Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα των ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους κληρικούς-προϊσταμένους των Ιερών Ναών, στη φιλόξενη αίθουσα «ΞΕΝΙΑ».

Προηγήθηκε η εισήγηση του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Καλλιακμάνη, Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ψάλλειν συνετώς τω Κυρίω», και ακολούθησαν ερωτήσεις και απορίες των συμμετεχόντων ιεροψαλτών και εποικοδομητική συζήτηση.

Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι καρποφόρα και ωφέλιμη, ενώ ζήτησε από τους ιεροψάλτες να συνεχίσουν την αγαστή συνεργασία τους με τις ενορίες και την Ιερά Μητρόπολη, καθώς αποτελούν σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.