Η Ιεράς Μητρόπολις Φθιώτιδος με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης,  αναγγέλλει την προς Κύριον Εκδημίαν του σεβασμίου Συνταξιούχου Ιερέως της Μητροπόλεως μας π. Δημητρίου Βαϊοπούλου.

Ο μακαριστός π. Δημήτριος Βαϊόπουλος γεννήθηκε  το έτος 1938 στο Γερακλή Δομοκού και ανετράφη από ευσεβείς γονείς. Από μικρή ηλικία είχε τον πόθο για την Ιερωσύνη, την οποία και διηκόνησε επαξίως μετά φόβου και αγάπης έως και την τελευταία πνοή της ζωής του.

Ενυμφεύθη την Ευφροσύνη Καψάλη και μαζί δημιούργησαν μια ευλογημένη οικογένεια, όπου  απέκτησαν τρείς κόρες, την Βασιλική, Ευαγγελία και Χρυσούλα, οι οποίες τους εχάρισαν 8 εγγόνια και 2 δισέγγονα.

Έλαβε και τους δύο βαθμούς της Ιερωσύνης (του Διακόνου και του Πρεσβυτέρου) από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό

Διηκόνησε για πολλά χρόνια ως Εφημέριος στην γενέτειρά του,  το Γερακλή Δομοκού και μετά την Συνταξιοδότησή του διακονούσε ως Εφημέριος στο χωριό Ξυνιάδα Δομοκού.

Από το έτος 2005 ο π. Δημήτριος σήκωνε αγόγγυστα τον βαρύ Σταυρό της χηρείας, μιας και έχασε την αγαπημένη του σύζυγο Πρεσβυτέρα Ευφροσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την Κυριακή   15 Δεκεμβρίου ε.ε.  κατά την πρώτη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στην πόλη του Δομοκού και στον Ιστορικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, Πολιούχου της πόλεως συλλειτούργησε μετά του Σεβασμιωτάτου και του ευχήθηκε από βάθους ψυχής του το Άξιος.

Κατά την διάρκεια δε του κεράσματος στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο αφιέρωσε παραδοσιακά τραγούδια προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου, τα οποία πάντοτε του άρεσε να τραγουδά με την ωραία, γνήσια παραδοσιακή φωνή του.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού λευίτου Ιερέως π. Δημητρίου θα τελεσθεί την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 13:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γερακλή Δομοκού  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, συμμετεχόντων των Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφερείας Δομοκού.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία και ας στέλνει τις ευχές του προς όλους από τον Θρόνο του Παμβασιλέως Κυρίου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.