του Γρηγόρη Κοτζαμάνη

Την Πέμπτη 29/6 η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη των δύο πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Κατά την ημέρα της εορτής  εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης με κάθε εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα η μνήμη των δύο πρωτοκορυφαίων αποστόλων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος μετέβει στο χωριό Πελόπη της Λέσβου και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πελόπης, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Κουτσαμπάση και συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του χωριού π. Θεόδωρο Δεληγιάννη και άλλους κληρικούς της Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Ιερά Λιτανεία γύρω από τον Ιερό Ναό και το χωριό της Πελόπης με την περίκαλη εικόνα των Πρωτοκορυφαίων  Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και της Κάρας του Αγίου Ιγνατίου Αρχιεπισκόπου Μηθύμνης και τμήματος του λειψάνου του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως .

Στο τέλος της Λειτανίας στο περίβολο του Ιερού Ναού μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε στον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό οι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι της Εκκλησίας Πέτρος και Παύλος να τους χαρίζουν έτη πολλά ευλογημένα και να ζήσει διά της πίστεως «εν Χριστώ».

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.