• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η ποιμαντική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην Τασμανία

24 Ιουνίου 2022
in Εκκλησιαστική Επικαιρότητα, Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
Η ποιμαντική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην Τασμανία
Share on FacebookShare on Twitter

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολυήμερος ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου στην Τασμανία. Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Μελβούρνης, τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Αμφιλόχιο Παπαντωνίου, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του, τον Διάκονο κ. Τιμόθεο Μαυρομμάτη και τον Διάκονο κ. Ειρηναίο Κόϊκα, έφτασε στο αεροδρόμιο του Hobart την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, όπου τον υποδέχθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίας Τριάδος, Πρεσβύτερος κ. Δημήτριο Κάτσης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας κ. Στυλιανός Μαγδαλόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τασμανίας κ. Νικόλαος Θεοδωρόπουλος και πλήθος πιστών ομογενών.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του, ο Αρχιεπίσκοπος είχε τη δυνατότητα να λειτουργήσει το Σάββατο, 11 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος για την ανάπαυση των ψυχών των κτητόρων του Ναού και όλων των μεταναστών Ορθοδόξων Χριστιανών που έφτασαν στην Τασμάνια, αρχής γενομένης από το 1878. Παράλληλα, τιμήθηκαν δεόντως και τα σεπτά ονομαστήρια της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου κατά την ειδική προς τούτο οργανωθείσα δεξίωση, κατά τη διάρκεια της οποίας ομίλησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, ο κ. Αντώνιος Παπασταμάτης, εκπρόσωπος των νέων της Τασμανίας, και, τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος. Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην πνευματική φυσιογνωμία του Πατριάρχου Βαρθολομαίου και εξήραν την ανεκτίμητη προσφορά του στην Εκκλησία και στον κόσμο.

Την Κυριακή, 12 Ιουνίου, εορτή της Πεντηκοστής, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας προεξήρχε του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και κατόπιν της Ακολουθίας της Γονυκλισίας, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην πρωτεύουσας της Τασμανίας, το Hobart. Στο τέλος των Ιερών Ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το μήνυμα της εορτής και τόνισε ότι η ημέρα της Πεντηκοστής είναι ένα κάλεσμα ενότητας και αγάπης προς όλους. Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας «Greek Hall», κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Θεοδωρόπουλος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την προσφορά του Αρχιεπισκόπου στην Αυστραλία κατά τα τρία χρόνια της διακονίας του. Η δεξίωση ολοκληρώθηκε με πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τους νέους της Τασμανίας που απαρτίζουν τα κρητικά σωματεία.

Τη 13η Ιουνίου, ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο κ. Ειρηναίο Κόϊκα, τον νέο προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Hobart. Εκτός από τη χειροτονία του π. Ειρηναίου, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος τέλεσε τη χειροθεσία, σε Πνευματικό, του εφημερίου της Ενορίας Αγίας Τριάδος, π. Δημητρίου Κατσή, και τη χειροθεσία, σε Αναγνώστη, του κ. Στεφάνου Παπασταμάτη. Και στους δύο νεοχειροθετηθέντες απηύθυνε νουθετήριους λόγους και συμβουλές σχετικά με τη νέα διακονία που αναλαμβάνουν στην Εκκλησία. Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε το Ελληνικό Πανηγύρι στον προαύλιο χώρο της Ενορίας, το οποίο εστεύφθη από μεγάλη επιτυχία και είχε πολυπληθή συμμετοχή όχι μόνο από Έλληνες Ορθοδόξους, αλλά και από πολλούς Αυστραλούς μη ελληνικής καταγωγής.

Θεία Λειτουργία, επίσης, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Launceston, στη Βόρεια Τασμανία, το Σάββατο, 18 Ιουνίου, τελευταία ημέρα της περιοδείας του Σεβασμιωτάτου στη νησιωτική Πολιτεία της Αυστραλίας. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά λειτουργεί Αρχιεπίσκοπος στον εν λόγω Ιερό Ναό, γι’ αυτό και το εκεί ελληνορθόδοξο ποίμνιο υποδέχθηκε τον Ποιμενάρχη του με μεγάλο ενθουσιασμό και αισθήματα βαθύτατου σεβασμού.

Ο Αρχιεπίσκοπος, με τη συνοδεία του, έφτασε στο Launceston την Παρασκευή, 17 Ιουνίου, και αμέσως πραγματοποίησε ιδιαίτερη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας της πόλεως. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, το Σάββατο, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη η ελληνική ομογένεια να κρατήσει τη γλώσσα, την πίστη, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδος, για να τα παραδώσει ως πολύτιμη παρακαταθήκη στις επόμενες γενεές. Παράλληλα, τίμησε με το παράσημο του Τάγματος των Φιλοχρίστων την κ. Ιωάννα Αμερικάνου, για την πολυετή προσφορά της στην Εκκλησία και στην Ελληνική Ομογένεια του Launceston.  Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, κατά τη διάρκεια του οποίου ομίλησαν με θερμούς λόγους μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος και, τέλος, ο τιμηθείς Ποιμενάρχης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Τασμάνια, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος:

            Πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου της Πολιτείας της Τασμάνιας, όπου είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον τοπικό Πρωθυπουργό, κ. Jeremy Rockliff, παρουσία της Υπουργού Εθνικής Κληρονομίας κ. Madeleine Ogilvie. Κατά τη συνάντηση, στην ατζέντα της συζητήσεως περιλαμβάνονταν η ενίσχυση του ανακαινιστικού έργου της Αγίας Τριάδος, ο εμπλουτισμός των προγραμμάτων ελληνικής γλώσσας και ελληνικών παραδόσεων και η υποδοχή των Ουκρανών μεταναστών στην Τασμανία.

            Κατόπιν προσκλήσεως της Δημάρχου του Hobart, κ. Anna Reynolds, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο, όπου οργανώθηκε δεξίωση προς τιμήν του, παρουσία επιφανών ομογενών και άλλων αξιωματούχων της Πολιτείας. Κατά τη διάρκεια της δεξιώσεως, η Δήμαρχος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και τη συνοδεία του και αναφέρθηκε στην παρουσία των Ελλήνων στην Τασμάνια, καθώς και στην προσφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αυστραλιανή κοινωνία γενικότερα. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τη Δήμαρχο για την υποδοχή και τη δεξίωση, και μετέφερε την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων του Hobart για την προσφορά της στην ομογενειακή παροικία.

            Επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κ. Julian Porteous στο μέγαρο της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής, όπου συζήτησαν θέματα θρησκευτικής ελευθερίας και ζητήματα για την ενότητα των Χριστιανών στην Πολιτεία της Τασμάνιας. Τόσο ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, όσο και ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος, δεσμεύτηκαν για τη συνεργασία τους σε θέματα νομοθεσίας και σχέσεως της θρησκείας με τις αρχές, η οποία θα πραγματοποιείται μέσω του τοπικού Επιτρόπου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίου.

            Πραγματοποίησε συνάντηση, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, με τον Επίσκοπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας στην Τασμάνια κ. Richard Condie, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας στην Τασμάνια.

Πραγματοποίησε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας κ. Στυλιανό Μαγδαλόπουλο, καθώς και με συνεργάτες του, με σκοπό να συζητήσουν την προέκταση προγραμμάτων προνοίας για την Τασμάνια.

Πραγματοποίησε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Τασμανίας κ. Νικόλαο Θεοδωρόπουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα τα οποία απασχολούν τον Ελληνισμό και τη σχέση των ομογενών με την Εκκλησία και τις τοπικές Αρχές.

Παρακάθησε στο προς τιμήν του προσφερόμενο δείπνο από τον Κρητικό Σύλλογο Τασμανίας, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Ιωάννης Χιωτάκης, προσφώνησε τον Αρχιεπίσκοπο και βεβαίως ο Σεβασμιώτατος αντιφώνησε δεόντως.

Επισκέφθηκε τις τοποθεσίες Coles Bay και Wineglass Bay, όπου ξεναγήθηκε στην περιοχή και στον ωκεανό της Τασμανίας.

Επισκέφθηκε το Κοιμητήριο στο Cornelian Bay, όπου τέλεσε Τρισάγιο για τον μακαριστό π. Χρήστο Παμιά, τον πρώτο κληρικό της Τασμανίας, τον Γρηγόριο Κασιμάτη, ο οποίος είχε δωρίσει τη γη για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, και τους λοιπούς Ομογενείς, παρουσία πολλών πιστών Ορθοδόξων που έφτασαν εκεί για να προσευχηθούν για την ανάπαυση των ψυχών των προγόνων τους.

Επισκέφθηκε το ιστορικό λιμάνι της Τασμανίας Port Arthur, όπου ευρίσκονται οι πρώτες φυλακές των καταδίκων από τη Μεγάλη Βρεταννία, των πρώτων δηλαδή μεταναστών της Αυστραλίας, καθώς και το σημείο που έγινε η δολοφονία των 35 αθώων θυμάτων στις 28 Απριλίου 1996.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος είχε τη δυνατότητα να συναντήσει πολλούς εκ των Ομογενών της Τασμανίας, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί του τις ανησυχίες και τις σκέψεις τους για το μέλλον του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στη νησιωτική Πολιτεία της Αυστραλίας.

Πρόσφατα Άρθρα

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

7 Ιουλίου 2025

Κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο εκάστου Ιουλίου, στη νήσο Σκιάθο, εορτάζεται η ανάμνηση της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Εικονιστρίας». Εφέτος,...

Read more
Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος: Οι άγιοι της Εκκλησίας μας, είναι οι καλύτεροι αδελφοί μας
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιορείτες Πατέρες μας πικράνατε πολύ…

7 Ιουλίου 2025

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του π. Δανιήλ Ψωίνος https://youtu.be/43g0g-9d2hg?si=CdZ87UpSgnd7Wljl

Read more
Ο Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στις Μικροθήβες
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στις Μικροθήβες

7 Ιουλίου 2025

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μικροθηβών, ο οποίος τιμά τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, χοροστάτησε χθες, 6/7, ο...

Read more
ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΑΛΩΜΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΑΛΩΜΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ

7 Ιουλίου 2025

Την Κυριακή, 6 Ιουλίου 2025, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, με την σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ....

Read more
Θεία Λειτουργία στις Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας
Εκκλησία της Ελλάδος

Θεία Λειτουργία στις Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας

7 Ιουλίου 2025

Με πατρική αγάπη και μέριμνα, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2025, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων...

Read more
Εορτασμός Αγίας Κυριακής και χειροτονία Ιερομονάχου στην Άρτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτασμός Αγίας Κυριακής και χειροτονία Ιερομονάχου στην Άρτα

7 Ιουλίου 2025

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και κατάνυξη εορτάστηκε το πρωί της Δευτέρας, 7 Ιουλίου 2025, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον...

Read more
Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

7 Ιουλίου 2025

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του...

Read more
Καλαβρύτων Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία ανέκαθεν διατρανώνει: Η πίστη στον Χριστό δεν εξαγοράζεται με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο»
Εκκλησία της Ελλάδος

Καλαβρύτων Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία ανέκαθεν διατρανώνει: Η πίστη στον Χριστό δεν εξαγοράζεται με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο»

7 Ιουλίου 2025

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε, στις 5 και...

Read more
Ἡ ἑορτή τῆς Ἁγίας Κυριακῆς στήν Ὀρεινή Ναυπακτία
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ ἑορτή τῆς Ἁγίας Κυριακῆς στήν Ὀρεινή Ναυπακτία

7 Ιουλίου 2025

Σέ ὑψόμετρο 1300 μ. καί μέσα σέ πυκνό δάσος ἀπό ἔλατα ἑορτάστηκε ἡ μνήμη τῆς ἁγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακῆς, στόν ὁμώνυμο Ἱερό Ναό...

Read more
Έναρξη “Νικοδημείων 2025” – Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Κυριακής
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη “Νικοδημείων 2025” – Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Κυριακής

7 Ιουλίου 2025

Την έναρξη των φετινών "Νικοδημείων 2025" κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Παροναξίας κ. Καλλίνικος, από τον Ιερό Ναό της Αγίας...

Read more
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Πειραιώς

7 Ιουλίου 2025

Στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Πειραιώς που βρίσκεται στο Νέο Φάληρο, στον μετοχιακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού και Κοιμήσεως...

Read more
Κυριακή Δ΄ Ματθαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό πόλεως Νάξου
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή Δ΄ Ματθαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό πόλεως Νάξου

7 Ιουλίου 2025

Το πρωί της Κυριακής 6-7-2025, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου,...

Read more
Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}
Αγίας Κυριακής

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}

7 Ιουλίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου Καθηγητού Οι Μάρτυρες κατέχουν τη σημαντικότερη θέση στην Εκκλησία μας, διότι Αυτή είναι θεμελιωμένη στη μαρτυρία,...

Read more
Ἁγία Κυριακή
Αγίας Κυριακής

Αγία μάρτυς Κυριακή, η θαρραλέα αθλήτρια του Κυρίου

7 Ιουλίου 2025

Κατά τους χρόνους της βασιλείας του Διοκλητιανού, ένα ζευγάρι ευσεβών και ευπόρων χριστιανών, ο Δωρόθεος και η Ευσεβία, όντας άτε­κνοι...

Read more
Κυριακή Δ’ Ματθαίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Καλαμάτας
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή Δ’ Ματθαίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Καλαμάτας

6 Ιουλίου 2025

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Χριστού, πλησίον του λιμένος της Καλαμάτας, μετέβη το πρωί της Κυριακής 6ης Ιουλίου...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}
Αγίας Κυριακής

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}

7 Ιουλίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου Καθηγητού Οι Μάρτυρες κατέχουν τη σημαντικότερη θέση στην Εκκλησία μας, διότι Αυτή είναι θεμελιωμένη στη μαρτυρία,...

Ἁγία Κυριακή

Αγία μάρτυς Κυριακή, η θαρραλέα αθλήτρια του Κυρίου

7 Ιουλίου 2025
Ἁγία Κυριακή

Ἁγία Κυριακή

6 Ιουλίου 2018
Next Post

Θετικός στον Covid – 19 διαγνώστηκε ο Αρχιεπίσκοπος

Προαγωγικές εξετάσεις των σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής ”Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός” στην Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Προαγωγικές εξετάσεις των σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής ''Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός'' στην Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

ΔΤ. Προαγωγικές εξετάσεις στο Ωδείο και στη Σχολή του Ιδρύματος Μουσικής της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

ΔΤ. Προαγωγικές εξετάσεις στο Ωδείο και στη Σχολή του Ιδρύματος Μουσικής της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Ἐπέτειος ἁγιοκατάταξης ἁγίου Καλλινίκου Ἐδέσσης

Ἐπέτειος ἁγιοκατάταξης ἁγίου Καλλινίκου Ἐδέσσης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist