, ότι από το πρώτο σκαλοπάτι μέχρι το τελευταίο το τριακοστό, που είναι το έσχατο, δεν μπορεί να τα διανύσεις πρόχειρα και απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά πρέπει να τα ανέβεις κλιμακωτά, σιγά σιγά, να ανεβαίνεις με λίγα λόγια στις αρετές, να επιδιώκεις τις αρετές, να προσεύχεσαι για αυτές και να τις επιθυμείς μέχρι να φτάσεις στο τελευταίο σκαλοπάτι, στην τελευταία βαθμίδα, που δεν είναι άλλη από την αγάπη. Την κατά Θεόν αγάπη.

          Τριάντα λοιπόν σκαλοπάτια καλείται ο χριστιανός να ανέβει αργά αλλά σταθερά. Στόχος: Η τελείωση μας, η κάθαρση από τα πάθη και η ένωσή μας με τον Θεό. Αυτός λοιπόν είναι ο πνευματικός αγώνας που πρέπει να γίνεται με συνέπεια, με κόπο και με ζήλο και με όρεξη προκειμένου να μπορεί να επιτύχει αυτά στάδια ο αγωνιζόμενος χριστιανός.

          Λέει λοιπόν ο Άγιος Ιωάννης ότι το πρώτο σκαλοπάτι είναι η αποταγή του κόσμου. Τι σημαίνει αποταγή του κόσμου; Μας καλεί δηλαδή ο Ιωάννης της Κλίμακος ή ο Χριστός να εξαφανιστούμε από τον κόσμο, να πάμε να ζήσουμε στις σπηλιές; Όχι ασφαλώς!

          Αποταγή του κόσμου σημαίνει να εγκαταλείψεις το κοσμικό φρόνημα δηλαδή τον κοσμικό τρόπο σκέψεως και να αποκτήσεις «νούν Χριστού» αυτό που με άλλα λόγια είπε ο ίδιος ο Χριστός όταν κάλεσε και είπε στους μαθητές Του ότι «Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν, καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι». Η αποταγή λοιπόν είναι αυτό το «ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν», για να μπορεί ο άνθρωπος να επιδοθεί στον πνευματικό αγώνα και για να μπορεί να φτάσει στο τελευταίο σκαλοπάτι που είναι η αγάπη μαζί με την πίστη και την ελπίδα. Το τρίπτυχο αυτό του Αποστόλου Παύλου: Πίστη, ελπίδα και αγάπη λέει ο Παύλος «μείζων δὲ τούτων ἡ άγάπη».

          Ο Άγιος Ιωάννης την πρώτη δηλαδή την πίστη την βλέπει σαν μια ηλιαχτίδα, σαν μια ακτίδα τη δεύτερη την ελπίδα τη βλέπει σαν φως και η αγάπη την βλέπει σαν ηλιακό δίσκο, αλλά όλα και τα τρία και οι τρεις αυτές αρετές έχουν μία και την αυτή λαμπρότητα. Η αγάπη λοιπόν αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πίστεώς μας. Ο ίδιος ο Χριστός μας είπε όταν ρωτήθηκε τι να κάνει κάποιος για να κερδίσει την βασιλεία των ουρανών «ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐξ ὅλης τῆς καρδίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς διανοίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ἰσχύος σου». Τι σημαίνει όλο αυτό; Να τον αγαπήσεις με λίγα λόγια με όλη την ύπαρξή σου και με τη σκέψη σου και με την καρδιά σου και με το μυαλό σου και με το σώμα σου με τα πάντα σου και τον πλησίον σου ως εαυτόν.

          Χωρίς την αγάπη λέγει, ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, η σωτηρία είναι προβληματική. Όλες οι προηγούμενες βαθμίδες που καλεί και μας προβάλλει ο Άγιος Ιωάννης κατατείνουν στην τελευταία την αγάπη, είναι προσανατολισμένες στην αγάπη, εμπνέονται από την αγάπη, κατευθύνονται προς την αγάπη και φωτίζονται από την αγάπη. Η αγάπη όμως δεν είναι κάτι αόριστο. Δεν αγαπώ γενικά το ο,τιδήποτε. Η αγάπη έχει κάποιον αποδέκτη και αυτός ο αποδέκτης είναι πρόσωπο. Η αγάπη εκφράζεται μέσα από μία σχέση και μία σχέση με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Αγαπώ τον τάδε ή αγαπώ την τάδε. Όλη η ζωή επομένως, οι δράσεις, οι σκέψεις, οι δραστηριότητες πρέπει να κατατείνουν, να απευθύνονται, να αποβλέπουν σε αυτό το πρόσωπο που δεν είναι άλλο από το πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

          Άρα η πνευματική ζωή έτσι όπως την αναλύει ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος είναι ερωτική ζωή, είναι ζωή ερωτικής αγάπης με τον Χριστό γι’ αυτό και με πολλή σοφία ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος λέγει «Ὁ ἐμὸς ἔρως ἐσταύρωται». Ο έρωτας μου έχει σταυρωθεί. Ό,τι πράττουμε, ό,τι σκεφτόμαστε, ό,τι λέμε πρέπει να περιστρέφεται γύρω από το πρόσωπο του Χριστού. Για τον Χριστό ζούμε, για τον Χριστό αναπνέουμε, στο Χριστό προσευχόμαστε, τον Χριστό αναζητούμε, στο Χριστό απευθυνόμαστε και απευθύνουμε τα αιτήματά μας ζητώντας ικανοποίηση. Είναι αυτό που λέγει πάλι ο Απόστολος Παύλος «τά πάντα καί ἐν πᾶσι Χριστός».

          Κατακλείοντας το κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε:

          «Η ζωή μας πρέπει να έχει σημείο αναφοράς τον Χριστό, πρέπει να έχει αρχή, κέντρο και τέλος το πρόσωπο του Χριστού. Το καλό που γίνεται, γίνεται γιατί το ζητά ο Χριστός. Τη νηστεία την κάνουμε γιατί την ζητά ο Χριστός. Την ελεημοσύνη την κάνουμε γιατί την ζητά ο Χριστός άρα λοιπόν στο πρόσωπο του συνανθρώπου βλέπουμε τη μορφή του Χριστού. Η αγάπη είναι εκείνη που φωτίζει την πορεία και δίνει νόημα στην άνοδό μας σε κάθε σκαλοπάτι. Χωρίς αυτήν καμία αξία δεν έχει η οποιαδήποτε άσκηση. Το να νηστεύεις απλώς για να νηστεύεις αν δεν αποβλέπει σ αυτό που ο Χριστός σου ζητάει δεν έχει κανένα νόημα, γιατί όλα ξεκινούν από το πρόσωπό Του και καταλήγουν σε Αυτόν.

          Η αγάπη γεννάει την αληθινή πίστη. Τι σημαίνει πίστη; Εμπιστοσύνη. Γιατί, αν δεν αγαπάς, δεν μπορείς να εμπιστευθείς έναν άνθρωπο. Η αγάπη φωτίζει την ελπίδα γιατί δεν μπορεί να ελπίζεις, αν δεν έχεις απέναντί σου ένα πρόσωπο που αγαπάς και η αγάπη ταυτόχρονα ταπεινώνει, γιατί σε μαθαίνει να προσφέρεσαι χωρίς να ζητάς ανταπόδοση, ανταπόκριση, γιατί αυτό είναι η μίμηση του ίδιου του Κυρίου μας του Ιησού Χριστού που ανέβηκε στον Σταυρό για μας. Με την αγάπη λοιπόν και με τη θυσία, που η αγάπη απαιτεί ο άνθρωπος γίνεται όμοιος με τον Θεό. Αγαπάς το Θεό πραγματικά, όταν τον αγαπάς περισσότερο από τον εαυτό σου. Αγαπάς τον Θεό όταν δεν νοιάζεσαι να χάσεις τα πάντα ακόμη και τον εαυτό σου αρκεί να μη χάσεις Εκείνον. Αγαπάς το Χριστό όταν ο Χριστός είναι το μόνο που δεν αντέχεις να χάσεις. Αντέχεις να χάσεις τα πάντα από την οικογένεια μέχρι τα πάντα αλλά το Χριστό δεν αντέχεις να τον χάσεις.

         Αυτό ακριβώς έκαναν και οι σήμερον τιμώμενοι και εορταζόμενοι Άγιοι της Φθιώτιδας από τον ένδοξο Απόστολο Ηρωδίωνα μέχρι τον κατά τα τελευταία χρόνια αποκαλυφθέντα από τον Θεό Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, από τον Απόστολο Ηρωδίωνα, την Αγία Ιερουσαλήμ και τα τέκνα της και τον Ιερομάρτυρα Γρηγόριο που με το σωματικό τους μαρτύριο επισφράγισαν και επικύρωσαν με το αίμα τους την προς τον Χριστόν αγάπη τους μέχρι τον Όσιο Δαυίδ τον εν Ευβοία που γεννήθηκε σε τούτα τα μέρη, τον Σεραφείμ τον Δομβοΐτη, τον Αθανάσιο τον Μετεωρίτη, τον Όσιο Αγάθωνα, που με άσκηση και με ταπείνωση του σώματος προσέφεραν τους εαυτούς τους ζωντανό σφάγιο ως απόδειξη στον Θεό, ως απόδειξη της αγάπης τους».

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Βουλής, του Δήμου Λαμιέων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, καθώς επίσης και των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία νέων παιδιών, από την Λαμία, την Μαλεσίνα, τις Ράχες και άλλα σημεία της Φθιώτιδας, αλλά και μαθητές και μαθήτριες από την Αφρική, που φοιτούν στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας. Στο πλαίσιο της επισκέψεως τους στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, οι Άγιοι Αρχιερείς μετά των συνοδειών τους αλλά και ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αρχιμ. π. Ματθαίος Μπαρούσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και μερικές από τις δομές του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Φωτογραφίες

Πρόσφατα Άρθρα

Με λαμπρότητα ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Συνάξεως των Φθιωτών Αγίων στη Λαμία
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Συνάξεως των Φθιωτών Αγίων στη Λαμία

22 Μαρτίου 2026

Με λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Συνάξεως των Φθιωτών Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό...

Read more
«Φλόγα πίστης και ελευθερίας» Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής στον Μαρτυρικό Επίσκοπο Ρωγών Ιωσήφ
Εκκλησία της Ελλάδος

«Φλόγα πίστης και ελευθερίας» Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής στον Μαρτυρικό Επίσκοπο Ρωγών Ιωσήφ

21 Μαρτίου 2026

Με λαμπρές διήμερες εκδηλώσεις η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας τιμά την σεπτή μνήμη του ηρωικού Επισκόπου των Ελευθέρων Πολιορκημένων,...

Read more
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

21 Μαρτίου 2026

Στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2026, διοργανωμένη από το Γραφείο...

Read more
Σύναξη Αναγνωστών, Ιερόπαιδων και Υποψήφιων Κληρικών  στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Σύναξη Αναγνωστών, Ιερόπαιδων και Υποψήφιων Κληρικών στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου

21 Μαρτίου 2026

Υπό την πεπνυμένη καθοδήγηση και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Παύλου και στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ιερατικών Κλήσεων της...

Read more
Λαμπρή υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου στη Νέα Αγχίαλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρή υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου στη Νέα Αγχίαλο

21 Μαρτίου 2026

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Δημητρίου θα παραμείνει προς προσκύνηση στη Νέα Αγχίαλο έως τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2026. Καθ’...

Read more
Επίσημη Δοξολογία για τη Μάχη της Ματαράγκας και τιμή στη Μνήμη των Αγωνιστών
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσημη Δοξολογία για τη Μάχη της Ματαράγκας και τιμή στη Μνήμη των Αγωνιστών

21 Μαρτίου 2026

 Το πρωί του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος προέστη της επισήμου Δοξολογίας επί τη επετείω...

Read more
Παλλαϊκός εορτασμός των Φθιωτών Αγίων στην Λαμία
Εκκλησία της Ελλάδος

Παλλαϊκός εορτασμός των Φθιωτών Αγίων στην Λαμία

22 Μαρτίου 2026

Με αμείωτο ρυθμό, πιστοί κάθε ηλικίας προέρχονται στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην καρδιά της Λαμίας,...

Read more
π. Αθανάσιος Παπασταύρου: Η Θεοτόκος αποτελεί καταφύγιο για όλους
Εκκλησία της Ελλάδος

π. Αθανάσιος Παπασταύρου: Η Θεοτόκος αποτελεί καταφύγιο για όλους

21 Μαρτίου 2026

Η πορεία του ανθρώπου ξεκινά από την ενανθρώπηση του Χριστού και ολοκληρώνεται στη Δευτέρα Παρουσία. Μέσα σε αυτή την πορεία,...

Read more
«Η ζωή μας είναι σταυρική πορεία προς την Ανάσταση»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η ζωή μας είναι σταυρική πορεία προς την Ανάσταση»

21 Μαρτίου 2026

Το πρωί του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ελειτούργησε στην Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς Άρτης....

Read more
π. Λεωνίδας Αθανασούλας: Η Παναγία μας είναι η προτύπωση της Εκκλησίας
Εκκλησία της Ελλάδος

π. Λεωνίδας Αθανασούλας: Η Παναγία μας είναι η προτύπωση της Εκκλησίας

21 Μαρτίου 2026

Παρά το πέρασμα των αιώνων, η τιμή, η αγάπη και η προσευχή των πιστών προς την Παναγία παραμένουν ζωντανές και...

Read more
Φθιώτιδος Συμεών προς μαθητές: «Μην αφήσετε κανένα σκοτάδι να σας νικήσει»
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών προς μαθητές: «Μην αφήσετε κανένα σκοτάδι να σας νικήσει»

21 Μαρτίου 2026

Με τρεις Ακολουθίες των Δ΄ Χαιρετισμών και με την επίσημη εναπόθεση των Ιερών Λειψάνων των Φθιωτών Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό...

Read more
Ο  ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ  ΣΤΗ ΜΑΚΡΥΚΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο  ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ  ΣΤΗ ΜΑΚΡΥΚΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

21 Μαρτίου 2026

Την Ενορία αγ. Παρασκευής Μακρυκάππας επισκέφθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026, όπου χοροστάτησε κατά...

Read more
Από την Ζωοποίηση του Ανθρώπου απο τον Δαρβινισμό και τον Μαρξισμό στην Θέωση του απο τον Χριστιανισμό
Αγίου Ιωάννου Κλίμακος

Στην κλίμακα των αρετών προηγείται η υπακοή στις Ευαγγελικές εντολές και έπονται οι υπόλοιπες

21 Μαρτίου 2026

Την Τετάρτη Κυριακή των Νηστειών, μνήμην επιτελούμεν, Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέως της Κλίμακος. Ο Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης χριστιανοί μου,...

Read more
Να μαθαίνουμε να αντέχουμε και να μην αποθαρρυνόμαστε από τις δυσκολίες και τους πειρασμούς της ζωής
Εκκλησία της Ελλάδος

Να μαθαίνουμε να αντέχουμε και να μην αποθαρρυνόμαστε από τις δυσκολίες και τους πειρασμούς της ζωής

21 Μαρτίου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Μάνδρας του Δήμου Λαρισαίων (τ. Δήμου Κοιλάδας), δίπλα στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, μετέβη την...

Read more
Με λαμπρότητα η υποδοχή της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης» και οι Δ΄ Χαιρετισμοί στο Μακρυχώρι
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η υποδοχή της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης» και οι Δ΄ Χαιρετισμοί στο Μακρυχώρι

21 Μαρτίου 2026

   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαρτίου 2026, υποδέχθηκε την ιερά και σεβασμία εικόνα...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Από την Ζωοποίηση του Ανθρώπου απο τον Δαρβινισμό και τον Μαρξισμό στην Θέωση του απο τον Χριστιανισμό
Αγίου Ιωάννου Κλίμακος

Στην κλίμακα των αρετών προηγείται η υπακοή στις Ευαγγελικές εντολές και έπονται οι υπόλοιπες

21 Μαρτίου 2026

Την Τετάρτη Κυριακή των Νηστειών, μνήμην επιτελούμεν, Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέως της Κλίμακος. Ο Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης χριστιανοί μου,...

Πίστη, νηστεία, προσευχή

Πίστη, νηστεία, προσευχή

21 Μαρτίου 2026
Ο χρόνος της ζωής μας – Μια ευκαιρία σωτηρίας!

«Πιστεύω, Κύριε, βοήθει μου τῇ ἀπιστίᾳ»

13 Απριλίου 2024
Θέλει Δουλειά πολλή…

«Ω γενεά που παραμένεις άπιστη και διεστραμμένη, ενώ είδες τόσα θαύματα!

13 Απριλίου 2024
Πίστη, νηστεία, προσευχή

Κυριακή Δ’ Νηστειών – Η θεραπεία του σεληνιαζομένου νέου

13 Απριλίου 2024
Μὴν ἀμελοῦμε τὴ μετάνοια καὶ ἐξομολόγησι

Περί αληθινής μετανοίας

13 Απριλίου 2024
Ο χρόνος της ζωής μας – Μια ευκαιρία σωτηρίας!

Ο χρόνος της ζωής μας – Μια ευκαιρία σωτηρίας!

13 Απριλίου 2024
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Το κήρυγμα της Κυριακής Δ΄ Νηστειών

10 Απριλίου 2021
Ο χρόνος της ζωής μας – Μια ευκαιρία σωτηρίας!

«Ποιος είναι η ελπίδα σου;»

4 Απριλίου 2020
Πίστη, νηστεία, προσευχή

Πιστεύω, Κύριε, βοήθα με στὴν ἀπιστία μου

26 Μαρτίου 2020
Πίστη, νηστεία, προσευχή

Τὰ κλήματα τοῦ θανάτου

6 Απριλίου 2019
Πίστη, νηστεία, προσευχή

Παιδιόθεν

3 Απριλίου 2020
Οἱ ὑποσχέσεις τοῦ Θεοῦ

Ἄγκυραν ἔχομεν τῆς ψυχῆς ἀσφαλῆ τε καὶ βεβαίαν

6 Απριλίου 2019
Τα όνειρα και οι Άγγελοι στην Κλίμακα του Ιωάννου

Ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος για την Καταλαλιά

6 Απριλίου 2019
Οἱ ὑποσχέσεις τοῦ Θεοῦ

Οἱ ὑποσχέσεις τοῦ Θεοῦ

4 Απριλίου 2019
Το μήνυμα του δαιμονιζομένου νέου

Το μήνυμα του δαιμονιζομένου νέου

17 Μαρτίου 2018

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ Δ’ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

17 Μαρτίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακας).

17 Μαρτίου 2015

Άγιος Ιωάννης συγγραφέας της Κλίμακος

17 Μαρτίου 2015

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΣΙΝΑΪΤΗΣ – Δ’ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

17 Μαρτίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ( Μάρκ. Θ΄ 17-31 ) Γράφει ὁ πατήρ Ἰωήλ Κωνστάνταρος

16 Νοεμβρίου 2023

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

17 Μαρτίου 2015

Κυριακή Δ’ Νηστειών

17 Μαρτίου 2015

Δ’ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ: ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ

17 Μαρτίου 2015

Δ’ Κυριακὴ τῶν Νηστειῶν – Ἰωάννου της Κλίμακος

16 Νοεμβρίου 2023

Δ’ Κυριακή των Νηστειών «Ει δύνασαι πιστεύσαι»

17 Μαρτίου 2015

Εποικοδομητικοί σχολιασμοί για ταπείνωση σε ομιλία του Γέροντός μου Δ Νηστειών, 2002

17 Μαρτίου 2015

Η Θεία Λειτουργία,η ομολογία τής πίστεως καί τό κήρυγμα Δ’ Νηστειών 18.3.2007

17 Μαρτίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (Ἰωάννου τῆς Κλίμακος) εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβιών και Κοζάνης

16 Νοεμβρίου 2023

Το κήρυγμα της Κυριακής:Εἰ δύνασαι πιστεῦσαι, πάντα δυνατά τῷ πιστεύοντι. Του Αρχιμανδρίτου Παϊσίου Λαρεντζάκη, εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

16 Νοεμβρίου 2023
  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist