• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ «WOKE ΑΤΖΕΝΤΑΣ»!

in Εκκλησία της Ελλάδος
30 Δεκεμβρίου 2024
byPoimin.gr Team
Μητροπολίτης Πειραιώς: Ας αντισταθούμε μιμούμενοι τον Τίμιο Πρόδρομο
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Οι διωγμοί είναι συνώνυμοι με τον Χριστιανισμό, ο οποίος εβίωσε και δυστυχώς βιώνει ως τις μέρες μας το μίσος του αποστατημένου κόσμου, την αποστροφή και τη βιαιότητα, που υπαγορεύεται από το Σατανά, ο οποίος πασχίζει να εκτοπίσει από τη γη την σώζουσα πίστη στο Χριστό και την αγιαστική και σωστική δύναμη της Εκκλησίας Του.

Ο Ίδιος ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μας διαβεβαίωσε πως  «Εἰ ὁ κόσμος ὑμᾶς μισεῖ, γινώσκετε ὅτι ἐμέ πρῶτον ὑμῶν μεμίσηκεν. εἰ ἐκ τοῦ κόσμου ἦτε, ὁ κόσμος ἄν τό ἴδιον ἐφίλει· ὅτι δέ ἐκ τοῦ κόσμου οὐκ ἐστέ, ἀλλ’ ἐγώ ἐξελεξάμην ὑμᾶς ἐκ τοῦ κόσμου, διά τοῦτο μισεῖ ὑμᾶς ὁ κόσμος» (Ἰωάν.15, 18-19), και προειδοποίησε πως «Ει εμέ εδίωξαν, και υμάς διώξουσιν» (Ιωάν.15,20). Κι’ ακόμα: «εν τω κόσμω θλίψιν έξετε· αλλά θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον» (Ιωάν.16,33). Που σημαίνει ότι ο Χριστός δεν μας υποσχέθηκε κάποιο επίγειο παράδεισο, αλλά μια ζωή γεμάτη αγωνία, αγώνα και διώξεων, αν δεν θέλουμε να ταυτιστούμε με τον πτωτικό κόσμο.

Αυτό βεβαιώνει ξεκάθαρα η δισχιλιόχρονη ιστορική πορεία της Αγίας μας Εκκλησίας, η οποία βιώνει ένα συνεχές μαρτύριο, από τις πρώτες ημέρες της επί γης ιδρύσεώς της. Μόνο τα πρώτα τριακόσια χρόνια χύθηκαν ποταμοί αιμάτων, περισσοτέρων από 11.000.000 Μαρτύρων, από τους απάνθρωπους και εξοντωτικούς διωγμούς των αποστατημένων Εβραίων, του διεφθαρμένου ρωμαϊκού κράτους, των σκοταδιστικών  ειδωλολατρικών ιερατείων και των αμαθών και δεισιδαιμόνων όχλων. Ακολουθούν οι διώξεις της αληθινής Εκκλησίας από αιρετικούς ηγεμόνες και από αλλοθρήσκους. Έστω για παράδειγμα η εμφάνιση του Ισλάμ και η καταστροφική του επέκταση, με την πιο κτηνώδη βία που γνώρισε η ανθρωπότητα, αφανίζοντας στις κατακτημένες χώρες κυριολεκτικά τις χριστιανικές κοινότητες.

Ποταμοί αιμάτων χύθηκαν και κατά την διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας, όπου χιλιάδες ηρωικοί Νεομάρτυρες έχασαν τη ζωή τους για την πίστη τους στο Χριστό.

Βεβαίως οι διωγμοί κατά της Εκκλησίας και των Χριστιανών δεν έπαψαν και στους σύγχρονους «πολιτισμένους» καιρούς. Είναι γνωστή η τραγωδία, με τους ανείπωτους διωγμούς και τα εκατομμύρια των θανάτων από τα αιμοσταγή μαρξιστικά καθεστώτα τον 20ο αιώνα. Δεν παραβλέπουμε επίσης και τις θηριωδίες και τους διωγμούς από τα φασιστικά και ναζιστικά καθεστώτα τον ίδιο αιώνα.

Και ενώ εισήλθαμε στον 21ο αιώνα, τον αιώνα της ελευθερίας και της αποθέωσης του δικαιωματισμού, ο Χριστιανισμός συνεχίζει να διώκεται και να περιθωριοποιείται επιδεικτικά στις λεγόμενες «πολιτισμένες» και κατά τα άλλα φιλελεύθερες χώρες, ακόμη και στην ευρωπαϊκή ήπειρο! Μάλιστα θεωρείται η πιο διωκόμενη θρησκευτική πίστη παγκοσμίως!

Αφορμή για τη σύνταξη της παρούσας ανακοίνωσής μας πήραμε από πρόσφατο γεγονός, προφανώς «ασήμαντο» και «μεμονωμένο» για πολλούς, αλλά πολύ σημαντικό για όσους μπορούμε να παρακολουθούμε την ξέφρενη πορεία προς την αποστασία και τον αποχριστιανισμό του σύγχρονου κόσμου. Τη νέα φρικώδη πραγματικότητα που βιώνει η ανθρωπότητα με την λεγόμενη Woke Ατζέντα και την «Συμπερίληψη». Πρόσφατα η «Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο», τιμώρησε τον Σέρβο ολυμπιονίκη Νεμάνια Μάιντοφ, με πεντάμηνο αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα! Ποιο ήταν το «αδίκημά» του; Ότι εκδήλωσε δημόσια την χριστιανική του, πίστη, κάνοντας το σημείο του Σταυρού!

Παραθέτουμε την είδηση, όπως την σχολίασε ο έγκριτος δημοσιογράφος κ.  Βασίλειος Γαλούπης: «Ο κορυφαίος αθλητής τζούντο του κόσμου, ο Σέρβος Νεμάνια Μάιντοφ, τιμωρήθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία με πέντε μήνες αποκλεισμό, επειδή ως ορθόδοξος χριστιανός έκανε στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον σταυρό του για να πάρει δύναμη πριν από τον αγώνα κόντρα στον Θόδωρο Τσελίδη»[1]. Και σημειώνει ο κ. Β. Γαλούπης: «Είναι παράξενο, και ταυτόχρονα εξοργιστικό, αλλά ξαφνικά κανείς δεν συμπαθεί σήμερα τους χριστιανούς. Όσα συνέβησαν φέτος στο Παρίσι και όσα προωθούνται από τις πλατφόρμες streaming ή ευθέως από κυβερνήσεις καταδεικνύουν ότι η δήθεν συμπερίληψη έχει εξελιχθεί σε μια τεράστια μπίζνα κοινωνικού αποκλεισμού, που μισαλλόδοξα επιβάλλει ανηλεή πόλεμο στις μεγάλες πληθυσμιακές μάζες και στα παραδοσιακά “πιστεύω” της Δύσης. Στο όνομα της αυτονόητης ελευθερίας επιλογής για κάθε άνθρωπο, της επίσης αυτονόητης ισότητας και σεβασμού για τον τρόπο που επιλέγει να ζήσει ο οποιοσδήποτε, η δυτική κοινωνία μετασχηματίζεται αυταρχικά σε κάτι που θυμίζει δεκαετία του ’30 και εκδικείται ό, τι υπήρχε μέχρι σήμερα»[2]!

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκανε λόγο αρχικά χθες για “πολυάριθμους ψευδείς ισχυρισμούς”, αλλά ξαναλέει πως στον Μάιντοφ επιβλήθηκε κύρωση, επειδή “επέδειξε σαφές θρησκευτικό πρόσημο κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και αρνήθηκε να υποκύψει στον αντίπαλό του στο τέλος του αγώνα”. Στη συνέχεια αναφέρει πως “ο αθλητής δεν αμφισβήτησε καμία από τις δύο προειδοποιήσεις που είχε πάρει νωρίτερα, επομένως ισχυρισμοί ότι δεν γνώριζε τον κανόνα που απαγορεύει την εμφάνιση οποιουδήποτε θρησκευτικού, πολιτικού, εθνοτικού ή άλλου συμβόλου στο γήπεδο δεν είναι ακριβείς”». Αλλά, «Στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Μάιντοφ – Τσελίδη δεν υπήρχαν καν στην οθόνη τα ονόματα των δύο αθλητών. Εμφανίζονταν μόνο οι σημαίες Σερβίας και Ελλάδας. Οι σημαίες δεν είναι εθνοτικά σύμβολα; Οι δύο χώρες δεν έχουν επίσημη θρησκεία την Ορθοδοξία; Γιατί είναι θρησκευτική… επίδειξη να κάνει κάποιος τον σταυρό του;»[3]!

Ο Σέρβος αθλητής δεν έχασε την ψυχραιμία του μετά από αυτή την ρατσιστική επίθεση εναντίον, δηλώνοντας: «Δεν μπορώ απλά να σκύψω το κεφάλι σε μια τέτοια απαίτηση, δεν θα απαρνηθώ τις πεποιθήσεις μου. Δεν ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για το ότι έκανα τον σταυρό μου. Πάντα θα δοξάζω τον Θεό και θα τον ευχαριστώ»[4]! Και πρόσθεσε: «Ο Θεός μου έδωσε τα πάντα, τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στην καριέρα μου, και για εμένα είναι το νούμερο ένα, και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Πάντα θα τον δοξάζω και θα τον ευχαριστώ»[5]!

Και σχολιάζει ο κ. Β. Γαλούπης: «Όμως, αυτό δείχνει να ενοχλεί τη ριζοσπαστική εκστρατεία στη Δύση για τη απαγόρευση της χριστιανικής θρησκείας, σε αντίθεση με την πλήρη ανεκτικότητα σε άλλες θρησκείες, όπως η μουσουλμανική. Με δυο λόγια, είναι ντροπή και «παρενόχληση» να κάνεις τον σταυρό σου δημόσια και αν αισθανθείς την ανάγκη, θα πληρώσεις τις συνέπειες. Η ΔΟΕ απαγορεύει σε έναν αθλητή να κάνει τον σταυρό του, αλλά δεν αντιτίθεται στη χρήση του χιτζάμπ κατά τη διάρκεια αγώνων. Το θεωρεί… πολιτιστικό, και όχι θρησκευτικό ένδυμα. Κάπως έτσι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αντί να επιδιώκουν τον τερματισμό των διακρίσεων, τις προωθούν. Χλευάζουν τον χριστιανισμό με κάθε ευκαιρία, επιβάλλουν την woke ατζέντα και συγχαίρουν έναν άνδρα, που δεν είναι, αλλά δηλώνει γυναίκα, όταν δέρνει σε ρινγκ γυναίκες. Η τιμωρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στόχευσε τον Μάιντοφ για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές της ισότητας. Είναι η ίδια φανατική λογική “κομισάριων”, που επιβάλλει έναν ομοιόμορφο αυταρχισμό σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής»[6]!

Και καταλήγει ο κ. Β. Γαλούπης, με την διαπίστωση, ότι «Την ίδια στιγμή, οι διώξεις χριστιανών ανά τον κόσμο βρίσκονται “σε επίπεδα σχεδόν γενοκτονίας”, σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις, αλλά κανείς δεν μιλά γι’ αυτό. Ο Μάιντοφ εξέφρασε την πίστη του δημόσια και κρίθηκε ασυγχώρητος. Αντί για “συμπερίληψη”, η τιμωρία του μαρτυράει μίσος και φοβικότητα»[7]!

Και όντως, σε καθημερινή σχεδόν βάση, δημοσιοποιούνται βάναυσες διώξεις χριστιανών, σε όλο τον κόσμο, επειδή δεν θέλουν να υποταχτούν στις δαιμονικές αρχές της Woke Agenda, να αποδεχτούν τον άκρατο δικαιωματισμό, να αποδεχτούν την αμαρτία, τις παρά φύσιν σχέσεις ως φυσιολογικές.

Παραθέτουμε μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση: «Ο Ιρλανδός καθηγητής Enoch Burke συνελήφθη έξω από το σχολείο που τον απέλυσε επειδή αρνήθηκε να “αποκαλέσει ένα αγόρι κορίτσι” και φυλακίστηκε για τρίτη φορά. Σύμφωνα με την Irish Independent, ο καθηγητής, ο οποίος είναι επίσης ευαγγελικός Χριστιανός, συνελήφθη από την ιρλανδική αστυνομία έξω από το σχολείο Wilson’s Hospital στην ιρλανδική κομητεία Westmeath, πριν οδηγηθεί στα δικαστήρια του Δουβλίνου. Οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή Mountjoy, έχοντας ήδη περάσει περισσότερες από 400 ημέρες εκεί, επειδή αψήφησε επανειλημμένα απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που του απαγόρευε την είσοδο στο σχολείο. […] Ο Burke, ο οποίος απελευθερώθηκε από τη φυλακή τον Ιούνιο, απολύθηκε από το σχολείο γιατί τον Ιανουάριο του 2023,  αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει το νέο όνομα και την προσαρμοσμένη αντωνυμία ενός μεταβατικού μαθητή, ισχυριζόμενος ότι αντίκειται στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις»[8]!

Περιοριζόμαστε, σε αυτές τις περιπτώσεις διώξεων χριστιανών από το σύγχρονο παγκόσμιο σύστημα, το οποίο εφαρμόζει τον ξέφρενο δικαιωματισμό, επειδή αντιστέκονται στην κατρακύλα. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας είναι ο Χριστιανισμός, η μόνη δύναμη, η οποία βρίσκεται στον αντίποδα της Woke Agenda. Η εν Χριστώ ζωή, όπως βιώνονται οι ευαγγελικές εντολές και ορίζεται από το σύστημα αξιών της ελληνορθόδοξης παράδοσης, είναι η μόνη αυθεντική ζωή.

Κλείνουμε την ανακοίνωσή μας με την πεποίθησή μας ότι το μέλλον της ανθρωπότητας φαντάζει εφιαλτικό, εξαιτίας της εσχατολογικού τύπου αποστασίας των ημερών μας. Η ψευδαίσθηση του συγχρόνου ανθρώπου ότι δήθεν είναι «θεός», στανικής εμπνεύσεως δοξασία της «Νέας Εποχής», γιγάντωσε το «εγώ» του και οδήγησε σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση του άκρατου δικαιωματισμού. Άλλωστε, ο χωρίς όρια δικαιωματισμός είναι σαφώς και αποδεδειγμένα απόρροια αποκρυφιστικών δοξασιών και πρακτικών, όπως, π.χ. του Νεοσατανισμού.

Ως συνειδητοί πιστοί, λοιπόν, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε σε έναν κόσμο άκρως εχθρικό για όσους θέλουμε να ζούμε χριστιανικά. Αυτό άλλωστε μας βεβαιώνει και ο απόστολος Παύλος: «Οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού διωχθήσονται» (Β΄Τιμ.3,12) Γι’ αυτό ας καλλιεργήσουμε έτι περισσότερο την πίστη μας στο Θεό και ας εντείνουμε τις προσπάθειές μας να ζήσουμε σύμφωνα με τις αρχές της χριστιανικής μας πίστεως, προσπαθώντας να μείνουμε αμέτοχοι της σύγχρονης αποστασίας. Τέλος  να μην δειλιάσουμε σε ενδεχόμενες διώξεις, διότι σύμφωνα με την διαβεβαίωση του Σωτήρα και Λυτρωτή μας Χριστού, «ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος, οὗτος σωθήσεται» (Μαρκ.13,14) και να αισιοδοξούμε παίρνοντας δύναμη από το ελπιδοφόρο λόγιο του αποστόλου Παύλου: «πάντα ἰσχύω ἐν τῷ ἐνδυναμοῦντί με Χριστῷ» (Φιλπ.4,13)!

Πρόσφατα Άρθρα

Ο επίσκοπος Τζίντζα και Ανατολικής Ουγκάντα στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο επίσκοπος Τζίντζα και Ανατολικής Ουγκάντα στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου

22 Σεπτεμβρίου 2026

Με αισθήματα πνευματικής χαράς επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τζίντζα και Ανατολικής Ουγκάντα κ. Σύλβεστρος,...

Read more
Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Μαρίνης στον Αρχάγγελο Πρεβέζης
Εκκλησία της Ελλάδος

Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Μαρίνης στον Αρχάγγελο Πρεβέζης

22 Σεπτεμβρίου 2026

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και θρησκευτική κατάνυξη  πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου  2026 τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου της...

Read more
Κυριακή μετά την Ύψωση στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή μετά την Ύψωση στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου

22 Σεπτεμβρίου 2026

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, το πρωί της Κυριακής 20-9-2026, μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου...

Read more
Ετήσια σύναξη πρεσβυτερών και μητέρων άγαμων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαμαριάς
Εκκλησία της Ελλάδος

Ετήσια σύναξη πρεσβυτερών και μητέρων άγαμων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαμαριάς

22 Σεπτεμβρίου 2026

Εκάστη Κυριακή του έτους κατά την οποία εορτάζεται στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς η Σύναξη της ιεράς Εικόνος...

Read more
120 χρόνια από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμπελώνος (1906 – 2026)
Εκκλησία της Ελλάδος

120 χρόνια από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμπελώνος (1906 – 2026)

22 Σεπτεμβρίου 2026

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμπελώνος χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης...

Read more
Διανομή επισιτιστικής βοήθειας σε 200 οικογένειες της ακριτικής Επαρχίας Διδυμοτείχου
Εκκλησία της Ελλάδος

Διανομή επισιτιστικής βοήθειας σε 200 οικογένειες της ακριτικής Επαρχίας Διδυμοτείχου

22 Σεπτεμβρίου 2026

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού στις 22 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., διενεμήθησαν σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα,...

Read more
«Θρησκευτική Διπλωματία και Άγιον Όρος»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Θρησκευτική Διπλωματία και Άγιον Όρος»

22 Σεπτεμβρίου 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, το απόγευμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2026, η...

Read more
Η Ι. Μητρόπολη Κορίνθου τίμησε τους Εθνομάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ι. Μητρόπολη Κορίνθου τίμησε τους Εθνομάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής.

22 Σεπτεμβρίου 2026

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2026, Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «‘’Μαξίμειο’’ Ίδρυμα, ένας φάρος παιδείας και πολιτισμού για την πόλη και την Μητρόπολη των Σερρών»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «‘’Μαξίμειο’’ Ίδρυμα, ένας φάρος παιδείας και πολιτισμού για την πόλη και την Μητρόπολη των Σερρών»

22 Σεπτεμβρίου 2026

Την ακολουθία του Αγιασμού, με την ευκαιρία και της εφετεινής ενάρξεως των μαθημάτων των Σχολών του «ΜΑΞΙΜΕΙΟΥ» Ιδρύματος της Εκκλησίας...

Read more
Χρυσό Ιωβηλαίο Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης (1977 – 2027)
Εκκλησία της Ελλάδος

Χρυσό Ιωβηλαίο Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης (1977 – 2027)

22 Σεπτεμβρίου 2026

Χρονικό Πίστεως και Θυσίας Η Απαρχή: Ένα θαύμα και ένα τάμα Η ιστορία του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης δεν...

Read more
Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη Σύναξη των οκτώ Τοπικών Αγίων στην Καρδίτσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη Σύναξη των οκτώ Τοπικών Αγίων στην Καρδίτσα

21 Σεπτεμβρίου 2026

   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς κορυφώθηκαν σήμερα, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2026, οι εορταστικές εκδηλώσεις για...

Read more
«Ο Χριστός μας καλεί να αγαπήσουμε τον Σταυρό μας»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ο Χριστός μας καλεί να αγαπήσουμε τον Σταυρό μας»

21 Σεπτεμβρίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων ιερούργησε σήμερα Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου...

Read more
Αιτωλοακαρνανίας Δαμασκηνός:  «Κάθε τόπος που συνθλίβεται από την τυραννία  αποτελεί ένα εν δυνάμει Μεσολόγγι».
Εκκλησία της Ελλάδος

Αιτωλοακαρνανίας Δαμασκηνός: «Κάθε τόπος που συνθλίβεται από την τυραννία αποτελεί ένα εν δυνάμει Μεσολόγγι».

21 Σεπτεμβρίου 2026

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, στο ΛΕ’ Συνέδριο της Χριστιανικής...

Read more
Ο Εσθονίας Στέφανος στο Καινούργιο Λοκρίδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Εσθονίας Στέφανος στο Καινούργιο Λοκρίδος

21 Σεπτεμβρίου 2026

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών επισκέφτηκε για μια ακόμη φορά ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ.κ. Στέφανος...

Read more
Ο θεσμός των διακονισσών στην ορθόδοξη παράδοση και στους κόλπους της παναιρέσεως του οικουμενισμού
Ελλάδα Κόσμος

Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

21 Σεπτεμβρίου 2026

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ Εν Πειραιεί τη 21η Σεπτεμβρίου 2026 Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΑ ΥΠΟ...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Γιατί εκδηλώνονται οι κακίες στον άνθρωπο;
Κηρύγματα

Κυριακή μετά την Ύψωση. Ο Σταυρός στη ζωή μας.

20 Σεπτεμβρίου 2025

“Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν, και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι.“ Στην επί του Όρους ομιλία...

Τα άγια προσκυνήματα και η δαιμονοποίηση: μια «άσπονδη» συνύπαρξη

Τα αληθινά κέρδη ή οι ζημιές φαίνονται μόνο με τα μέτρα της αιωνιότητας

20 Σεπτεμβρίου 2025
Ο ταπεινός ποτέ δεν πέφτει

Ἡ ὑψίστη ἀξία τοῦ ἀνθρώπου

19 Οκτωβρίου 2023
Παλαιές μαρτυρίες γιά το σημείο του Τιμίου Σταυρού που φάνηκε στα Ιεροσόλυμα

Όχι επανάσταση, αλλά ανάσταση (Κυριακή μετά την Ύψωση)

17 Σεπτεμβρίου 2022
Αναζητώντας σήμερα τον «τύπο» και τον «τόπο» του Χριστού

Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού – Θέλει αυταπάρνηση

17 Σεπτεμβρίου 2022
Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Η Σωτηρία προέρχεται από το Χριστό

19 Σεπτεμβρίου 2021
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Το μήνυμα του Ευαγγελίου της Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

18 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός ως πανοπλία

«Τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ;»

19 Σεπτεμβρίου 2020
Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στο Μπραχάμι

Αυταπάρνηση και οικογένεια – Κυριακή μετά την Ύψωση

19 Σεπτεμβρίου 2020
Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στο Μπραχάμι

«Χριστώ συνεσταύρωμαι»

19 Σεπτεμβρίου 2020
“Μη τοίνυν επαισχυνθής τοσούτον αγαθόν”

Η Θεολογία του Σταυρού και του Εσταυρωμένου Κυρίου μας

15 Σεπτεμβρίου 2018
Η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Νέα Ιωνία

Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

15 Σεπτεμβρίου 2018
Αναζητώντας σήμερα τον «τύπο» και τον «τόπο» του Χριστού

Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού – Σταυρώθηκε για μένα (Αποστολικό Ανάγνωσμα)

14 Σεπτεμβρίου 2019
Η Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ι.Ν. Aγ. Δημητρίου στο Μπραχάμι

Το ζωηφόρο “σκάνδαλο” του Σταυρού

14 Σεπτεμβρίου 2019

Κυριακής μετά την Ύψωση Αποστολικό ανάγνωσμα

14 Σεπτεμβρίου 2019

Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

21 Αυγούστου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΙΝ Ευαγγέλιο : Μαρκ. 8,34-9,1 ΒΑΣΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ

21 Αυγούστου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ, Μαρκ, 8,34,9-1 Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

21 Αυγούστου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ

21 Αυγούστου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ, Ευαγγ. Ανάγνωσμα: Μαρκ. 8,34 – 9, 1 (16-9-2012)

21 Αυγούστου 2014

Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού – Τί συμβολίζει ὁ Σταυρός (β΄)

16 Νοεμβρίου 2023

Σωτήρια υπέρβαση Toυ Χρηστάκι Ευσταθίου Θεολόγου

21 Αυγούστου 2014

Προς αναζήτηση νοήματος για τη ζωή-Κυριακή μετά την Ύψωσιν

21 Αυγούστου 2014

Κυριακή μετά την ύψωση του Σταυρού

21 Αυγούστου 2014

Κυριακή Μετά την Ύψωσιν Το Ευαγγέλιο της εορτής, η απόδοσή του στην νεοελληνική.

21 Αυγούστου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ

21 Αυγούστου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ – 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

21 Αυγούστου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ

21 Αυγούστου 2014

Κυριακή μετά την Ύψωση

21 Αυγούστου 2014

15 Σεπ 2012 Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού -«Ος γαρ αν θέλη την ψυχήν αυτού σώσαι, απολέσει αυτήν».

21 Αυγούστου 2014
Next Post
«Τον Γενναίον Αθλητήν Του Χριστού, Και Λαμπρόν Αριστέα, Γεδεών Τον Νέον Οσιομάρτυρα…»

«Τον Γενναίον Αθλητήν Του Χριστού, Και Λαμπρόν Αριστέα, Γεδεών Τον Νέον Οσιομάρτυρα…»

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Στην Ιερά Μονή της Μετανοίας του ο Κερκύρας Νεκτάριος

Στην Ιερά Μονή της Μετανοίας του ο Κερκύρας Νεκτάριος

Ἐκδημία Ἱερέως π. Χρήστου Τσεβᾶ

Eκδημία Καθηγουμένου και κτίτορος της Ιεράς Μονής Αρχιστρατήγου Μιχαήλ και Αγίων Ασωμάτων

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΗΦΩΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΙΑΡΧΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΗΦΩΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΙΑΡΧΟΥ

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist