Το εσπέρας της Τρίτης 21ης του Μηνός Μαΐου, στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων και ενδόξων, θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων, Κωνσταντίνου και Ελένης Κολωνού, μετά τον μεθεόρτιο Εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος πραγματοποιήθηκε με την δέουσα ευλάβεια η πάνδημη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας των Ισαποστόλων, Κωνσταντίνου και Ελένης.
 
Εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στην λιτανευτική πομπή, ενώ πολλοί Χριστιανοί περιμένανε με ευλάβεια στις άκρες των δρόμων αναμένοντας τη διέλευση της ιερής πομπής.
 
Της λιτανευτικής πομπής προπορεύονταν η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικά, Ιερόπαιδες φέροντες τα εξαπτέρυγα, κοπέλες και κορίτσια του κατηχητικού περιστοιχίζουσες την Εικόνα των Αγίων Ισαποστόλων, Κωνσταντίνου και Ελένης και ακολουθούσε ο Ιερός κλήρος και ο πιστός φιλόχριστος, φιλάγιος και φιλέορτος λαός.
 
Κατά την επιστροφή στον Ιερό Ναό ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ισίδωρος Μπαϊρακτάρης ευχαρίστησε εκ μέρους των συνεφημερίων του και των συνεργατών της ενορίας, τον Επίσκοπο κ. Χρυσόστομο, όλους όσους συμμετείχαν στο διήμερο του πανηγυριού, κληρικούς και δημοτικούς άρχοντες, αλλά και όσους ήρθαν για την εορτή.
 
Ακολούθως ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος μετέφερε στους πιστούς τις εγκάρδιες ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ευχόμενος η χάρις και η ευλογία του Τριαδικού Θεού, δια πρεσβειών των Αγίων και ενδόξων, θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων, Κωνσταντίνου και Ελένης να ευλογεί και να αγιάζει όλους.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.