«Εγκαταλείπετε τα σπίτια σας, αφήνετε τα δικά σας θέματα και από σήμερα έρχεστε και πάλι εδώ, για να δώσετε τον εαυτό σας. Φιλώ τα ευλογημένα χέρια σας, διότι αυτά τα χέρια που δίνουν χαρά και ανάπαυση στον πτωχό, είναι αγιασμένα χέρια. Είναι ίδια χέρια με αυτά που λένε το Ειρήνη πάσι , με αυτά που ευλογούν.
 
Μεταφέρετε με την αγάπη σας, την ευλογία σε κάθε άνθρωπο, δίνετε ελπίδα, δίνετε παρηγοριά, συμβάλλετε στην κοινωνική ειρήνη, στην κοινωνική συνοχή και στην σταυρική πορεία της ανθρωπότητος προς την Ανάστασή της.
 
Σας ευλογώ μέσα από την καρδιά μου και πολύ σας ευχαριστώ. Η διακονία σας είναι αγία διακονία.
 
Εύχομαι πραγματικά να φθάσει ο κόσμος μας και η Πατρίδα μας να μην χρειάζεται να ετοιμάζουμε φαγητό για τους αδελφούς μας».
 
Με αυτά τα λόγια αγάπης προς τις εθελόντριες διακόνισσες κυρίες της αγάπης, οι οποίες μετά από 42 και πλέον μέρες παύσεως από το καθιερωμένο καθημερινό διακόνημα τους, την παρασκευή σπιτικού ποιοτικού φαγητού για τους εμπερίστατους αδελφούς μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, τις ευχαρίστησε με λόγους ευγνωμοσύνης, σεβασμού και πατρικής αγάπης, τελώντας την Ακολουθία του Αγιασμού στον Ενοριακό Κέντρο Αγάπης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.
 
Ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τον Αγιασμό, κηρύσσοντας με αυτή την αγιαστική πράξη την επανέναρξη της λειτουργίας όλων των Ενοριακών Κέντρων Αγάπης στην πόλη της Λαμίας και εκτός αυτής, τα οποία θα επισκεφθεί τις προσεχείς ημέρες αυτοπροσώπως.
 
Η Ακολουθία τελέσθηκε στον αύλειο χώρο του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού στην Λαμία, τηρουμένων όλων των προβλεπομένων μέτρων υγιεινής και προστασίας, ενώ παρέστησαν: ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης και ο Γενικός Διευθυντής του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτης Σερέτης.
 
Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμη μία φορά τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών, Βιοτεχνιών Φθιώτιδος κ. Γεώργιο Γιαννίτση, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Γιαννίτσης Group» και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδoς κ. Φάνη Σπανό για την ουσιαστική προσφορά τους στις δύσκολες ημέρες του «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», οι οποίοι σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και τους υπευθύνους Ιερείς των Κέντρων Αγάπης, δεν άφησαν κανένα αδελφό χωρίς το αναγκαίο καθημερινό φαγητό.
 
Τα λόγια αυτά ο Σεβασμιώτατος τα προσέφερε ως πνευματική ανθοδέσμη προς όλες τις εθελόντριες κυρίες της Μητροπόλεως μας και χαρακτηριστικά σημείωσε:
 
«Αγαπητοί μου Πατέρες, αγαπητοί μου αδελφοί, ευλογημένες διακόνισσες της αγάπης, σήμερα τελούμε εδώ τον αγιασμό για την επαναλειτουργία με τον παραδοσιακό τρόπο της αγάπης, τόσο του Κέντρου αγάπης εδώ του Ιερού Μητροπολιτικού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Μητροπόλεως μας, όσο και των υπόλοιπων Κέντρων αγάπης, τα οποία λειτουργούν στην Ιερά Μητρόπολη μας, για να ανακουφίζουν τους εμπερίστατους αδελφούς μας, για να προσφέρουν μία βοήθεια, ένα χάδι, ένα πιάτο φαγητό, μία έκφραση μικρή συμβολική, αλλά ουσιαστική της αγάπης.
 
Για πολλές ημέρες, 40 περίπου ημέρες το φαγητό δεν το ετοιμάσατε εσείς, όχι γιατί δεν το θέλατε, ίσα-ίσα η καρδιά σας, η ψυχή σας ήτανε παντού, σε κάθε χώρο διακονίας αλλά και μέσα στα άδεια καθίσματα των Εκκλησιών πιστέψατε με, που εβίωσα αυτή την εμπειρία την πολύ δύσκολη, να λειτουργείς και να ομιλείς μέσα σε άδειες Εκκλησίες, σε άδεια καθίσματα, όμως τα μάτια σας, τα πρόσωπά σας, οι καρδιές σας ήταν παρούσες και ένιωθα να ακούω το «Κύριε ελέησον», το Αμήν το δικό σας «Αμήν», το δικό σας «Κύριε ελέησον», τη δική σας προσευχή μέσα στο Ναό του Θεού, το ίδιο και στη διακονία της αγάπης των πτωχών αδελφών, που Ιερά Μητρόπολη μας φυσικά βρήκε τρόπο, παρά τη δυσκολία, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, παρά τις άλλες δυσκολίες που υπήρχαν και έτσι δεν έμεινε κανένας αδερφός μας, όλη αυτή την περίοδο χωρίς τα αναγκαία.
 
Ψάξαμε βρήκαμε τρόπο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας άνθρωποι μας που βοήθησαν και τους ευχαριστώ σήμερα και με αυτή την ευκαιρία τόσο τον κ. Γιαννίτση που ανέλαβε την παρασκευή του φαγητού , όσο και τον κ. Περιφερειάρχη, τον κ. Σπανό, ο οποίος μας βοήθησε σε θέματα διαδικαστικά και διεκπεραίωσης αυτής της διαδικασίας και διακονίας. Πάνω από όλα ευχαριστώ τους Ιερείς μας, ευχαριστώ τους συνεργάτες, τόσο στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, όσο και στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο και στα υπόλοιπα 42 Ενοριακά Φιλόπτωχα ταμεία, όσο και σε όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες και κυρίως εσάς .
 
Ήθελα σήμερα να σας ευλογήσω μέσα από την καρδιά μου, η πρώτη ουσιαστικά αγιαστική πράξη μετά από πολύ καιρό να είναι για σας αφιερωμένη. Σε σας γιατί το αξίζετε, γιατί εγκαταλείπετε τα σπίτια σας, αφήνετε τα δικά σας θέματα και έρχεστε και πάλι εδώ, για να δώσετε τον εαυτό σας. Φιλώ τα ευλογημένα χέρια σας, γιατί αυτά τα χέρια που δίνουν χαρά και ανάπαυση στον πτωχό, είναι αγιασμένα χέρια. Είναι ίδια χέρια με αυτά που λένε το «Ειρήνη πάσι», με αυτά που ευλογούν.
 
Μεταφέρετε με την αγάπη σας, την ευλογία σε κάθε άνθρωπο, δίνετε ελπίδα, δίνετε παρηγοριά, συμβάλλετε στην κοινωνική ειρήνη, στην κοινωνική συνοχή και στην σταυρική πορεία της ανθρωπότητος προς την Ανάστασή της.
 
Σας ευλογώ μέσα από την καρδιά μου και πάλι, σας πολύ ευχαριστώ. Θέλω να έχετε δύναμη κουράγιο, να συνεχίσετε με ακόμα μεγαλύτερο κέφι, με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση, είναι αγία αυτή η διακονία και εύχομαι πραγματικά να φτάσει ο κόσμος και η πατρίδα μας κάποια στιγμή, που να μη χρειάζεται να μαγειρεύουμε για το καθημερινό, για τον επιούσιο άρτο των αδερφών μας.
 
Αν ήμασταν σωστοί χριστιανοί δεν θα χρειαζόταν να έχουμε συσσίτια. Τα αγαθά της γης φτάνουν για όλο τον κόσμο, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε σωστοί χριστιανοί παγκοσμίως και οικουμενικώς, υπάρχει ανισότητα των αγαθών και για αυτό υπάρχουν λίγοι πλούσιοι και πολλοί φτωχοί. Αν όμως είχαμε αγάπη μεταξύ μας πραγματική, δεν θα χρειαζόταν να μαγειρεύουμε για την κάθε μέρα. Εύχομαι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά μη νομίζετε ότι τότε θα σας αφήσουμε σε ησυχία. Και πάλι θα είστε εδώ, αλλά όχι για να μαγειρεύετε το καθημερινό φαγητό, αλλά για να φτιάχνετε γλυκά, να φτιάχνετε κεράσματα για τους περαστικούς, για όλο τον κόσμο να κερνάτε και να δίνετε χαρά και ευτυχία και κυρίως κεράσματα για τα παιδιά, γιατί τους μεγάλους πειράζει και λίγο το γλυκό!!!
 
Εύχομαι λοιπόν να έχετε δύναμη, σας αγαπώ πολύ, σας ευλογώ μέσα από την καρδιά μου και ότι χρειάζεστε είμαι κοντά σας, είμαι στη διάθεσή σας, είμαι δίπλα σας.
 
Μυρίζω τη μυρωδιά του φαγητού κάθε μέρα και πραγματικά το ζηλεύω – να πω την αλήθεια – και χαίρομαι πραγματικά που διακονείτε με τόσο όμορφο τρόπο.
 
Παρακαλώ πολύ τους Πατέρες, π. Νεόφυτε και π. Παναγιώτη, άγιε Πρωτοσύγκελλε μας, παρακαλώ στο πρόσωπό σας όλους τους Πατέρες της Μητροπόλεως μας, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σαν να γίνεται ένα νέο ξεκίνημα από σήμερα, γιατί πράγματι ανατέλλει μία νέα εποχή, η οποία ενδεχομένως να έχει πάρα, πάρα πολλές δυσκολίες και εμείς οι χριστιανοί και πάλι επειδή είμαστε οι αίροντες τον Σταυρό του Κυρίου, θα σηκώσουμε και θα γίνουμε συγκυρηναίοι στο Σταυρό της Αγάπης για τους αδελφούς μας.
 
Να είστε όλοι ευλογημένοι».

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Φιώτιδος από το μπαλκόνι της Ρούμελης (Κουμαρίτσι) για την Αγία Σοφία και την απόφαση του Τούρκου Προέδρου

«Αγαπητοί  μου Πατέρες και αγαπητοί μου Αδελφοί,  Βρίσκομαι σήμερα εδώ στο Κουμαρίτσι, σε αυτό το μπαλκόνι της Ρούμελης, σε αυτό το μπαλκόνι της Οίτης, σε...
video

Η εορτή του Οσίου Παϊσίου στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ. Με επίκεντρο την Μακρακώμη, στην οποία ο Όσιος Παΐσιος υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως ασυρματιστής του Τάγματος Διαβιβάσεως, την...

Εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου Παϊσίου στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 και στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος εορτάσθηκε η μνήμη του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Παϊσίου του διορατικού. Ο Σεβασμιώτατος...

Η Ιερότητα της Κυριακής. Τι λέγει ο γέροντας Παίσιος για την ιερότητα της ημέρας αυτής;

Κανονικά πριν από τον Εσπερινό της γιορτής ή της Κυριακής σταματάει κάθε εργασία. Καλύτερα είναι να δουλέψη κανείς περισσότερο την προπαραμονή, όταν αυτό μπορή...

Εγκαίνια Παρεκκλησίου του Οσίου Παϊσίου δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Την ώρα που οι γείτονές μας αυθαίρετα και προκλητικά μετατρέπουν σε τζαμί το αιώνιο σύμβολο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, την Αγία Σοφία, οι...

Πανήγυρις Αγίου Παϊσίου στην Κατασκήνωση της Ι.Μ. Νεαπόλεως

Στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως στο θαλασσολουσμένο Ποσείδι βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, για να προστεί της Ιεράς Πανηγύρεως προς τιμήν του λαοφιλούς Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, Ναΰδριο του οποίου κοσμεί το...

Μητροπολίτης Φωκίδος: Θα ηχήσουν και πάλι οι καμπάνες της Αγιά Σοφιάς

Η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, ως χειροποίητος Ναός της Υπάτης Σοφίας του Ενσάρκου Λόγου, μετά από δεκαετίες ουδετερότητας φαίνεται πως επεθύμησε την με αντίστροφη...

Η Σύναξη της Παναγίας Τριχερούσης στον Πειραιά – Χειροθεσία Πνευματικού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Σύναξη της Παναγίας της επονομαζομένης Τριχερούσης, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς όπου υπάρχει...

Επικοινωνία Αρχιεπισκόπου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο επικοινώνησε σήμερα το μεσημέρι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή...

Πανηγύρισε τό Παρεκκλήσιο τοῦ Ἁγίου Παϊσίου στόν Μητροπολιτικό Ναό Ναυπάκτου

Τήν Κυριακή 12 Ἰουλίου, ἑορτή τοῦ ἁγίου Παϊσίου τοῦ Ἁγιορείτου, πανηγύρισε τό ὁμώνυμο Παρεκκλήσιο τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Ναυπάκτου. Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου στόν Ἑσπερινό...

Ἁγιολογικό ἀφιέρωμα Γ΄ Ἑβδομάδος μηνός Ἰουλίου

Μητροπολίτου Φαναρίου Ἀγαθαγγέλου, Γενικοῦ Διευθυντοῦ Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος 13 Ἰουλίου † Μνήμη τῶν ἁγίων ὁσιομαρτύρων Ἀμμωνίου, Ἐπαφροδίτου (ἤ Παμφοδίτου), Εὐσθενίου, Ἡλιοφώτου, Παμμεγίστου καί Χου-λελαίου, τῶν...

Η εορτή του Οσίου Παϊσίου στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού...

Η εορτή του Οσίου Παϊσίου στην Νέα Ηρακλείτσα Ελευθερών

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 η μνήμη του Οσίου Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου σε όλες της ενορίες...

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην ιστορική Μεθώνη

Στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της ιστορικής κωμοπόλεως της Μεθώνης τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 12η Ιουλίου,...

Πανήγυρις Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ι. Μονή Μεταμορφώσεως Μουτσιάλη

Την Κυριακή 12 Ιουλίου, εορτή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε αρχιερατική θεία Λειτουργία και...