Με την πρέπουσα αναστάσιμη λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, τελέσθηκε η καθιερωμένη Αναστάσιμη Αγρυπνία επί τη εορτή της Απόδοσης του Πάσχα στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας με την συμμετοχή των φιλακόλουθων πιστών της ενορίας όπου προσήλθαν στην ιερά αγρυπνία οι οποίοι και είχαν την πνευματική ευκαιρία για μία ακόμη φορά να ζήσουν το μεγαλείο της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας με την ιερά ακολουθία όπως τελείται ακριβώς και η αναστάσιμη ακολουθία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, αλλά και να δοξάσουν των εκ νεκρών Αναστάντα Κύριον ψάλλοντας με όλο τον παλμό της καρδιάς τους, το χαρμόσυνο τροπάριο  «Χριστος Ανεστη». ιερουργούντος του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πανοσ Αρχιμ Ρωμανού Μπασινά ο οποίος και ομίλησε με πνευματικούς  λόγους  για την εορτή καθώς και ευχήθηκε στους πιστούς.

Τους χαρμόσυνους ύμνους στο αναλόγιο έψαλαν ο Πρωτοψάλτης κ. Στυλιανός Μπενής με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.

Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας ακολούθησε εόρτιος τράπεζα στον προαύλειο χώρο του ιερού ναού όπου οι πιστοί γεύθηκαν πολλά εδέσματα με την μέριμνα του εφημέριου π.Ρωμανού και των εθελοντριών κυριών της ενορίας καθώς και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών του Χορευτικού Συλλόγου  < ο Χορονός > δίνοντας μία έμφαση στην λαμπρή εορτή μεταξύ εκ των οποίων παρέστησαν η Δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.