Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Σ’ ένα καταπράσινο χωριό της περιοχής Σμύνους, στην Παλαιόβρυση, μετέβη σήμερα Κυριακή του Θωμά ο Σεβ. και τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος από τον εορτάζοντα μάλιστα εφημέριο π. Θωμά Κλειτήρη, ενώ στο αναλόγιο ήταν η πρεσβυτέρα του και ο κ. Κυριάκος Δερδελάκος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή αναλύοντας μερικές φράσεις, όπως: »τῶν θυρῶν κεκλεισμένων» δηλωτικόν οτι ο Χριστός με το αναστημένο Του Σώμα είναι παντού και τίποτα δεν τον εμποδίζει, »ἔστη εἰς τὸ μέσον» δηλαδή ο Χριστός είναι, πρέπει να είναι στο κέντρο της ζωής μας, »εἰρήνη ὑμῖν» ο Χριστός είναι και φέρνει την πραγματική ειρήνη, »ἐχάρησαν οὖν οἱ μαθηταὶ ἰδόντες τὸν Κύριον» ο Χριστός είναι η χαρά. Στη συνέχεια, μίλησε για τη δυσπιστία και την ομολογία πίστεως του Αποστόλου Θωμά, τονίζοντας, οτι ο χριστιανισμός αποδέχεται, όπως αποδεικνύεται την επιστήμη και την έρευνα. Δια αυτής δοξάζεται ο Θεός.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Χρυσόστομος Γ’ χειροθέτησε σε πνευματικό τον εφημέριο του ναού π. Θωμά.

Τέλος, να σημειώσουμε οτι στη Θεία Λειτουργία προσήλθον χριστιανικές οικογένειες από την Αθήνα και τη Γερμανία.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.