Άλλη μια μεγάλη περιοδεία σε ακριτικά και απομακρυσμένα σημεία της μεγάλης και αχανούς Μητροπολιτικής του Περιφερείας ολοκλήρωσε απόψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο πλαίσιο των Ιερών Ακολουθιών του Δεκαπενταυγούστου, περιοδεύοντας σε κάθε σπιθαμή της εκκλησιαστικής του επαρχίας, χοροστατώντας στις Ακολουθίες της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο και κηρύττοντας τον Θείο Λόγο αλλά και συνδυάζοντας παράλληλα και άλλες λατρευτικές και ποιμαντικές ευκαιρίες και εκδηλώσεις.
Την Τετάρτη το βράδυ, μεθεορτίως της Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Καπνοχώρι της Υπάτης, πλησίον της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος.
Την Πέμπτη το απόγευμα ο κ. Συμεών χοροστάτησε αρχικά στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, παρουσία του Διοικητή κ. Παναγιώτη Λαχλάλι, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, νοσηλευομένων και συγγενών τους, και ακολούθως μετέβη στην επαρχία Δομοκού, και μάλιστα στην ακριτική ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγραπιδιάς, για να τελέσει την Ιερά Παράκληση και να κηρύξει τον Θείο Λόγο στους λιγοστούς, αλλά ευλαβείς κατοίκους αυτής της ενορίας.
Την Παρασκευή το απόγευμα ο κ. Συμεών ανηφόρισε στην πιο μακρινή ίσως ενορία της ορεινής Δυτικής Φθιώτιδος, στα σύνορα με την ορεινή Ευρυτανία και Ναυπακτία και στην κατεύθυνση και προς τα ορεινά της Καρδίτσας, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Νεοχώρι Τυμφρηστού. Ο κ. Συμεών έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη και ενθουσιασμό από τους κατοίκους του χωριού, μονίμους και επισκέπτες, και παρέμεινε μαζί τους αρκετή ώρα και μετά την Ιερά Ακολουθία, θαυμάζοντας τις ομορφιές του χωριού και επιβραβεύοντας την αγάπη και την φροντίδα τους για τον τόπο τους.
Το Σάββατο το πρωί ο κ. Συμεών μετέβη στο Παλαιοχώρι Σπερχειάδος, στην Ενορία του Τιμίου Προδρόμου, όπου τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερό μνημόσυνο για τον μακαριστό σπουδαίο ιερέα του Παλαιοχωρίου π. Δημήτριο Παπαναγιώτου, ενώ επισκέφτηκε και τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Παλαιοχωρίου, καθώς επίσης και την νεοσύστατη ακμάζουσα Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παλαιοχωρίου.
Την Δευτέρα το απόγευμα ο κ. Συμεών χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αργυροχώρι της Υπάτης, όπου είχε την ευκαιρία μετά την Ιερά Παράκληση και την ομιλία του, να συζητήσει τόσο με τον Πρόεδρο της Κοινότητας όσο και με τα εξαίρετα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου τα θέματα που απασχολούν την ενορία και το χωριό.
Την Τρίτη το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επέλεξε να ανηφορίσει και πάλι στα ορεινά της Δυτικής Φθιώτιδος, στην παλαιά και νέα Γιαννιτσού και συγκεκριμένα στο πανέμορφο Εξωκκλήσιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσούς, όπου και χοροστάτησε στην Ιερά Ακολουθία και εκήρυξε τον Θείο Λόγο.
Με την ευκαιρία της επισκέψεως του στην περιοχή ο κ. Συμεών πραγματοποίησε σύντομες ποιμαντικές επισκέψεις στο Πλατύστομο και στην Παλαιοβράχα, και συγκεκριμένα στις εκεί υπάρχουσες ιαματικές πηγές και στις παλαιές και νεότερες εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών.
Ακολούθως, ο κ. Συμεών μετέβη και στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Μακρακώμη για την νυκτερινή Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως, την οποία τέλεσε ο σεβαστός γέροντας Αρχιμ. π. Μάξιμος Αναστόπουλος μετά της γυναικείας αδελφότητος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Παλαιοχωρίου.
Σήμερα το πρωί ο κ. Συμεών μετέβη στην Ανατολική Φθιώτιδα, στο θερινό θέρετρο της παραλίας των Ραχών και τέλεσε τον αγιασμό για την λειτουργία του πολιτιστικού πολυχώρου “Αμπέλια”, ενώ αμέσως μετά επισκέφτηκε και το Πολυδύναμο Κέντρο Προνοιακής και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην Στυλίδα.
Τέλος, ο κ. Συμεών χοροστάτησε απόψε το βράδυ για την τελευταία Ιερά Παράκληση στον Δήμο Λοκρών, στην παραλία του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος και στο κατανυκτικό Εξωκκλήσιο της Παναγίας στην παραθαλάσσια πανέμορφη Σκάλα Αταλάντης.
Στις Ιερές Ακολουθίες στους παραπάνω ιερούς Ναούς, και στους πέντε Δήμους, τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν οι οικείοι Δήμαρχοι, ήτοι ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαμιέων και του Δήμου Στυλίδος, ο τοπικός Ιερός Κλήρος, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων με λοιπούς αυτοδιοικητικούς, τα μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών.
Στο περιθώριο αυτής της περιοδείας του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών δέχθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη και από τον νέο Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή κ. Ηλία Ευαγγέλου, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από την Στυλίδα, την πρωτεύουσα της Ανατολικής Φθιώτιδος, και με τον οποίο είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος με επίκεντρο την εκκλησιαστική εκπαίδευση και τις θεολογικές σπουδές σήμερα.