• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η υποδόρια τρώση του Ορθόδοξου φρονήματος δια του Νέου Ποινικού Κώδικος

in Ελλάδα Κόσμος
3 Σεπτεμβρίου 2019
byPoimin.gr Team
Γιατί δεν παρενέβη εισαγγελέας για την Συριζαία που «πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια»;
Share on FacebookShare on Twitter

Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Ενώ βαίνουμε αφεύκτως προς το πέρας του θέρους του πολύπαθου διαδραμόντος έτους, ένεκεν των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, (αυτοδιοικητικές-βουλευτικές εκλογές), υφίσταται ένα καίριο και ζέον ζήτημα το οποίο ουδόλως εθίγη, και σχετίζεται με τον πολιτισμό και την Ορθόδοξη παράδοσή μας, όπου οι μηχανισμοί της επελαυνούσης παγκοσμιοποιήσεως και της βαθμηδόν εγκαθιδρυθησομένης Νέας Τάξης Πραγμάτων, βουλεύονται απεριφράστως να την επιβάλλουν, δια πυρός και σιδήρου, επί της ήδη διανοητικά λοβοτομημένης κοινωνικής μάζης.

Είναι πρόδηλο λοιπόν, ότι η ιδεοληψία της, απελθούσης κυβερνήσεως, αποτυπώνεται εν πολλοίς και εις την ριζική αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικος και Ποινικής δικονομίας, μόλις προ της υπογραφής του προεδρικού διατάγματος δια την, ήδη σήμερον τελεσθείσα, διεξαγωγή των εκλογών την 7η-7-2019.

Νοών, ότι η ως άνω μνησθείσα πολεμική, ιδίως κατά της Ορθοδοξίας η οποία εν τέλει κατατείνει προς την εκρίζωση εκ της συνειδήσεως των Ελλήνων, της ελπίδας, η οποία καθίσταται απτή και ζώσα, δια της Αναστάσεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, επιχειρείται εμμέσως πλην σαφώς δια των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και επάγομαι ακολούθως ίνα καταστώ έτι περαιτέρω ορισμένος και σαφής.

Οι τροποποιηθείσες αυτές διατάξεις (ήτοι του Ποινικού Κώδικος), λειτουργούν ως «Δούριοι Ίπποι» αποπνευματικοποιήσεως και θρησκευτικού αποχρωματισμού, της ανθρώπινης ζωής, ούτως εγκαθίσταται σήμερον, δια του Ποινικού Κώδικα, η σιδηρά «κερκόπορτα», δια της οποίας υποδορίως αλώνεται συνειδησιακά το ποίμνιο και βάλλεται η Ορθόδοξη παράδοση, καίτοι θα έπρεπε να απολάμβανε διαφορετική μεταχείριση σύμφωνα με το άρθρο 3 του Συντάγματος, δοθέντος ότι αποτελεί και την «Κρατούσα Θρησκεία».

Ο λόγος είναι ιδίως δια ένα ακανθώδες ζήτημα το οποίο διέλαθε της προσοχής πολλών εξ ημών, το οποίο αφορά την ολοσχερή κατάργηση κορυφαίων πλημμεληματικών εγκλημάτων τα οποία περιλαμβάνονταν εις το εβδόμο κεφαλαίου του Ποινικού Κώδικα και φέρουν τίτλο ποινικά αδικήματα περί της «επιβουλής της θρησκευτικής ειρήνης».

Ειδικότερον κατεργήθησαν άνευ ετέρου τινός, το άρθρο 198 Π.Κ, το οποίο κόλαζε ποινικά, δηλονότι την κακόβουλη βλασφημία προς τον θεό (την δημόσια και κακόβουλη ύβρη καθοιονδήποτε τρόπο, καθώς και την δια δημόσιας βλασφημίας εκδήλωση απαξίας προς τον Θεό) το άρθρο 199 περί καθύβρισης θρησκευμάτων, καθώς και το άρθρο 201 περί της περιύβρισης των νεκρών, μέρος όμως του τελευταίου άρθρου προσετέθη υποβαθμισμένο ασφαλώς, εις την παράγραφο 2 του άρθρου 191Α περί προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας, καθώς και εις το άρθρο 365 του Π.Κ, περί της προσβολής της μνήμης του νεκρού, με την κόλουρη και αόριστη αιτιολογία περιέχουσα εις την έωλη Αιτιολογική έκθεση, « γίνεται γενικώς δεκτό, ότι δεν προσβάλλουν κανένα υπαρκτό κοινωνικό μέγεθος και επομένως δεν συνιστούν αξιόποινες πράξεις»

Ο ολετήρας της απελθούσης κυβερνήσεως και η εμπάθεια την οποία εκδηλώνει δια την πίστη αλλά και δια το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών καθίσταται πλέον σαφές, δηλών τοιουτοτρόπως την ολοκληρωτική ιδεολογική καταγωγή του από τον ερυθρό ολοκληρωτισμό του Σιδηρού Παραπετάσματος, με εμπνευστές του τον Λένιν και Στάλιν, οι οποίες εξαπέλυαν απηνείς διωγμούς προς την Ορθόδοξη παράδοση, διότι την θεωρούσαν εν τοις πράγμασι, αφυπνιστικό παράγοντα δια τις αγελαίες μάζες, επί των οποίων βούλονταν να επιβληθούν βιαίως και να τις χειραγωγούν βοσκηματωδώς, εις το διηνεκές, μολονότι προέβαλλαν δημοσίως πλην όμως εν γνώσει τους ψευδώς, το αλυσιτελές και απατηλό επιχείρημα, ότι η θρησκεία είναι δήθεν το όπιο του λαού.

Η παρελθούσα κυβέρνηση μεν έχει αποδείξει το πρόσωπό της επί της θητείας της, την εμπάθεία της έναντι της Ορθοδοξίας και την υποστήριξή της υπέρ του Ισλάμ, το αξιοπερίεργο δε είναι, διατί τηρείται σιγή «ιχθύος» εκ της επισήμου Εκκλησίας, παρεκτός ορισμένων Μητροπολιτών οι οποίοι υψώνουν στεντόρεια φωνή ιστάμενοι εις το απαιτούμενο ύψος των περιστάσεων.

Διατί δεν αντέδρασε σύσσωμη και συντεταγμένα η επίσημη Ελλαδική εκκλησία η οποία θα έδει να πρωτοστατούσε, γρηγορούσα, προκειμένου να αφυπνίσει τους απλούς πολίτες και ουχί να ποιείται την νύσσαν !

Πιο συγκεκριμένα, πέραν της σκανδαλώδους καταργήσεως των ως άνω διατάξεων, οι οποίες δεν προστατεύουν το θρήσκευμα ποινικά, σε ένα παγκοσμιοποιημένο, εν Ελλάδι περιβάλλον, το οποίο βρίθει ετερόκλητων θρησκευμάτων, με προεξάρχον το Ισλάμ, όπου «ο Ιερός Νόμος» κατισχύει έναντι οιασδήποτε κρατικής νομοθεσίας, αλλά ούτε τιμωρεί ποινικά την ιταμή και προκλητική έλλειψη σεβασμού ή την κακόβουλη βλασφημία προς το θεό, ο καθείς θα δύναται δημοσίως και κακοβούλως να βλασφημεί και να καθυβρίζει το θρήσκευμα του άλλου, άνευ ουδεμίας αιδούς, ή απειλής επιβολής ποινικής κύρωσης.

Η κατάργηση των διατάξεων αυτών θα αποτελέσουν θρυαλλίδα αποσταθεροποίησεως της χώρας μας, μεταξύ των πιστών διαφόρων θρησκειών, αλλά ιδίως εις βάρος της Ορθοδοξίας μας η οποία πλήττεται όχι μόνον έξωθεν αλλά ιδίως ένδοθεν, από διάφορους εχθρούς και η πολιτεία την αφήνει εκτεθειμένη χαιρέκακα.

Η κακόβουλη βλασφημία προς το Θεό θα αποτελέσει μία μεθοδευμένη κίνηση, ύβρεως προς την Εκκλησίας μας και την Παράδοσή μας, η οποία θα δημιουργήσει πρότυπα και θα καλλιεργηθεί ως προοδευτικό, απτά παραδείγματα βιώσαμε σε πρόσφατες παρελάσεις ανθρώπων οι οποίοι διαδήλωναν, επευφημώντας πανηγυρικά και δημοσίως την αφοσίωση των, εις την ομοφυλοφιλία, φορώντας σκελέες με τα πρόσωπα των Αγίων μας.

Ο ανείπωτη αυτή και βάναυσα προσβολή, δεν εστηλιτεύθη και ουχί μόνον τούτο, έρχεται η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα να επιβραβεύει και να ισχυροποιεί απαράδεκτες, ανεκδιήγητες και άφατες τέτοιες καταστάσεις οι οποίες μόνον, αποτροπιασμό ή βδελυγμία προξενούν. Απλώς επισημαίνω μετ’ επιτάσεως ότι ουδόλως τυχαία είναι όλα αυτά και ότι ελλοχεύει «δάκτυλος», υφίσταται κάποιος ιθύνων νους, ο οποίος ποδηγετεί, εκμαυλίζει και διαφθείρει την κοινωνία προς την κατεύθυνση αυτή, εμποτίζοντας με δηλητήριο κατ’ ουσίαν τις ψυχές των ανθρώπων.

Το χειρότερο δε εξ όλων όμως καθίσταται η κατάργηση του άρθρο 201 του Π.Κ, περί «περιύβρισης νεκρών», διότι πέραν από την αθεϊστική υποκουλτούρα της εν απαδρομή ιδεοληπτικής κυβερνήσεως ή την επιμελή μεθόδευση πλήρους αποπνευματικοποιήσεως της κοινωνίας ή του διαχωρισμού της Εκκλησίας από την Πολιτεία καθώς και την ευθεία υποτίμηση της ζώσης Ορθοδόξου Παραδόσεως έναντι του Ισλάμ, υποκρύπτει σαφώς και τον υπερεκχειλίζοντα υποπολιτισμό της, ήτοι την έλλειψη ουσιαστικού υποβάθρου αξιών, ιδεωδών, αρχών και εν γένει σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή.

Ή έλλειψη ψήγματος σεβασμού, υποτυπώδους ευαισθησίας δια τους νεκρούς, εκ του Σύριζα, αποδεικνύει την ρηχότητα της σκέψης τους, την έλλειψη ανθρώπινου πολιτισμού και συναισθηματισμού προς την ύπατη αξία της ζωής, η οποία άρχεται εκ του τοκετού και εξικνείται μέχρι την κοίμηση, αλλά ιδίως, δια ημάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς Έλληνες και την προσδοκία της Αναστάσεως των νεκρών κατά την Δευτέρα Παρουσία του Θεανθρώπου, Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

Τον ενταφιασμό των κεκοιμημένων νεκρών, ως εικός επιβάλλει, διαχρονικώς, απαράβατος εθιμικός και θρησκευτικός νόμος. Η ψυχή του Πατρόκλου στην Ιλιάδα δεν ησυχάζει, ώσπου να γίνει ενταφιασμός του ήρωος. Η Αντιγόνη αποθνήσκει, ίνα εκπληρώσει το χρέος της έναντι εις τον νεκρό αδελφό της Πολυνείκη. Οι Αθηναίοι καταδικάζουν εις θάνατον τους στρατηγούς των, επειδή δεν περισυνέλεξαν τους νεκρούς μετά την ναυμαχία εις τις Αργινούσες.

Όταν οι Αχαιοί θρηνούν τον νεκρό Πάτροκλο και οι Τρώες τον Έκτορα, πεσόντα κάτω από το ακόντιο του Αχιλλέως, εμφαίνονται εν σπέρματι, ουσιώδη στοιχεία επιταφίου λόγου. Οι ελεγείες των λυρικών ποιητών και τα εγκώμια προς τιμή των νεκρών πολεμιστών, περιέχουν ωσαύτως δομικά στοιχεία επιταφίου λόγου.

Ο σεβασμός προς τους νεκρούς των μαχών ήταν τόσο ισχυρός εις όλες τις Ελληνικές πόλεις, ώστε γινόταν ανακωχή ανάμεσα εις τους εμπολέμους δια την περισυλλογή και τον ενταφιασμό των νεκρών.

Επισφράγησις δε της απονομής των επικήδειων τιμών ήταν η εκφώνηση του επιταφίου λόγου από πρόσωπο πολιτικό εγνωσμένου κύρους, το οποίο όριζε η Πολιτεία, όπως εις την περίπτωσιν του Επιταφίου που εξεφώνησε ο Περικλής.

Εν κατακλείδι λοιπόν : «ανδρών γαρ επιφανών πάγη γη τάφος, και ού στηλών μόνος εν τη οικεία σημαίνει επιγραφή, αλλά και εν τη μη σπροσηκούση άγραφος μνήμη παρ’ εκάστω της γνώμης μάλλον ή του έργου ενδιαιτάται, ούς νυν υμείς ζηλώσαντες και το ευδαίμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον κρίναντες μη περιοράσθε τους πολεμικούς κινδύνους», ήτοι, Γιατί των επιφανών πάσα γη τάφος και τούτο δεν το φανερώνει μόνον μίαν επιγραφή επιτυμβίων στηλών στην δική τους χώρα, αλλά και στις ξένες χώρες μένει αιώνια στην ψυχή του καθενός άγραφη η μνήμη του φρονήματος τους, περισσότερο εκ του έργου τους, Αυτούς λοιπόν τώρα κι εσείς αφού τους μιμηθείτε και θεωρήσετε την ελευθερία ως ευδαιμονία και την γενναιότητα ως ελευθερία μην ενδοιάστε έμπροσθεν των πολεμικών κινδύνων.

Το συμπέρασμα είναι ότι άλλο Έλληνας και άλλο Μπολσεβίκος, δέον όπως γρηγορούμε και μην καθεύουδεν τον νήδυμον ύπνο, διότι ο πόλεμος καθίσταται σφοδρός, πολύπτυχος, πολύπλευρος και επιβάλλεται να είμεθα εφοδιασμένοι με αποθέματα ψυχής με σθένος και πνευματική δύναμη, συν Θεώ δια να αντικρούουμε εν τοις πράγμασι τον εχθρό εκ βάθρων και εκ βαθέδων, δια εκ του συστάδην συστηματικών μαχών και ουχί μόνον εκ του μακρόθεν.

Πρόσφατα Άρθρα

Εκατό χρόνια δημιουργικής παρουσίας και προσφοράς του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκατό χρόνια δημιουργικής παρουσίας και προσφοράς του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

12 Αυγούστου 2026

Σειρά επετειακών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν στο Φιλώτι της Νάξου, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από την ίδρυση του Συλλόγου Φιλωτιτών...

Read more
«Ο πνευματικός αγώνας έχει αξία και αποδίδει καρπούς μόνο μέσα στην ασφάλεια της αληθινής Πίστεως»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ο πνευματικός αγώνας έχει αξία και αποδίδει καρπούς μόνο μέσα στην ασφάλεια της αληθινής Πίστεως»

12 Αυγούστου 2026

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουλούρας μετέβη απόψε Τρίτη 11 Αυγούστου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ....

Read more
Ζ’ Κατασκηνωτική  Περίοδος Κοριτσιών Λυκείου και Φοιτητριών της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ζ’ Κατασκηνωτική Περίοδος Κοριτσιών Λυκείου και Φοιτητριών της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

12 Αυγούστου 2026

Από τις 3 έως τις 10 Αυγούστου 2026 πραγματοποιήθηκε στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ρίζα...

Read more
«Η προσευχή είναι στάση ταπεινή, ειρήνης και πραγματικής ελευθερίας»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η προσευχή είναι στάση ταπεινή, ειρήνης και πραγματικής ελευθερίας»

12 Αυγούστου 2026

Read more
Προεόρτια ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Τ.Κ. Μεσενικόλα
Εκκλησία της Ελλάδος

Προεόρτια ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Τ.Κ. Μεσενικόλα

12 Αυγούστου 2026

Το εσπέρας της Τρίτης 11 Αυγούστου 2026, προέστη της Ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τ.Κ. Μεσενικόλα, στο...

Read more
Η Παναγία ανοίγει για μας τον ουράνιο δρόμο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Παναγία ανοίγει για μας τον ουράνιο δρόμο

12 Αυγούστου 2026

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και μέσα στο κλίμα της πνευματικής προετοιμασίας για τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως και της εις...

Read more
Άρτης Καλλίνικος: «Στις θλίψεις μας, η Παναγία γίνεται καταφυγή»
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτης Καλλίνικος: «Στις θλίψεις μας, η Παναγία γίνεται καταφυγή»

12 Αυγούστου 2026

Το απόγευμα της Τρίτης 11 Αυγούστου 2026, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιμίνης Άρτης, εψάλη ο Παρακλητικός Κανών προς...

Read more
Ολοκληρώθηκε η φιλοξενία οικογενειών και παιδιών από την εμπόλεμη Ουκρανία στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Εκκλησία της Ελλάδος

Ολοκληρώθηκε η φιλοξενία οικογενειών και παιδιών από την εμπόλεμη Ουκρανία στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

12 Αυγούστου 2026

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Αυγούστου η φιλοξενία οικογενειών και παιδιών από την εμπόλεμη Ουκρανία στο Συγκρότημα Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς...

Read more
ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

12 Αυγούστου 2026

Με Πολυαρχιερατικό Εσπερινό που διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης 11 Αυγούστου 2026 συνεχίστηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, στο κατάμεστο...

Read more
«Ὑπέρ ἡμῶν πρεσβέυουσα» † Μητροπολίτης Πατρῶν Νικόδημος
Πνευματικές Διδαχές

«Ὑπέρ ἡμῶν πρεσβέυουσα» † Μητροπολίτης Πατρῶν Νικόδημος

12 Αυγούστου 2026

Αἱ «παρακλήσεις» τάς ὁποίας ψάλλομεν πρός τήν Ὑπεραγία Θεοτόκον, ἀφ’ ἑνός μέν ἐξυμνοῦν τό Σεπτόν Πρόσωπον τῆς Παναγίας, ἀφ’ ἑτέρου...

Read more
Οι 7 θαυματουργές εικόνες της Παναγίας στο Αγιον Ορος
Εκκλησία της Ελλάδος

Οι 7 θαυματουργές εικόνες της Παναγίας στο Αγιον Ορος

11 Αυγούστου 2026

Ενα αφιέρωμα στις 7 θαυματουργές εικόνες της Παναγίας στο Αγιον Ορος, με αφορμή τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, φιλοξενεί...

Read more
ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

11 Αυγούστου 2026

Με την καθιερωμένη μεγαλοπρέπεια της κερκυραϊκής παράδοσης λιτανεύτηκε το πρωί της Τρίτης 11 Αυγούστου 2026 το ιερό σκήνωμα του Αγίου...

Read more
Ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος στον Δαμαριώνα Νάξου για τη Θεία Λειτουργία
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος στον Δαμαριώνα Νάξου για τη Θεία Λειτουργία

11 Αυγούστου 2026

Το πρωί της Κυριακής 9-8-2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον...

Read more
Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος: «Να θυμάστε και την Πατρίδα μας στις προσευχές σας»
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος: «Να θυμάστε και την Πατρίδα μας στις προσευχές σας»

11 Αυγούστου 2026

Την Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, μετέβη στα Μεσάγγαλα όπου στο Παρεκκλήσιο της...

Read more
Είκοσι Έτη απο την Εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Κορίνθου κυρου Παντελεημονος
Εκκλησία της Ελλάδος

Είκοσι Έτη απο την Εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Κορίνθου κυρου Παντελεημονος

11 Αυγούστου 2026

Η Αποστολική Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, με αισθήματα ευγνωμοσύνης και υιικής μνήμης, τιμά την Κυριακή, 16 Αυγούστου 2026, τη συμπλήρωση είκοσι...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ἡ Μεταμόρφωση τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ
Κηρύγματα

Ἡ Μεταμόρφωση τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ

6 Αυγούστου 2026

Μητροπολίτου Φαναρίου Ἀγαθαγγέλου, Γενικοῦ Διευθυντοῦ Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος Ὁ Κύ­ρι­ος ἐκλέγει τούς προ­κρί­τους τῶν Μα­θη­τῶν Του Πέ­τρο,...

Η Μεταμόρφωση είναι η γιορτή της αλήθειας, της αποκάλυψης της δόξας του Χριστού

6 Αυγούστου 2026
Πανδήμως η Ερμούπολη τιμά τον Σωτήρα του Γένους στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Η ΘΕΙΑ ΔΟΞΑ: ΈΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΣ

5 Αυγούστου 2026

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού (6 Αυγούστου)

5 Αυγούστου 2026
Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Βύρωνα

«Εθεασάμεθα την Δόξαν Αυτού, Δόξαν Πλήρης Χάριτος και Αληθείας» (Ιωάν.1,14)

5 Αυγούστου 2026

Γιατί η Μεταμόρφωση του Χριστού έγινε στο όρος Θαβώρ; Οι δύο ήλιοι.

5 Αυγούστου 2026
Πανδήμως η Ερμούπολη τιμά τον Σωτήρα του Γένους στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

5 Αυγούστου 2025

Η νεφέλη της Μεταμόρφωσης

6 Αυγούστου 2024
Ἑορτή Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ: Ἡ λάμψη τῆς Ἀλήθειας καί ἡ εὐχή τοῦ Ἰησοῦ

Ἑορτή Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ: Ἡ λάμψη τῆς Ἀλήθειας καί ἡ εὐχή τοῦ Ἰησοῦ

7 Αυγούστου 2023

6 Αυγούστου, Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

5 Αυγούστου 2022
Μέτοχοι της Θαβώριας Μεταμορφώσεως

Μέτοχοι της Θαβώριας Μεταμορφώσεως

6 Αυγούστου 2021
Θεώμεθα το μέγα θέαμα

Η νεφέλη της Δόξας του Θεού

6 Αυγούστου 2021
Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Βύρωνα

Δεύτε αναβώμεν εις το όρος του Κυρίου και θεασώμεθα την δόξαν της Μεταμορφώσεως Αυτού

6 Αυγούστου 2020

«Πώς θα φτάσουμε κι εμείς στην θέα του Ακτίστου Φωτός»

5 Αυγούστου 2020
Πάμε ψηλά στο όρος Θαβώρ!

“Μεταμορφούσθε”

9 Αυγούστου 2019
Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Βύρωνα

“Δεύτε και αναβώμεν εις το όρος”

5 Αυγούστου 2019

Ὁ Μητροπολίτης Μάνης διά τήν ἑορτήν τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Κυρίου

5 Αυγούστου 2019
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Ι´ Ματθαίου: Σχέση της Μεταμορφώσεως και της Ευαγγελικής Περικοπής

5 Αυγούστου 2018

Η Μεταμόρφωση του Χριστού

5 Αυγούστου 2017

Λόγος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος – Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας

5 Αυγούστου 2017
Πάμε ψηλά στο όρος Θαβώρ!

Πάμε ψηλά στο όρος Θαβώρ!

4 Αυγούστου 2017

Ὁμιλία σὺν Θεῷ στὴν ἑορτὴ τῆς Μεταμόρφωσης τοῦ Κυρίου

16 Νοεμβρίου 2023

Λόγος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

4 Αυγούστου 2016

Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού

4 Αυγούστου 2016

Η Θεολογία της Μεταμορφώσεως του Κυρίου

4 Αυγούστου 2016

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

4 Αυγούστου 2016

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

4 Αυγούστου 2016

Της Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Χριστού

4 Αυγούστου 2016

Η Μεταμόρφωση του Κυρίου

4 Αυγούστου 2016

Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού

4 Αυγούστου 2016
Next Post

Καιρός για Δοξολογία και Πνευματικό Απολογισμό

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στην Αγία Γη των Ιεροσολύμων

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στην Αγία Γη των Ιεροσολύμων

Ἀπρόσωπες καί διαπροσωπικές σχέσεις

Αγγελτήριο 40ημερου Μνημοσύνου μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Κίτρους στο καταξιωμένο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Κίτρους στο καταξιωμένο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Μια ιδιαίτερη Θεία Λειτουργία στη Βάλια Κάλντα

Μια ιδιαίτερη Θεία Λειτουργία στη Βάλια Κάλντα

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist