ΡεπορτάζΑθανάσιος Τζάνης

Σήμερον τῆς σωτηρίας ἡμῶν τό Κεφάλαιον, καί τοῦ ἀπ᾽ αἰῶνος Μυστηρίου ἡ φανέρωσις· ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ, Υἱός τῆς Παρθένου γίνεται, καί Γαβριήλ τὴν χάριν εὐαγγελίζεται. Διό καὶ ἡμεῖς σὺν αὐτῷ τῇ Θεοτόκῳ βοήσωμεν· Χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ.

Με θρησκευτική ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια τιμήθηκε η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου, του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και της ενάρξεως της Εθνικής Παλιγγενεσίας του Γένους μας, στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο πανηγυρίζων ενοριακός Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, κ. Δανιήλ χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δανιήλ πλαισίωναν ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Καισαριανής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου, ο ακάματος προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Νικόδημος Σιδέρης, οι εκλεκτοί συνεφημέριοι του και οι Διάκονοι της Μητροπόλεώς.

Στην ομιλία του αμέσως μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος με τρόπο διδακτικό κήρυξε το θείο λόγο αποδίδοντας πλήρως το νόημα της σημερινής διπλής εορτής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ χοροστάτησε στην επίσημη Δοξολογία για την απελευθέρωση  του έθνους εκ του Οθωμανικού Ζυγού το 1821.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.