Σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ήταν η τελευταία ημέρα της ευλογημένης παραμονής εις την ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος, του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης ομιλώντας προς τους πολυπληθείς προσκυνητές ανέφερε περιστατικά από θαυμαστά γεγονότα τα οποία επιτελέστηκαν με το Τίμιο Ξύλο.

Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ και τους πατέρες του ναού, ιδιαιτέρως δε τον προϊστάμενο Αρχιμ. π. Χρύσανθο Λιόλιο για την ευγενική πρόσκληση να κομίσουν τα Ιερά Σεβάσματα προς πνευματική ενίσχυση και ενδυνάμωση των πιστών.

Αντιφωνώντας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Χρυσανθος, τόνισε πως η δεκαεξαήμερη παραμονή του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων στον Ιερό Ναό και οι νουθεσίες του Γέροντα Νεκταρίου άλλαξαν την ζωή πολλών από εμάς που συμμετείχαμε καθημερινά στις λατρευτικές συνάξεις της ενορίας. Ευχαρίστησε τον Γέροντα Νεκτάριο για τον κόπο στον οποίο υποβλήθηκε και του ευχήθηκε ο Κύριος, δια πρεσβειών της Παναγίας μας να τον ενδυναμώνει στο δύσκολο έργο του.

Ακολούθως, οι καμπάνες ακατάπαυστα χτυπούσαν αναστάσιμα και ο λαός σαν ποτάμι ορμητικό  αγκάλιασε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων και το Τίμιο Ξύλο που αναχώρησαν  για την Ανδρώα Ιερά Μονή του Τρικόρφου όπου και θησαυρίζονται.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.