Πρώτη φορά ευλογεί τούς πιστούς του Λεκανοπεδίου έως 30 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος

Μεγάλη προσέλευση των πιστών πού πληροφορούνται την έλευση της Ιεράς Ιστορικής και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Κανάλας από την Κύθνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού. Το γεγονός της ελεύσεώς της αποτέλεσε μια σπάνια για την Αττική ευλογία και για το γεγονός ότι για πρώτη φορά φιλοξενείται στην Αθήνα από την Κύθνο. Η χάρη της Παναγίας ελκύει καθημερινά πολλούς πιστούς και ομάδες με επικεφαλής Κληρικούς από διάφορες ενορίες της Αττικής πού προσέρχονται για να λάβουν την ευλογία και την χάρη του Ιερού Σεβάσματος.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου την θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού συλλειτουργούντων των κληρικών της Ενορίας και του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χριστοδούλου Κοτσίφη. Ο π. Καλλίνικος κήρυξε το  θείο λόγο και ανέπτυξε στον εμπνευσμένο λόγο του θεολογικά και πνευματικά την σημασία και το νόημα για τούς πιστούς σήμερα της Ευαγγελικής περικοπής πού αναφέρεται στην σωτήριο επέμβαση του Κυρίου μας, στην κατάδειξη της ισχύος Του και της δυνάμεώς Του.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα των ΙΖ Δημητρίων 2019 πού με μεγάλη επιτυχία και άρτια οργάνωση έχει καταρτίσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού ο Ιεροκήρυκας π. Καλλίνικος κόμισε απότμημα Ιερού Λειψάνου της Τιμίας Χειρός του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, φυλασσομένου στό Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής. Το Ιερό Λείψανο λιτανεύθηκε εντός του Ιερού Ναού και τοποθετήθηκε παραπλεύρως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Κανάλας προς προσκύνηση από τους πιστούς πού είχαν κατακλύσει για το γεγονός αυτό τον Ιερό Ναό.

Σημειώνουμε ότι το απότμημα της δεξιά χειρός του Αγίου Δημητρίου θα παραμείνει προς πνευματική ενίσχυση των πιστών έως το πέρας των ΙΖ Δημητρίων κατά την αποχώρηση της Ιεράς Εικόνος την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και λόγῳ προσέλευσης μεγάλου αριθμού πιστών καθημερινά. Αναφέρουμε ενημερωτικά ότι ο Ιερός Ναό παραμένει ανοικτός καθημερινά από 07.00 έως και 09.00 το βράδυ προς εξυπηρέτηση των πιστών.

Επίσης σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου το απόγευμα καί περί ώρα 6.00 θα τελεσθεί ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Κανάλα και στην συνέχεια θα τελεσθεί η Ιερά Ακολουθία του Αγίου Ευχελαίου προς ενίσχυση των προσερχομένων στό Προσκύνημα πιστών.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης