Συνάντηση μιας ώρας και ενημέρωση επί του συνολικού έργου που επιτελείται στον τομέα του Θρησκευτικού Τουρισμού από την Εκκλησία της Ελλάδος πραγματοποίησε χθες, 9 Οκτωβρίου 2019, στις 11.00 π.μ., ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, συνοδευόμενος από τον κ. Βασίλειο Γιόγακα, Βουλευτή Θεσπρωτίας, στον συμπατριώτη του εξ Ηπείρου Εξοχώτατο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, στο Γραφείο του στη Βουλή.

Ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλες τις στοχευμένες δράσεις της Εκκλησίας που αφορούν την ανάδειξη και την προβολή, εντός και εκτός Ελλάδος, των Ι. Μονών, των Ι. Μνημείων και των Ι. Προσκυνημάτων της Χώρας μας και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την επιλογή από την Εκκλησία της Ελλάδος του Διαμερίσματος της Ηπείρου και την προβολή της στο συγκληθησόμενο Δ‘ Πανελλήνιο  Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, με θέμα «Ήπειρος – προσέγγιση στα Θρησκευτικά Μνημεία και τον Πολιτισμό της. Νέοι δρόμοι στους μοναδικούς Προσκυνηματικούς Προορισμούς της», το ο­ποίο θα λάβει χώ­ρα στην Ἀρτα από τις 8 έως και τις 10  Νοεμβρίου 2019,  με την παρουσία του Μακαριωτάτου  Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Υπουργού Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη, του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και πολλών άλλων επισήμων εκπροσώπων φορέων του Τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.