Η εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος εορτάσθηκε σε όλη τη Μητροπολιτική μας περιφέρεια την Κυριακή 16 και την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, το Σάββατο 15 Ιουνίου, τέλεσε τον Εσπερινό της Πεντηκοστής στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Κορωνείας. Ενώ την Κυριακή της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και εν συνεχείᾳ τον Εσπερινό της Γονυκλισίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βαγίων με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βλασίου στη Λιβαδειά, όπου σύμφωνα με παλαιά παράδοση τιμάται πανηγυρικά η εορτή του Αγίου Πνεύματος. Τόσο στον Εσπερινό όσο και την επομένη ημέρα στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πολλοί πιστοί.

Το πρωΐ της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μελισσοχωρίου, με την συμμετοχή των κατοίκων του χωριού.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς Χρόνια Πολλά και πλούσια τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, ώστε να γίνουν δοχεία της χάριτος του Τριαδικού Θεού.

Στη συνέχεια μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πλαταιών, όπου ευχήθηκε στη Γερόντισσα και στις μοναχές.

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος τιμήθηκε και στους Ιερούς Ναούς Αγίας Τριάδος Κόκκινου, Πύργου, του χωρίου Αγία Τριάδα Λιβαδειάς, καθώς και στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος της Ενορίας Μεγάλης Παναγίας Θηβών.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.