Στα πλαίσια της δια βίου κατάρτισης του ιερού κλήρου και των στελεχών της τοπικής Εκκλησίας η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ωργάνωσε το Γ! Επιμορφωτικό Σεμινάριο, με θέμα: ʺΚοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική υποστήριξη σε προβλήματα της παιδικής και της εφηβικής ηλικίαςʺ.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου ο Σεβασμιώτατος στο αρχονταρίκι της Μονής, στις 28 του μηνός Ιανουαρίου ε.έ., ευλόγησε την Βασιλόπιτα και παρουσίασε τον πρώτο ομιλητή-εκπαιδευτή Πρωτοπρ. Χριστοφόρο Χρόνη, Δρ. Θεολογίας/Μ.Α. Φιλοσοφίας, ο οποίος εισηγήθη επί του θέματος ʺΣυγκρότηση της ταυτότητας του παιδιού εντός της γονεϊκής σχέσηςʺ.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον φιλοξενούμενο π. Χριστοφόρο Χρόνη και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο ο οποίος μέσω του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης δίδει την ευκαιρία στους κληρικούς και τα στελέχη των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων, ιδιαιτέρως των ακριτικών, να ενημερωθούν επί θεμάτων συγχρόνου προβληματισμού.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης