Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης οι κάτοικοι της Λήμνου είπαν το απόγευμα της Τετάρτης (28/8) το «ύστατο χαίρε» στον Ποιμενάρχη τους, Μακαριστό Μητροπολίτη Ιερόθεο, που για 31 χρόνια υπήρξε ο επικεφαλής στη Μητρόπολη του νησιού.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος, ο οποίος έχει οριστεί Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, ο Μητροπολίτης Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Ηγούμενος της Ιεράς μονής Βλαττάδων κ. Νικηφόρος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο Αντιπροέδρος της Βουλής, Βουλευτής Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, η Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο πρώην υπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης και οι αρχές του νησιού.

Επικήδειο λόγο εκφώνησαν ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος καθώς και ο Επάρχος και ο Δήμαρχος Λήμνου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.