Με λαμπρότητα και κατάνυξη εόρτασε η ενορία του Αγίου Νεκταρίου Πατρών την Ανακομιδή των ιερών λειψάνων του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Την παραμονή της Εορτής 2 Σεπτέμβρη 2019,  ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου .

Ανήμερα της Εορτής 3 Σεπτέμβρη  2019,  ετελέσθη η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, εν πληθούση εκκλησία.

Τo απόγευμα της ιδίας ημέρας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ετελέσθη ο Μεθέορτος Εσπερινός, Ιερά Παράκλησις και η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος και των Λειψάνων του Αγίου, πέριξ της Ἐνορίας

Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε ότι ο  Άγιος Νεκτάριος είναι ένα δώρο Θεού στη εποχή μας . Έζησε ως ένσαρκης  άγγελος και ως ουράνιος άνθρωπος. Με τους αγώνες του τους πνευματικούς και την μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας απέκτησε όλα τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος . Κάθε πιστός  επεσήμανε ο Θεοφιλέστατος βρίσκει καταφύγιο στον Άγιο διότι  υπήρξε η ζωή του τόσο πολύπλευρη και τόσο πολυκύμαντη ώστε μπορεί να παρηγορήση    το κάθε πρόβλημα του σημερινού Ανθρώπου.

Κλείνοντας το λόγο του ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε τους πιστούς να μελετούν το Ιερό Ευαγγέλιο και του Βίους των Αγίων διότι οι βίοι είναι το Ευαγγέλιο σε πράξη.

Σε όλες τις ακολουθίες ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ  Χρυσοστόμου για έτη πολλά , ευλογημένα, αγιασμένα,  θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνο Τσαγκάρη για την Άρτια οργάνωση της πανηγύρεως .

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.