• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 23 Μαρτίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Πόσο αγαθές είναι οι προθέσεις του Παπισμού για την “ένωση των εκκλησιών”;

18 Ιουλίου 2017
in Αιρέσεις, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Πόσο αγαθές είναι οι προθέσεις του Παπισμού για την “ένωση των εκκλησιών”;
Share on FacebookShare on Twitter

Εν Πειραιεί τη 17η Ιουλίου 2017

(Σχόλιο σε πρόσφατη επιστολή του «πάπα» Φραγκίσκου)

Είναι απορίας άξιο, πως δεν μπορούν να κατανοήσουν κάποιοι ορθόδοξοι, υψηλά ιστάμενοι, τις πραγματικές προθέσεις του αιρετικού παπισμού, όταν εκείνος τις εκφράζει με πλήρη σαφήνεια, μη αφήνοντας κανένα περιθώριο υποχωρήσεων, από τις συσσωρευμένες εδώ και δέκα αιώνες κακοδοξίες του; Αυτό που μπορεί να διακρίνει ο απλός πιστός ορθόδοξος χριστιανός, δε μπορούν, ή το χειρότερο, δε θέλουν να δουν οι θιασώτες της «ενώσεως των εκκλησιών», ορθόδοξοι Πατριάρχες, Αρχιερείς, Καθηγητές κλπ. Ο παπισμός παραμένει απόλυτα «γαντζωμένος» στις δεκάδες πλάνες του, τις οποίες εισήγαγε στην «εκκλησία» του, αφότου αποκόπηκε από την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Τις εφεύρε και τις εισήγαγε, και τις θεσμοθέτησε ως δόγματα πίστεως, κατά καταφανή παρερμηνεία των Ιερών Γραφών, κατά προκλητική παράβαση των Ιερών Κανόνων, κατά ασεβή καταφρόνηση της Ιεράς Παραδόσεως της Εκκλησίας, της πρώτης χιλιετίας, τα οποία «βάπτισε» ως «περαιτέρω θεολογική ανάπτυξη»!

Για το παρόν σχόλιό μας πήραμε αφορμή από πρόσφατη ευχαριστήρια επιστολή του «πάπα» Φραγκίσκου προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, «για τη συνέχιση της παραδόσεως ανταλλαγής αντιπροσωπειών μεταξύ Παλαιάς και Νέας Ρώμης κατά τας θρονικάς εορτάς των δύο Εκκλησιών». Η επιστολή δημοσιεύτηκε στην γαλλική εφημερίδα «CHRETIENS EN MARCHE» και αναδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα των εν Ελλάδι Ρωμαιοκαθολικών «ΚΑΘΟΛΙΚΗ» (30-4-2017).

Κατ’ αρχήν θέλουμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην καθιέρωση αυτού του είδους τις εορτές στην Εκκλησία μας. Κι’ αυτό διότι είναι αμάρτυρες στην δισχιλιόχρονη ιστορία της Εκκλησίας μας και καθιερώθηκαν, τα τελευταία χρόνια, κατά μίμηση του εορτασμού θρονικής εορτής στο Βατικανό. Οι άγιοι Πατέρες δεν εόρταζαν θρονικές εορτές, διότι η επισκοπική διακονία τους δεν ήταν μέσο προσωπικής καταξίωσης, αλλά θεσμός μαρτυρίας του Εσταυρωμένου Λυτρωτή μας Χριστού και τόπος προσωπικού μαρτυρίου. Οι «θρόνοι» τους δεν είχαν καμιά αντιστοιχία με τους θρόνους των εγκοσμίων αρχόντων, οι οποίοι εόρταζαν την αναρρίχησή τους σ’ αυτούς, αλλά σταυρική διακονία του λαού του Θεού.

Στην επιστολή του ο «πάπας» Φραγκίσκος τόνισε πως «Η ανταλλαγή αντιπροσωπιών μεταξύ Ρώμης και Κωνσταντινουπόλεως, με την ευκαιρία των αντιστοίχων εορτών τους, προς τιμήν των Αποστόλων Αδελφών Πέτρου και Ανδρέα, αποτελεί ορατό σημείο των βαθιών δεσμών, οι οποίοι ήδη μας ενώνουν». Λυπούμαστε, που θα διαφωνήσουμε με τον «άγιο πατέρα», διότι οι όποιες εορταστικές φιέστες δε μπορούν να δηλώσουν κανένα «σημείο ορατών βαθιών δεσμών» μεταξύ της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας και του αποκοπέντος από Αυτή παπισμού, όπως και όλων των αιρέσεων. Ορατό και πραγματικό σημείο ενότητας αποτελεί η κοινή πίστη, όπως την θεσμοθέτησε η εν Αγίω Πνεύματι οδηγούμενη Εκκλησία (Ιωάν.16,13), απαλλαγμένη από την λεγομένη «περαιτέρω θεολογική ανάπτυξη» του παπισμού τα τελευταία χίλια χρόνια. Δεν υπάρχουν δύο Εκκλησίες, Ρώμης και Κωνσταντινουπόλεως, αλλά μία Εκκλησία, η Ορθόδοξη, η οποία αποτελεί την φυσική και ιστορική συνέχεια της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού.

Στη συνέχεια ο κ. Φραγκίσκος αναφέρει: «Αποτελεί ταυτόχρονα μια έκφραση ολόθερμης επιθυμίας μας για μια βαθύτερη εκκλησιαστική κοινωνία, μέχρι την ημέρα, κατά την οποία, αν ο Θεός το θέλει, θα μπορούμε να μαρτυρούμε την αμοιβαία μας αγάπη, συμμετέχοντας στην ίδια ευχαριστιακή τράπεζα». Ο Θεός, κ. Φραγκίσκε, το θέλει και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία περί αυτού, παρ’ όλο που χρησιμοποιείτε το δυνητικό «αν», εσείς το θέλετε πραγματικά; Μήπως για σας η «ένωση» σημαίνει υποταγή στην «θέοθεν» παντοκρατορία σας; Αν θέλετε όντως την «ένωση» δεν έχετε παρά να απομακρύνετε τις δεκάδες πλάνες από την «εκκλησία» σας και να επιστρέψετε στην Μία Εκκλησία, από εκεί που αποσκιρτήσατε. Το πράγμα είναι απλό, εσείς το κάνετε δύσκολο και ακατόρθωτο με την εμμονή σας στις πλάνες και τις κακοδοξίες σας! Όσο για την «μαρτυρία της αμοιβαίας αγάπης», ψάξτε στο διάβα της ιστορίας της «εκκλησίας» σας να δείτε από πού λείπει!

Εν συνεχεία ο κ. Φραγκίσκος έγραψε: «Για τους Καθολικούς αποτελεί πηγή μιας πραγματικής ενθαρρύνσεως το γεγονός ότι η δέσμευση υπέρ αποκαταστάσεως της ενότητας των χριστιανών επικυρώθηκε κατά την Αγίαν και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών, κατά τον περασμένο Ιούνιο, στην Κρήτη». Στα λόγια του «πάπα» φανερώνεται περίτρανα το γεγονός, ότι τα κείμενα της «Συνόδου» της Κρήτης, έχουν τη δυνατότητα να ερμηνεύονται κατά το δοκούν από όλους, από τους ορθοδόξους ως ορθόδοξα και τους αιρετικούς ως οικουμενιστικά. Αλλά ας μην αισιοδοξούν οι «καθολικοί», για την «δέσμευση» της «Σύνοδο» της Κρήτης,«υπέρ αποκαταστάσεως της ενότητας των χριστιανών». Όσες «δεσμεύσεις» και αν πάρουν «Σύνοδοι», αν δεν υπάρξει μετάνοια και επιστροφή των αιρετικών στην Εκκλησία, «ένωση» δε θα υπάρξει. Να είναι σίγουρος γι’ αυτό, διότι η Ορθοδοξία δεν είναι παπισμός, να εφαρμόζονται αποφάσεις άνωθεν. Εδώ θα πρέπει να αποφασίσει σύμπαν το ορθόδοξο πλήρωμα, κλήρος και λαός, ο φύλακας της Ορθοδόξίας, αφού διαπιστώσει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις, και κύρια η κοινή απαραχάρακτη πίστη.

Ακολούθως ο κ. Φραγκίσκος γράφει τα εξής: «Ωστόσο, η ιστορία των σχέσεων μεταξύ των χριστιανών σημαδεύτηκε επώδυνα από συγκρούσεις, οι οποίες άφησαν βαθιά αποτυπώματα στη μνήμη των πιστών. Για το λόγο αυτό ορισμένοι από τους πιστούς  παραμένουν προσηλωμένοι στις νοοτροπίες του παρελθόντος». Να υποθέσουμε  ότι τα λόγια του αυτά είναι μια «κρίση ενοχών» για την εδώ και δέκα αιώνων εγκληματικής τακτικής του παπισμού κατά της Εκκλησίας; Μακάρι να ήταν έτσι! Αλλά, ο κ. Φραγκίσκος «τσουβαλιάζει» στις «επώδυνες συγκρούσεις»και την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία όμως υπήρξε το διαχρονικό θύμα του παπισμού. Ξεφυλλίζοντας την ιστορία, μπορούμε να δούμε τις θηριωδίες των παπικών κατά των «αιρετικών» Ορθοδόξων, είτε αυτές είναι οι Σταυροφορίες, είτε η εγκληματική δράση της Ουνίας στην Ανατολική Ευρώπη, είτε η γενοκτονία των 850.000 Ορθοδόξων Σέρβων, κατά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, είτε η πρόσφατη συμμετοχή του Βατικανού στον πόλεμο των δυτικών κατά των Σέρβων, κ.α. Ρωτάμε τον κ. Φραγκίσκο: πότε υπήρξε «επώδυνη σύγκρουση» από μέρους της Ορθοδοξίας κατά του παπισμού; Ποτέ! Αλλά υπάρχει κρυμμένη στα λόγια του και δολιότητα: βλέπει στην αντίδραση των Ορθοδόξων για την «ένωση των εκκλησιών» εμπάθεια για τους παπικούς και όχι την εμμονή μας στην αλήθεια! Όμως, ένα είναι σίγουρο: αν κάποτε ο παπισμός αποβάλει τις πλάνες του και επιστρέψει στην Εκκλησία, όλοι μας θα ξεχάσουμε το παρελθόν και θα αγκαλιάσουμε τους παπικούς ως αγαπητούς αδελφούς μας. Αλλά μόνο έτσι!

Εν συνεχεία ο κ. Φραγκίσκος αναφέρεται στους περιβόητους θεολογικούς διαλόγους, με τους οποίους «οι Καθολικού και οι Ορθόδοξοι άρχισαν να αναγνωρίζονται αμοιβαία ως Αδελφοί και ως Αδελφές, και να εκτιμούν ο καθένας τα δώρα του άλλου». Ας μας επιτρέψει ο κ. Φραγκίσκος να έχουμε τις επιφυλάξεις μας για την πορεία των θεολογικών διαλόγων μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, οι οποίοι εδώ και τριανταπέντε χρόνια, όχι μόνο δεν τελεσφόρησαν, αλλά κατάντησαν «ανόσιο παίγνιο» (κατά την ρήση του επί χρόνια Συμπροέδρου του Διαλόγου, Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού). Κι’ αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην πεισματική άρνηση των παπικών να αποβάλλουν τις συσσωρευμένες κακοδοξίες τους. Αλλά όμως πραγματικούς αδελφούς και αδελφές δημιουργεί η κοινή πίστη στο Χριστό, που είναι το κοινό μας Σώμα. Οι αιρετικοί είναι εκτός του Σώματος του Χριστού και ως εκ τούτου όχι πραγματικοί αδελφοί, με την εκκλησιαστική έννοια. Πραγματικοί αδελφοί θα γίνουμε, αν γίνουμε κάποτε, όταν θα κοινωνήσουμε ομού από το Άγιο Ποτήριο το πανάγιο Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας.

Καταλήγει ο κ. Φραγκίσκος με το εξής αποκαλυπτικό των πραγματικών του προθέσεων για την «ένωση των εκκλησιών»: «Αν και πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα (σ.σ. στους διαλόγους), η κοινή σκέψη για τη σχέση ανάμεσα σε Συνοδικότητα και Πρωτείο κατά την πρώτη χιλιετία μπορεί να προσφέρει ένα ασφαλές θεμέλιο, για να διακρίνουμε με ποιο τρόπο το Πρωτείο θα μπορεί να ασκείται στην Εκκλησία, όταν οι Χριστιανοί της Ανατολής και της Δύσεως θα φθάσουν επί τέλους στη συμφιλίωσή τους». Δε μπορούμε να φανατιστούμε πιο επίσημη και  κατηγορηματική δήλωση του κ. Φραγκίσκου ότι δεν έχει την παραμικρή διάθεση να αποβάλλει το δαιμονικής εμπνεύσεως Πρωτείο! Το πρόβλημα για εκείνον δεν είναι η αποβολή του, αλλά ο τρόπος αποδοχής του από τους «Χριστιανούς της Ανατολής», η προσπάθεια «ορθοδοξοποίησής» του! Απώτερος σκοπός του είναι η πραγματοποίηση του χιλιόχρονου ονείρου του για την υποταγή της Ορθοδοξίας στην εξουσία του, του οποίου η Συνοδικότητα θα είναι «συμβουλευτικό σώμα» για αυτόν!

Κλείνοντας το σχόλιό μας θα θέλαμε να τονίσουμε για πολλοστή φορά πως οι προθέσεις του παπισμού παραμένουν αναλλοίωτες εδώ και δέκα αιώνες. Και θα παραμένουν ωσαύτως, μέχρι να πάψει ο δυτικός Χριστιανισμός να υπάρχει με αυτή τη μορφή, μέχρι να γίνει και πάλι Εκκλησία! Γεγονός που δυστυχώς δεν θέλουν να αντιληφθούν οι δικοί μας ορθόδοξοι θιασώτες της«ενώσεως των εκκλησιών». Θυμούμαστε από τα φοιτητικά μας χρόνια τα λόγια ενός σοφού καθηγητή μας: Ο παπισμός, μπορεί κάποτε να αναιρέσει όλες τις συσσωρευμένες πλάνες και κακοδοξίες του. Το μόνο που δε θα αναιρέσει ποτέ είναι το εξουσιαστικό Πρωτείο, διότι αυτό είναι η ραχοκοκαλιά του παπισμού, είναι η ίδια η ύπαρξή του. Όταν αρνηθεί το Πρωτείο, θα καταρρεύσει ο ίδιος ως χάρτινος πύργος και στη θέση του θα συσταθεί η Εκκλησία. Τότε και μόνον τότε!

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών της Ι.Μ. Πειραιώς

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Έ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Κομοτηνή με ομιλητή τον Αρχιμ. Ιγνάτιο Μουρτζανό
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Έ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Κομοτηνή με ομιλητή τον Αρχιμ. Ιγνάτιο Μουρτζανό

22 Μαρτίου 2026

Τό ἀπόγευμα τῆς Δ΄ Κυριακῆς τῶν Νηστειῶν,  22 Μαρτίου  2026 , τελέσθηκε  ἡ ἀκολουθία τοῦ  Κατανυκτικοῦ Ἑσπερινοῦ στόν Ἱερό Μητροπολιτικό...

Read more
Ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

22 Μαρτίου 2026

Στον Ε’ Κατανυκτικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παύλος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, την Κυριακή...

Read more
Δ΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Δ΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

22 Μαρτίου 2026

Σήμερα, Δ΄ Κυριακή των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία...

Read more
Ο Επίσκοπος Σκοπέλου κοντά στα παιδιά και τους πιστούς του Θεολόγου Διρφύων
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Επίσκοπος Σκοπέλου κοντά στα παιδιά και τους πιστούς του Θεολόγου Διρφύων

22 Μαρτίου 2026

Την Ενορία αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Θεολόγου Διρφύων επισκέφθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών,...

Read more
Οἱ Χαιρετισμοὶ τῆς Παναγιας γιὰ τὸ Γυμνάσιο Κάμπου
Εκκλησία της Ελλάδος

Οἱ Χαιρετισμοὶ τῆς Παναγιας γιὰ τὸ Γυμνάσιο Κάμπου

22 Μαρτίου 2026

Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' σήμερα, Παρασκευὴ 20/3/2026 μετέβη στὸ Κάμπο Μεσσηνιακῆς Μάνης καὶ τέλεσε τὴν Δ' στάση...

Read more
«Η καταλαλιά είναι η κρυφή κλοπή της δόξης του πλησίον»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η καταλαλιά είναι η κρυφή κλοπή της δόξης του πλησίον»

22 Μαρτίου 2026

Το εσπέρας της Κυριακής, 22 Μαρτίου 2026, Δ’ των Νηστειών η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος, ο...

Read more
Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026 στις 4:00 το απόγευμα: Ενθρονίζουμε την Παναγία μας – Η βοήθειά σας έγινε πραγματικότητα.
Εκκλησία της Ελλάδος

Ζούμε ΛΑΘΟΣ και δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα

22 Μαρτίου 2026

Ζούμε όπως πρέπει… ή απλώς όπως μας έμαθαν να ζούμε; Σήμερα ο άνθρωπος έχει περισσότερα από ποτέ και όμως νιώθει...

Read more
Πνευματική συγκίνηση στη Δ΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μονή Ρεντίνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πνευματική συγκίνηση στη Δ΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μονή Ρεντίνης

22 Μαρτίου 2026

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, αφιερωμένη στον όσιο Ιωάννη τον συγγραφέα της Κλίμακος, 22 Μαρτίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας...

Read more
«Η Ελλάδα τιμά! Η Εκκλησία θυμάται! Η θυσία δεν ξεχνιέται!»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η Ελλάδα τιμά! Η Εκκλησία θυμάται! Η θυσία δεν ξεχνιέται!»

22 Μαρτίου 2026

Με λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν σήμερα, Κυριακή 22 Μαρτίου 2026, οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη...

Read more
Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στη Βέροια με ομιλήτρια τη Γερόντισσα Θεολογία
Εκκλησιαστική Επικαιρότητα

Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στη Βέροια με ομιλήτρια τη Γερόντισσα Θεολογία

22 Μαρτίου 2026

Την Κυριακή 22 Μαρτίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον E’ Κατανυκτικό Εσπερινό...

Read more
«Η ταπείνωση κλίμακα ανόδου εκ θανάτου στη ζωή»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η ταπείνωση κλίμακα ανόδου εκ θανάτου στη ζωή»

22 Μαρτίου 2026

Την Κυριακή Δ’ Νηστειών, 22 Μαρτίου 2026, το απόγευμα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Παντοκράτορος Άρτης ετελέσθη Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του...

Read more
Κυριακή Δ΄ Νηστειών στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησιαστική Επικαιρότητα

Κυριακή Δ΄ Νηστειών στη Θεσσαλονίκη

22 Μαρτίου 2026

   Την Κυριακή 22 Μαρτίου (Δ´ Νηστειών) ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ιερούργησε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου...

Read more
Κυριακή Δ΄ Νηστειών στην Ορεστιάδα
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή Δ΄ Νηστειών στην Ορεστιάδα

22 Μαρτίου 2026

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλεισσούς Ορεστιάδος ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός την Κυριακή...

Read more
Σε κλίμα κατάνυξης πλήθος προσκυνητών συμπροσευχήθηκε στους Δ΄ Χαιρετισμούς στον βυζαντινό Μυστρά
Εκκλησία της Ελλάδος

Σε κλίμα κατάνυξης πλήθος προσκυνητών συμπροσευχήθηκε στους Δ΄ Χαιρετισμούς στον βυζαντινό Μυστρά

22 Μαρτίου 2026

Το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαρτίου 2026, πλήθος προσκυνητών από κάθε γωνιά της Πατρίδας μας, παρακολούθησαν, σε κατανυκτικό κλίμα, την...

Read more
Μνημόσυνο των θυμάτων της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού
Εκκλησία της Ελλάδος

Μνημόσυνο των θυμάτων της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

22 Μαρτίου 2026

Tήν Κυριακή 22 Μαρτίου 2026, Δ΄ τῶν Νηστειῶν, ὁ Σεβασμιώτατος ἱερούργησε στὸν Ἱερό Ἐνοριακό Ναό Ἁγίας Βαρβάρας Κομοτηνῆς καὶ τέλεσε...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Από την Ζωοποίηση του Ανθρώπου απο τον Δαρβινισμό και τον Μαρξισμό στην Θέωση του απο τον Χριστιανισμό
Αγίου Ιωάννου Κλίμακος

Στην κλίμακα των αρετών προηγείται η υπακοή στις Ευαγγελικές εντολές και έπονται οι υπόλοιπες

21 Μαρτίου 2026

Την Τετάρτη Κυριακή των Νηστειών, μνήμην επιτελούμεν, Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέως της Κλίμακος. Ο Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης χριστιανοί μου,...

Πίστη, νηστεία, προσευχή

Πίστη, νηστεία, προσευχή

21 Μαρτίου 2026
Ο χρόνος της ζωής μας – Μια ευκαιρία σωτηρίας!

«Πιστεύω, Κύριε, βοήθει μου τῇ ἀπιστίᾳ»

13 Απριλίου 2024
Θέλει Δουλειά πολλή…

«Ω γενεά που παραμένεις άπιστη και διεστραμμένη, ενώ είδες τόσα θαύματα!

13 Απριλίου 2024
Πίστη, νηστεία, προσευχή

Κυριακή Δ’ Νηστειών – Η θεραπεία του σεληνιαζομένου νέου

13 Απριλίου 2024
Μὴν ἀμελοῦμε τὴ μετάνοια καὶ ἐξομολόγησι

Περί αληθινής μετανοίας

13 Απριλίου 2024
Ο χρόνος της ζωής μας – Μια ευκαιρία σωτηρίας!

Ο χρόνος της ζωής μας – Μια ευκαιρία σωτηρίας!

13 Απριλίου 2024
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Το κήρυγμα της Κυριακής Δ΄ Νηστειών

10 Απριλίου 2021
Ο χρόνος της ζωής μας – Μια ευκαιρία σωτηρίας!

«Ποιος είναι η ελπίδα σου;»

4 Απριλίου 2020
Πίστη, νηστεία, προσευχή

Πιστεύω, Κύριε, βοήθα με στὴν ἀπιστία μου

26 Μαρτίου 2020
Πίστη, νηστεία, προσευχή

Τὰ κλήματα τοῦ θανάτου

6 Απριλίου 2019
Πίστη, νηστεία, προσευχή

Παιδιόθεν

3 Απριλίου 2020
Οἱ ὑποσχέσεις τοῦ Θεοῦ

Ἄγκυραν ἔχομεν τῆς ψυχῆς ἀσφαλῆ τε καὶ βεβαίαν

6 Απριλίου 2019
Τα όνειρα και οι Άγγελοι στην Κλίμακα του Ιωάννου

Ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος για την Καταλαλιά

6 Απριλίου 2019
Οἱ ὑποσχέσεις τοῦ Θεοῦ

Οἱ ὑποσχέσεις τοῦ Θεοῦ

4 Απριλίου 2019
Το μήνυμα του δαιμονιζομένου νέου

Το μήνυμα του δαιμονιζομένου νέου

17 Μαρτίου 2018

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ Δ’ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

17 Μαρτίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακας).

17 Μαρτίου 2015

Άγιος Ιωάννης συγγραφέας της Κλίμακος

17 Μαρτίου 2015

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΣΙΝΑΪΤΗΣ – Δ’ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

17 Μαρτίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ( Μάρκ. Θ΄ 17-31 ) Γράφει ὁ πατήρ Ἰωήλ Κωνστάνταρος

16 Νοεμβρίου 2023

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

17 Μαρτίου 2015

Κυριακή Δ’ Νηστειών

17 Μαρτίου 2015

Δ’ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ: ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ

17 Μαρτίου 2015

Δ’ Κυριακὴ τῶν Νηστειῶν – Ἰωάννου της Κλίμακος

16 Νοεμβρίου 2023

Δ’ Κυριακή των Νηστειών «Ει δύνασαι πιστεύσαι»

17 Μαρτίου 2015

Εποικοδομητικοί σχολιασμοί για ταπείνωση σε ομιλία του Γέροντός μου Δ Νηστειών, 2002

17 Μαρτίου 2015

Η Θεία Λειτουργία,η ομολογία τής πίστεως καί τό κήρυγμα Δ’ Νηστειών 18.3.2007

17 Μαρτίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (Ἰωάννου τῆς Κλίμακος) εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβιών και Κοζάνης

16 Νοεμβρίου 2023

Το κήρυγμα της Κυριακής:Εἰ δύνασαι πιστεῦσαι, πάντα δυνατά τῷ πιστεύοντι. Του Αρχιμανδρίτου Παϊσίου Λαρεντζάκη, εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

16 Νοεμβρίου 2023
Next Post
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Κόλαση η άρνηση της Αγάπης»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Κόλαση η άρνηση της Αγάπης»

Τι είναι η Παράδοση (Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς)

Τι είναι η Παράδοση (Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς)

Αργολίδος «Απολογούμενος»

Ο Αργολίδος Νεκτάριος για το κάστανο του Αγίου Παϊσίου

Ενθρονίστηκε ο ταπεινός, ο γλυκύς, ο απλούς Δεσπότης της  Άρτας

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου

Πανηγυρικός Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης

Πανηγυρικός Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist