Μέσα σε κλίμα κατανύξεως ετελέσθη το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, 21 Απριλίου ε.έ., η πρώτη των Ιερών Ακολουθιών του Νυμφίου (Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας), εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών του Λαγκαδά, πλαισιούμενος από Ιερείς της καθ΄ Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ το αναλόγιο του Ναού λάμπρυναν τα παιδιά της Βυζαντινής Χορωδίας «Ειρμός» υπό την διεύθυνση του χοράρχη τον κ. Σπυρίδωνα Ασπιώτη.

 Στην εσπερινή ομιλία του, προς το παριστάμενο εκκλησίασμα που προσήλθε για να παρακολουθήσει με περισυλλογή την Ιερά ταύτη Ακολουθία, η οποία και σηματοδοτεί την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και να προσκυνήσουν τον Νυμφίο της Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε στα γεγονότα που παρουσιάζονται σήμερα, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να ακολουθούμε το παράδειγμα του Ιωσήφ του Πάγκαλου και να φροντίζουμε να έχουμε συνεχώς πνευματική καρποφορία.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.