Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη χθές το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας της Αγίας Τριάδος Γυθείου και τέλεσε συμπαριστούμενος από τον εφημέριο του ναού π. Ηλία Μανιατάκο, τον Αγιασμό για την έναρξη των συνάξεων μελέτης Αγίας Γραφής. Τους αγιογραφικούς κύκλους διευθύνει η δις Κερασία Παπαθανασίου, μέλος της Ορθοδόξου Χριστιανικής Ενώσεως «Οικοδομή» της Αδελφότητος Θεολόγων «ο Σωτήρ».

Ο Σεβ. στην ομιλία του είπε οτι η Αγία Γραφή είναι το αιώνιο βιβλίο, ο Βασιλεύς των βιβλίων, που περιέχει την θεία διδασκαλία, η οποία φωτίζει και εξυψώνει τον άνθρωπο. Τόσο η Παλαιά Διαθήκη με τα 49 βιβλία της όσο και η Καινή Διαθήκη με τα 27 βιβλία της, όλα τα οποία κανόνισε η Εκκλησία με τον Κανόνα της όπως λέγεται στη θεολογική γλώσσα περιέχουν αιώνια ρήματα και τυγχάνουν θεόπνευστα. Ανέφερε ο Σεβ. τον λόγο του Ιερού Χρυσοστόμου, που λέγει οτι «και από μια μόνο μικρή λέξη της Αγίας Γραφής είναι δυνατό να αποκομίσουμε βαθειά και ισχυρά πνευματικά νοήματα, πλούτο που ξεπερνάει κάθε περιγραφή». Και κατέληξε με την φράση του Ιωάννου του Δαμασκηνού: «Κάλλιστον καί ψυχωφελέστατον ἐρευνάν τάς θείας Γραφάς».

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης