Με λαμπρότητα τίμηθηκε η εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στο ομώνυμο ιερό παρεκλήσι του Αγίου εντός του προαυλείου του Νοσοκομείου της Κύμης.

Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας της Ιεράς Παρακλήσεως του Αγίου και του θείου κηρύγματος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο οποίος προεξήρχε εκ του Αναλογίου πλαισιούμενος απο τον Οικονόμο Απόστολο Μπασάνο Εφημέριο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης καθώς και των συμετεχόντων του Πρωτοσυγκέλλου Πανοσ Αρχιμ Νικοδήμου Πόγκα του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ Ελευθερίου Σταμπέλου του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.

Παρέστησαν ο Διεθυντής το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου καθώς και πολλοί πιστοί που τίμησαν την εορτή επικαλούμενοι την χάρη του Αγίου.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου καθώς και των ιερών λειψάνων εντός του Νοσοκομείου προς προσκύνηση ευλογία πνευματική και ταχεία ανάρρωση των ασθενών.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.