Κυριακή μετά την Ύψωση σήμερα αγαπητοί μου αδελφοί και ο ευαγγελιστής Μάρκος μας μεταφέρει ένα σπουδαίο μήνυμα. Αυτό το μήνυμα είναι μια πρόσκληση από τον ίδιο το Χριστό μας και όπως χαρακτηριστικά ακούσαμε στο ευαγγέλιο ΄΄‘οστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν , απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοί΄΄.Πιο συγκεκριμένα , ο Χριστός καλεί όποιος θέλει να Τον ακολουθήσει, δεν πιέζει ούτε εξαναγκάζει αλλά αφήνει τον άνθρωπο ελεύθερο να επιλέξει γι’αυτό αναφέρει το ΄΄όστις θέλει ΄΄ .

Μια προϋπόθεση που μας αναφέρει είναι το ΄΄απαρνησάσθω εαυτόν΄΄ δηλαδή να απαρνηθούμε το Εγώ μας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αδιαφορούμε για τη ζωή μας αλλά αρνούμαστε και προσπαθούμε να πολεμήσουμε τον εγωισμό μας και ότι άλλο μας απομακρύνει από την πνευματική πορεία. Γι’ αυτό χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και πνευματικός αγώνας για την άρνηση του εαυτού μας.

Μια άλλη προϋπόθεση που μας ζητάει ο Χριστός είναι το ΄΄αράτω τον σταυρόν αυτού ΄΄ δηλαδή ο καθένας από εμάς να σηκώσει τον προσωπικό του σταυρό. Με λίγα λόγια, αν θέλουμε να ακολουθήσουμε το Χριστό θα πρέπει να έχουμε αυταπάρνηση και να θυσιάζουμε τη ζωή μας σε Αυτόν. Να δείχνουμε υπομονή και δύναμη στις δυσκολίες και να τις αντιμετωπίζουμε ως σταυρούς και να μην παραπονούμαστε αλλά να ευχαριστούμε και να δοξάζουμε το Χριστό.

Τέλος, άλλη προϋπόθεση είναι το ΄΄ακολουθείτω μοι΄΄ , όπου εδώ ο Χριστός μας ζητά να πορευτούμε μαζί Του. Η πορεία μας μαζί Του είναι ο δρόμος της Αρετής που αρχικά είναι δύσκολος , γεμάτος εμπόδια ΄΄ ο δρόμος του Γολγοθά ΄΄. Αλλά στο τέλος ο δρόμος αυτός οδηγεί στην Ανάσταση και τη Βασιλεία του θεού. Σε αντίθεση με το δρόμο της αμαρτίας που είναι μεγάλος , χωρίς εμπόδια και δυσκολίες αλλά στο τέλος καταλήγει στη φθορά και το θάνατο.

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν το Χριστό θυσιάζοντας τη ζωή μας, ας ανεβούμε μαζί Του στο Γολγοθά αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες και τους πειρασμούς με υπομονή και Πίστη , ελπίζοντας στην αιώνια ζωή με το Χριστό μας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.