• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Πάντοτε καιρός αγώνα και εξέγερσης»

15 Ιουνίου 2025
in Εκκλησία της Ελλάδος
Φθιώτιδος Συμεών: «Πάντοτε καιρός αγώνα και εξέγερσης»
Share on FacebookShare on Twitter

Στην Μαρτυρική και Αγιοτόκο πόλη της Υπάτης ,στην έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Υπάτης και Μητρόπολης Νέων Πατρών και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε:

          «Όλα τα γεγονότα της Θείας Οικονομίας, από την Σάρκωση του Χριστού μέχρι και την Αγία Πεντηκοστή, όλα ανεξαιρέτως τα γεγονότα αυτής της πορείας του Χριστού έφεραν ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα του ανθρώπου να γίνει άγιος. Και τι σημαίνει να γίνει άγιος; Δεν σημαίνει απλώς να γίνει ένας καλός άνθρωπος, δεν σημαίνει απλώς να γίνει ένας χρηστός πολίτης, δεν σημαίνει απλώς να είναι ένας ευυπόληπτος και αξιοπρεπής συνάνθρωπος μέσα στην κοινωνία των πολιτών αλλά άγιος σημαίνει να κατορθώσει από το κατ’ εικόνα να φτάσει στο καθ’ ομοίωση, να κατορθώσει δηλαδή να γίνει όμοιος με τον Θεό, να γίνει κατά χάριν Θεός, να μετάσχει δηλαδή της Θεότητος, να συμμετέχει και να μεταλαμβάνει της ζωής του Θεού και αυτά τα πρόσωπα των αγίων, όλων όμως των αγίων και των επωνύμων, των γνωστών σε μας, αλλά και των αφανών, των ανωνύμων, τα εορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας.

          Φυσικά η ημέρα η 15η Ιουνίου είναι και η μέρα κατά την οποίαν εορτάζονται και συγκεκριμένα πρόσωπα όπως ο προφήτης Αμώς εκ της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά και ο Όσιος Ιερώνυμος ο Πεντάγλωσσος ο Θεοφόρος και ο Άγιος Αυγουστίνος Επίσκοπος Ιππώνος που και τη ζωή αυτών των Αγίων αν παρατηρήσουμε, μπορούμε να ανιχνεύσουμε, να ιχνηλατήσουμε τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τις αδυναμίες του, τις αγκυλώσεις του, τις παθογένειες του, τα προβλήματά του, τις αναπηρίες του, να ξεπεράσει όλα αυτά τα οποία τον κρατούν καθηλωμένο μέσα σε ένα κέλυφος ατομοκρατίας και φιλαυτίας και μπορούν να τον οδηγήσουν σε μία έξοδο κοινωνική και αγαπητική, σε μία αγιοπνευματική κοινωνικοποίηση όπου ο άνθρωπος συναντά τον Θεό και ο άνθρωπος συναντά τον συνάνθρωπο. Και το Θεό ο άνθρωπος και τον συνάνθρωπο τον συναντά μόνο στη ζωή της αγάπης, μόνο στη ζωή της θυσίας, στη ζωή της προσφοράς. Δεν μπορείς να συναντήσεις τον συνάνθρωπο σου στη ζωή της ισχυρογνωμοσύνης ,του εγωισμού, της αυτοπεριχαράκωσης, στα συμφέροντά σου και στην ιδιοτέλεια σου. Τον συνάνθρωπο και τον Θεό θα τον συναντήσεις όταν βγεις έξω από τον εαυτό σου, όταν θέλεις να υπερβείς τα όποια συμφέροντά σου και όταν αποφασίσεις πραγματικά να ξεπεράσεις όλα αυτά τα οποία σε κρατούν κλεισμένο σε έναν μικρόκοσμο και σου ανοίγουν τη δυνατότητα να εισέλθεις σε έναν μεγαλόκοσμο.

          Αυτά τα πρόσωπα εορτάζουμε σήμερα: όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας, που αποφάσισαν στη ζωή τους ο καθένας από το δικό του μετερίζι, όποια και αν ήταν η κοινωνική τους προέλευση, όποια και αν ήταν η καταγωγή τους, όποια και αν ήταν η μόρφωση τους, όποιες και να ήταν οι συνθήκες της ζωής τους, αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα να πάψουν να ζουν για τον εαυτό τους, αλλά να ζουν για τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

          Η εορτή των Αγίων Πάντων είναι ένας εκλεκτός και μοναδικός συνδυασμός σήμερα με τη μνήμη των ολοκαυτωθέντων Υπαταίων αδελφών ημών, αλλά και με την δυνατότητα μέσα από τη θυσία των μαρτυρικών αδελφών της Υπάτης να επικοινωνήσουμε καρδιακά και αδελφικά και με άλλες μαρτυρικές πόλεις και μαρτυρικές περιοχές και τόπους θυσίας, οι οποίες όλες μαζί έχουν διαγράψει μία λαμπρή σελίδα της ελληνικής ιστορίας. Άλλωστε οι σελίδες οι ένδοξες της ιστορίας δεν έχουν γραφεί με μελάνι πολυτελείας, ούτε με ακριβές πένες αγορασμένες ή δανεισμένες από την Εσπερία, άλλα έχουν γραφτεί με το αίμα της θυσίας. Η ιστορία η αληθινή και η ένδοξη γράφεται με το αίμα και με τον ιδρώτα και με τα δάκρυα ενός λαού που πορεύεται με ενότητα και με αξιοπρέπεια και με αγώνες και επαναστάσεις στο εθνικό του πεπρωμένο και στην εθνική του αποστολή.

          Πάντοτε θα είναι καιρός αγώνα και εξέγερσης κι αυτό ζητούν και οι Υπαταίοι Μάρτυρες. Να μην κλείσουμε το στόμα μας, την καρδιά μας και την συνείδησή μας. Αυτό ζητούν οι Ομολογητές της Εκκλησίας οι Άγιοι Πάντες. Αυτό ζητούν όλοι αυτοί οι οποίοι εβασανίσθησαν, όπως ακούσαμε στο αποστολικό ανάγνωσμα, υπέφεραν, βρέθηκαν διωγμένοι από παντού. Αυτό ζητούν όσοι εκούσια θυσιάστηκαν για την πίστη και για την πατρίδα, για αρχές και αξίες και ιδανικά. Αυτό ζητούν και από μας σήμερα και οφείλουμε και σήμερα που επαναλαμβάνονται γενοκτονίες, επαναλαμβάνονται εγκλήματα, τα βλέπουμε σε ζωντανή μετάδοση, δεν έχουμε καμία δυνατότητα να πούμε ότι δεν είδαμε, ότι δεν ξέρουμε, δεν ακούσαμε, βλέπουμε σε ζωντανή μετάδοση κομμένα κεφάλια, κομμένα πόδια, σκοτωμένα παιδιά. Βλέπουμε στους δέκτες της τηλεοράσεως, δεν είναι ταινίες του Χόλυγουντ δυστυχώς, είναι πραγματικότητες που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, σε Βορρά, σε Δύση και Ανατολή, σε Νότο, παντού και για αυτό θα κριθούμε όλοι μας ανεξαιρέτως πώς σταθήκαμε απέναντι σε όλα αυτά, ποια στάση πήραμε, πόσα ανοίξαμε τα μάτια μας και κυρίως πόσο ανοίξαμε το φρόνημά μας, τη καρδιά μας, την ψυχή μας, τη φωνή μας.

          Θα μας κρίνει η ιστορία και θα μας κρίνουν οι νεκροί γι’ αυτούς για τους οποίους κάνουμε γιορτές, εκδηλώσεις και πανηγύρια. Αν δεν τιμήσουμε έμπρακτα τη μνήμη τους, τότε θα έχουμε μεγαλύτερο κρίμα κάνοντας εκδηλώσεις, μνημόσυνα, ομιλίες, συναντήσεις, συνέδρια, διάφορα άλλα γεγονότα. Ο καιρός το απαιτεί. Το αίμα των παιδιών του κόσμου το φωνάζει : Φτάνει πια ο πόλεμος, φτάνει πια η βία, φτάνουν πια τα συμφέροντα. Επιτέλους, η ειρήνη και η δικαιοσύνη μέσα στον κόσμο».

          Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τον Β’, ο οποίος άγει τα σεπτά του ονομαστήρια σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

          «Σήμερα όμως είναι μία ιδιαίτερη μέρα χαράς για την Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος καθώς άγει τα ονομαστήριά του και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, στον οποίο ευχήθηκα χθες εκ μέρους όλων σας και πραγματικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στους οποίους βρισκόμαστε ο Θεός μας ελέησε να έχουμε έναν Προκαθήμενο της αγάπης, της επιείκειας, της ισορροπίας, έναν Αρχιεπίσκοπο που δεν κάνει θόρυβο αλλά έχει πολύ δυνατή φωνή, έναν Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος μπορεί να ομιλήσει πολύ δυνατά ακόμη και με τη σιωπή του και ξέρει να κρατάει το λαό μας ενωμένο με θυσία της δικής του εικόνας. Διότι στη ζωή τότε έχει αξία να διακονείς αξίες και ιδανικά, όταν αυτή η διακονία έχει φθορά για σένα που διακονείς, όταν εκουσίως αναλαμβάνεις φθορά. Αν έχουμε παθογένειες και προβλήματα και στρεβλώσεις στον τόπο μας μεταξύ των άλλων, οφείλονται και σε αυτό το λεγόμενο επάρατο “πολιτικό κόστος”, σε έναν λαϊκισμό, ο οποίος διαπνέει όλα τα στρώματα της ζωής ακόμα και τους διανοούμενους ακόμα και τους ποιμένες, τους πάντες, να χαϊδεύουμε αυτιά για να μην στεναχωρήσουμε ή να μην θίξουμε κανέναν ή κανένα κακώς κεκτημένο, ούτε καν και αυτές τις αδυναμίες, τα πάθη και τα ανομήματα που διαπράττουμε και ως λαός.

           Ευχόμεθα στο Θεό να τον έχει τον Μακαριώτατο για πολλά πολλά χρόνια ακόμα στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος υγιή, μακροημερεύοντα, ορθοτομούντα τον λόγο της αληθείας και να είναι όντως ο μακροβιότερος Αρχιεπίσκοπος όχι μόνο σε χρόνους θητείας αλλά και σε χρόνους ζωής, να εορτάζουμε και την εκατοστή επέτειο της ζωής του και να είναι στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος και αυτό έχει σημασία να το ακούτε από το νεότερο στην ηλικία Επίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος».

                   Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε Αρχιερατική Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, επί τη επετείω 81 ετών από το Ολοκαύτωμα της Υπάτης από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής (17 Ιουνίου 1944) και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων του Ολοκαυτώματος της Υπάτης από τους παρισταμένους Βουλευτές, τους Δημάρχους, Λαμιέων, Δελφών, Διστόμου, Αράχωβας – Αντίκυρας, εκπρόσωπο του Δημάρχου Καστορίας, από εκπροσώπους της περιφέρειας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και λοιπών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, των Θεσμών και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

          Τέλος, ο Σεβασμιώτατος παραβρέθηκε και στην Τελετή Αδελφοποίησης της Δ. Κ. Υπάτης, της Δ. Ε. Υπάτης του Δήμου Λαμιέων και της Δ. Κ. Καστελλίων, της Δ. Ε. Γραβιάς του Δήμου Δελφών, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος, οι οποίες συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Λαμιέων , την Δημοτική Κοινότητα Υπάτης και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Φωτογραφίες

Πρόσφατα Άρθρα

Ο μεθέορτος Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου και η Λιτανεία στη Γιάννουλη
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο μεθέορτος Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου και η Λιτανεία στη Γιάννουλη

24 Απριλίου 2026

Με εκκλησιαστική τάξη και προσευχητική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση και εν συνεχεία η Λιτανεία της Ιεράς...

Read more
Ιερά Μονή Σέλτσου Άρτης: 222 χρόνια, μετά από το «Δεύτερο Ζάλογγο»
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερά Μονή Σέλτσου Άρτης: 222 χρόνια, μετά από το «Δεύτερο Ζάλογγο»

24 Απριλίου 2026

Την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026, το πρωΐ, στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως Θεοτόκου Σέλτσου, της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Read more
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΠΑΤΗ με χρήση βίντεο AI με το πρόσωπο του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη
Εκκλησία της Ελλάδος

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΠΑΤΗ με χρήση βίντεο AI με το πρόσωπο του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη

24 Απριλίου 2026

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΠΑΤΗ με χρήση βίντεο AI με το πρόσωπό μου Φίλες και φίλοι, Επικοινωνώ μαζί σας γιατί...

Read more
Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στη Λάρισα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στη Λάρισα

24 Απριλίου 2026

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος (οδού Βόλου) Λαρίσης χοροστάτησε κατά τον Αναστάσιμο Όρθρο και τέλεσε τη Θεία...

Read more
Αγρυπνία με αρχιερατικό συλλείτουργο στην Καβάλα
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγρυπνία με αρχιερατικό συλλείτουργο στην Καβάλα

24 Απριλίου 2026

Το βράδυ της Πέμπτης 23ης Απριλίου προς Παρασκευή έγινε στον ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, όπου νωρίτερα τέθηκε σε...

Read more
Αρχιερατική Αγρυπνία στην Αετοφωλιά του Παρνασσού
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατική Αγρυπνία στην Αετοφωλιά του Παρνασσού

24 Απριλίου 2026

Αρχιερατική Αγρυπνία τέλεσε χθες το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίας Μαρίνας Λοκρίδος...

Read more
Δοξολογία στη Γενική Επιθεώρηση Στρατού για την εορτή του Αγίου Γεωργίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Δοξολογία στη Γενική Επιθεώρηση Στρατού για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

24 Απριλίου 2026

Ο επίσημος εορτασμός της μνήμης του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου...

Read more
Η μνήμη του Αγ. Γεωργίου στο Σουφλί και την Βύσσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η μνήμη του Αγ. Γεωργίου στο Σουφλί και την Βύσσα

24 Απριλίου 2026

Με βαθύτατο σεβασμό και θρησκευτική ευλάβεια οι ακρίτες των συνόρων της Πατρίδος τίμησαν και φέτος την μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου...

Read more
Πάνδημη υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στην Καβάλα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πάνδημη υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στην Καβάλα

24 Απριλίου 2026

Το απόγευμα της Πέμπτης 23ης Απριλίου έγινε στην Καβάλα πάνδημη υποδοχή της ιστορικής και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Σουμελά από...

Read more
Εκκλησιαστική και εθνική τιμή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη στο Μαυρομμάτι
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκκλησιαστική και εθνική τιμή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη στο Μαυρομμάτι

24 Απριλίου 2026

   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026, ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, προέστη με...

Read more
Ο Άγιος Νεομάρτυς Νικόλαος από τη Μαγνησία
Πνευματικές Διδαχές

Ο Άγιος Νεομάρτυς Νικόλαος από τη Μαγνησία

24 Απριλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Καθ’ όλη τη διάρκεια της οθωμανικής δουλείας ευσεβείς ορθόδοξοι πιστοί χρειάστηκε να ομολογήσουν την...

Read more
Άγιος Νεομάρτυς Δούκας ο Ράπτης εκ Μυτιλήνης
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Νεομάρτυς Δούκας ο Ράπτης εκ Μυτιλήνης

24 Απριλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού       Το νέφος των Νεομαρτύρων λαμπρύνουν, ως νοητοί αστέρες, το νοητό στερέωμα της Εκκλησίας...

Read more
Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στη νησίδα του Ναυστάθμου Σαλαμίνας
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στη νησίδα του Ναυστάθμου Σαλαμίνας

24 Απριλίου 2026

Στον εορτάζοντα Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην ομώνυμη νησίδα του Ναυστάθμου Σαλαμίνας τελέστηκε χθες ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και...

Read more
Η λιτάνευση της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στον Καρέα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η λιτάνευση της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στον Καρέα

24 Απριλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε την Πέμπτη ο μεθεόρτιος Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου...

Read more
Αγία Ελισάβετ η θαυματουργός
Πνευματικές Διδαχές

Αγία Ελισάβετ η θαυματουργός

24 Απριλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ  Θεολόγος – Καθηγητής Οι όσιες γυναίκες συναγωνίστηκαν επάξια στην άσκηση, στην αρετή και στην αγιότητα τους άνδρες...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας
Αγίου Γεωργίου

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026

Τιμά η Εκκλησία μας λαμπρά και πανηγυρικά, μέσα στην αναστάσιμη περίοδο, τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Όπως μας  πληροφορεί...

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026
Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα

Άγιος Γεώργιος ο Πολύαθλος Μάρτυρας της Ανάστασης

22 Απριλίου 2026
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ο λαοφιλής Άγιος Γεώργιος ο μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026
Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας

Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας

23 Απριλίου 2025
Ο Τροπαιοφόρος του Χριστού Μεγαλομάρτυς Γεώργιος

Ο Τροπαιοφόρος του Χριστού Μεγαλομάρτυς Γεώργιος

23 Απριλίου 2020
Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα

Γεώργιος, ο τροπαιοφόρος: Χάρη στην πίστη του άντεξε τα μαρτύρια του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού

22 Απριλίου 2020
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2020
Κήρυγμα επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Κήρυγμα επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

22 Απριλίου 2018
Next Post
Κυριακή των Αγίων Πάντων στην Μητρόπολη Χαλκίδος

Κυριακή των Αγίων Πάντων στην Μητρόπολη Χαλκίδος

Βάπτιση μέσα στη Θεία Λειτουργία στην Καρδίτσα

Βάπτιση μέσα στη Θεία Λειτουργία στην Καρδίτσα

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Λαρίσης -Τιμητική διάκριση στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Λαρίσης -Τιμητική διάκριση στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην εορτάζουσα Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην εορτάζουσα Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων

Κρήτης Ευγένιος : «Η θάλασσα δεν χωρίζει, ενώνει τους τόπους και τις καρδιές»

Κρήτης Ευγένιος : «Η θάλασσα δεν χωρίζει, ενώνει τους τόπους και τις καρδιές»

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist