Στο λιμάνι της Καλαμάτας βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου ε.έ. η Γαλλική κορβέτα  BSAM LOIRE, στα πλαίσια συμμετοχής της σε άσκηση του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο.  Κατόπιν προσκλήσεως του Κυβερνήτη Stéphane Le-Ven, παρυρέθησαν στο πλοίο, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ως εκπρόσπωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ. Σαράντος Μαρινάκης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλου και ο Λιμενάρχης Καλαμάτας κ. Νικόλαος Γιαννουλάτος. Ο Κυβερνήτης του πλοίου ξενάγησε τους προσκεκλημένους του στις εγκαταστάσεις του πλοίου και εν συνεχεία παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν τους εντός του πλοίου.

Μετά το πέρας του γεύματος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, εκφράζοντας και τους άλλους δυο συνδαιτημόνες, καλωσόρισε τον Κυβερνήτη και τα μέλη του πληρώματος, τους ευχαρίστησε για την φιλοξενία και μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, προσφέροντας στον Κυβερνήτη  συμβολικό δώρο ένα λάβαρο με την μορφή του Αγίου Νικολάου, του Προστάτου των Ναυτικών, , εκ μέρους της τοπικής Εκκλησίας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης