Την καθιερωμένη Βασιλόπιτά της έκοψε η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας στο Πνευματικό Κέντρο “Ο Απόστολος Παύλος”, το απόγευμα της Τετάρτης στο Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, στο Αργοστόλι.

Ο κόσμος και φέτος ήταν πολύς, παρότι το κρύο και ο άστατος καιρός δεν βοηθούσε. Κλήρος και αρκετός κόσμος μαζεύτηκε και φέτος ώστε να ευχηθεί καλή χρόνια στον Ποιμενάρχη μας.

Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κ. Δημήτριος, ευχήθηκε σε όλους υγεία, προκοπή, αλλά και πνευματική ανάταση που τόσο πολύ χρειάζεται η κοινωνία μας. Ο κ. Δημήτριος έκανε εκτενή ενημέρωση στους παρευρισκόμενος για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της μητρόπολης, καθώς και για το μείζον θέμα των ημερών με τις ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια και τονίζοντας ό, τι ως Μητρόπολη έχει κάνει ό, τι είναι νομικώς δυνατό.

Μίλησε για τον Άγιο Βασίλειο και γιατί κόβουμε την βασιλόπιτα. Έκανε και λίγο κατήχηση, ζητώντας από τους πιστούς να μην παραλείπουν τον εκκλησιασμό της Κυριακής. Την είδηση, ωστόσο, την έδωσε στο τέλος λέγοντας ότι μέσα στο 2019 η Μητρόπολη Κεφαλληνιας θα φτιάξει σχολή γονέων στα πρότυπα και άλλων μητροπόλεων ανά την Ελλάδα.

Στην όμορφη γιορτή της τοπικής μας εκκλησίας έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, κ. Άγγελος Κωσταντάκης, αντιδήμαρχος Λειβαθους, κ. Ηλίας Κουρκουμέλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Νίκος Ανουσάης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης, κ. Σωτήρης Κουρής, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ, κ. Θέμης Βαλσαμής, από την τοπική ΝΟΔΕ η κα Γιάννα Κουλουμπή καθώς και ο κ. Μάκης Κεκάτος. Φυσικά δεν πρέπει να παραλέιψουμε την παρουσία στην εκδήλωση του Βαγγέλη Μαζαράκη.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.