Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τιμήθηκε η εορτή του Αγίου ενδόξου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού στον πανηγυρίζοντα ιερό ναο στην Άνω Βάθεια του Δήμου Ερέτριας .

Την παραμονή της εορτή τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Πανοσ Αρχιμ Νεκτάριος Ευγενικός Ιεροκήρυκας Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος με την συμμετοχή άλλων ιερέων που τίμησαν την εορτή.

Εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου.

Την δέ κυριώνυμο ημέρα τελουμένου του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην οποία συλλειτούργησαν ο Συνταξιούχος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Παπαχαραλάμπους και ο Σακελλάριος Δημήτριος Αργύρης εφημέριος Άνω Βάθειας μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η ευλόγηση και διανομή του παραδοσιακού μπακαλιάρου και ρεβυθόρυζου σε όλους τους πιστούς.

Παρών έδωσε η Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ.

Αξιοσημείωτη η προσέλευση πολλών πιστών στον ιερό ναό που τίμησαν τον Άγιο Νικόλαο και εν συνείχεία μετέβησαν στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου της Άνω Βάθειας.

Ανταπόκριση Δημήτριος Πετρογιάννης.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.