• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 11 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Αγάπη πέρα και πάνω από στερεότυπα»

23 Σεπτεμβρίου 2024
in Εκκλησία της Ελλάδος
Φθιώτιδος Συμεών: «Αγάπη πέρα και πάνω από στερεότυπα»
Share on FacebookShare on Twitter

Για πρώτη φορά, μετά από 70 χρόνια, τελέστηκε σήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον  Προφήτη Ηλία Βοιωτίας. Στο πλαίσιο της ενθρονιστήριας δέσμευσής του, προ πέντε ετών, να ιερουργήσει μέσα στην πρώτη πενταετία και στις 250 Ενορίες της Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών  ιερούργησε  σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 στην Ενορία του Προφήτη Ηλία Βοιωτίας, μίας εκ των τεσσάρων ενοριών – Ανθοχώρι, Βασιλικά, Παρόριο, Προφήτης Ηλίας – που ανήκουν διοικητικά στην όμορη της Φθιώτιδος Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας αλλά εκκλησιαστικά, πνευματικά και κανονικά στην τοπική της Φθίας Εκκλησίας.

          Οι Ιερές Ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου, ενώ το Ιερό Αναλόγιο εκόσμησε ο Γραμματέας του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος κ. Βασίλειος Μακέδος, μετά του Προϊσταμένου Διοικητικού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Δρ. κ. Τριαντάφυλλου Μπολτέτσου και άλλων τοπικών ιεροψαλτών.

          Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών μεταξύ άλλων ανέφερε:

          «Σε μία εποχή που ακούμε έντονα για το πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα στερεότυπα, σε μία εποχή που ακούμε έντονα, ότι δήθεν ζούμε σε έναν παράδεισο απόλαυσης δικαιωμάτων και ελευθεριών, έρχεται να μας παρουσιάσει το Ιερό Ευαγγέλιο μία ακόμα συνάντηση του Χριστού με τους μαθητές Του, η οποία αποτελεί την κατεξοχήν έκφραση μίας αγάπης, πέρα και πάνω από στερεότυπα, μίας αγάπης, η οποία υπερβαίνει ακόμη και τα «κουτάκια» της τετράγωνης λογικής, μία αγάπη, η οποία βρίσκεται στη σχέση κι όχι στη σκέψη, μία αγάπη, η οποία βρίσκεται στην επικοινωνία και όχι στην νοησιαρχία, μία αγάπη η οποία βρίσκεται στην εμπειρία, στο βίωμα, στην ταυτότητα της καρδιάς, στη σύνδεση των καρδιών και όχι στη σύνδεση και στη διαπλοκή των συμφερόντων ή στον λαβύρινθο των ιδεοληψιών.

          Έρχεται ο Χριστός και συναντά τον Πέτρο και άλλους ψαράδες. Απογοητευμένοι, όλη τη νύχτα είχαν ρίξει τα δίχτυα και δεν είχαν πιάσει τίποτα, και ο Χριστός τους καλεί να ξαναχαλάσουν τα δίχτυα, να τα ξαναρίξουν μέσα στο καταμεσήμερο, κάτι το οποίο ήταν τελείως παράλογο στην εμπειρία, στη γνώση μιας ολόκληρης ζωής, καθώς η αλιεία δεν ήταν ένα χόμπι, μία διασκέδαση για τον ελεύθερο χρόνο, καθώς ήταν επαγγελματίες αλιείς, εμπειροτέχνες και εμπειρογνώμονες. Όμως ο Πέτρος φανερώνει, ότι η αληθινή αγάπη βρίσκεται εκεί που κανείς είναι διατεθειμένος να βγει έξω από τα «κουτάκια» του, έξω από τα «τετραγωνάκια» του, έξω από τα σχέδια, τα οποία θεωρεί ότι μπορούν μόνο αυτά να τον οδηγήσουν στην αλήθεια και στη ζωή.

          «Επί τω ρήματί Σου χαλάσω το δίχτυον». «Και μόνο που μου το λες και μόνο που μου το ζητάς θα χαλάσω τα δίχτυα, θα ρίξω και πάλι τα δίχτυα και μόνο για την αγάπη Σου, γιατί πάνω από οποιαδήποτε άλλη κούραση, πάνω από οποιοδήποτε κόπο, πάνω από οποιαδήποτε λογική σκέψη είναι η αγάπη, είναι να σε ευχαριστήσω, είναι να κάνω αυτό που μου λες γιατί σε αγαπώ και όχι γιατί σε φοβάμαι. Θα κάνω αυτό που μου ζητάς όχι γιατί Σε βλέπω σαν κάτι το τυραννικό και το καταναγκαστικό αλλά γιατί έχω εμπιστοσύνη Σε σένα που αγαπώ και αυτή η εμπιστοσύνη γεννά την υπέρβαση ακόμα και στο νόμο της λογικής».

          Άλλωστε πόσες φορές έχουμε το δίλημμα: καρδιά ή λογική; Πολλές φορές οι άνθρωποι παλεύουν με αυτό το ερώτημα στη ζωή τους, παλεύουμε όλοι μας και πολλές φορές ακούμε ανθρώπους εύκολα να λένε εγώ ακολουθώ ό,τι μου πει το μυαλό μου, η λογική μου ή το άλλο, εγώ κάνω ό,τι μου λέει η καρδιά μου ή ακούμε και το άλλο πολλές φορές να δικαιολογούμε αποτυχίες στη ζωή μας, γιατί τάχατες ακολουθήσαμε την καρδιά μας, είμαστε δηλαδή τρόπον τινά πολύ καλοί άνθρωποι και γι’ αυτό υποφέρουμε και αδικούμεθα και δεν μας βγαίνουν οι επιλογές, τις οποίες κάνουμε.

          Το κριτήριο των επιλογών μας, για να είναι επιτυχημένες είναι ένα και μοναδικό. Είναι η αγάπη και η αγάπη δεν φέρνει διχασμό μεταξύ καρδιάς και λογικής. Η αγάπη κάνει και τον λόγο να  αγαπά και τη σκέψη να αγαπά, η αγάπη ενοποιεί τον άνθρωπο γι’ αυτό ο Παύλος σήμερα τόσο αφοπλιστικά μας λέει τα πάντα να γίνονται με αγάπη. «Πάντα υμων εν αγάπη γινέσθω». Τα πάντα να γίνονται με αγάπη. Μονάχα να αγαπάμε αυτό που είμαστε και αυτό που κάνουμε. Αυτό είναι το μυστικό, το οποίο θα φέρει την επιτυχία. Θέλουμε να πείσουμε τους άλλους γύρω μας; Όσα επικοινωνιακά τερτίπια και να χρησιμοποιήσουμε, όσα κόλπα, όσα κοινωνικά δίκτυα, όσες στρατηγικές επικοινωνίας, μπορεί μεν να φέρουν ένα πρόσκαιρο αποτέλεσμα αλλά κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσει.

          Μονάχα κάτι το οποίο αγαπάμε και μονάχα αν πείθουμε ότι αγαπάμε και μονάχα αν αγαπάμε αυτούς τους οποίους απευθυνόμεθα, μονάχα τότε το μήνυμά μας έχει διάρκεια, έχει πιστότητα. Μονάχα τότε το μήνυμά μας έχει διαχρονικότητα, μονάχα τότε το μήνυμά μας μπορεί να νικήσει οποιεσδήποτε δυσκολίες και οποιασδήποτε αντιξοότητες.

          Έτσι λοιπόν ο Πέτρος καταρρίπτει ο ίδιος τα στερεότυπα της λογικής του, καταρρίπτει την ίδια του την εμπειρία, τη γνώση του, την επιστήμη του, τη δουλειά του. Εμπιστεύεται τον Χριστό και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Ήταν τέτοια η παραγωγή των ψαριών, που κόντεψαν να βυθιστούν τα πλοιάρια. Δε μπορούσαν να αντέξουν το βάρος των διχτύων γεμάτων ψάρια και έσπευσαν και άλλοι μετόχοι, συμμέτοχοι, για να βοηθήσουν και τότε ο Χριστός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, γιατί ο σκοπός δεν ήταν απλώς μία καλή σοδειά, μία καλή εμπειρία της επιτυχίας της παραγωγής. Από σήμερα λέει δεν έχεις δει τίποτα Πέτρο, δεν έχετε δει τίποτα. Εγώ δεν ήρθα απλώς για να γεμίζουν τα δίχτυα σας με ψάρια ή να γεμίζουν τα δέντρα σας με καρπούς. Εγώ ήρθα για να σας κάνω αλιείς ανθρώπων. Από σήμερα θα αλιεύεις ψυχές, καρδιές και πως θα τις αλιεύσεις; Με την αγάπη ,γιατί μονάχα ό,τι γίνεται με αγάπη είναι αυτό το οποίο μπορεί να σαγηνεύσει, να γοητεύσει, να ελκύσει και να πείσει και πάνω από όλα αυτή η αγάπη, η οποία καταξιώνει τον άνθρωπο είναι η αγάπη προς τον Χριστό, όχι μια οποιαδήποτε αγάπη συναισθηματική, όχι μία αγάπη που είναι ένα ιδεολόγημα ή που είναι ένα εμπορικό κατασκεύασμα, όχι μία αγάπη, η οποία είναι μία συναισθηματική κατάσταση η οποία έρχεται και παρέρχεται και τη φυσάει ο άνεμος και τη παίρνει, αλλά η αγάπη η βαθύτατη, υπαρξιακή, οντολογική, η αγάπη αυτή που σε κάνει και μας κάνει πάντοτε να θυμόμαστε ότι μπροστά μας όταν συναντάμε τον αδερφό μας ακόμα και κι αυτόν που μας έχει ταλαιπωρήσει, ακόμα και αυτόν που μας έχει πικράνει, ακόμα και αυτόν που μας έχει πονέσει, βλέπουμε τον ίδιο τον Χριστό: «είδες τον αδελφό σου; είδες Κύριον τον Θεό σου».

          Κάθε άνθρωπος εικονίζει τον Χριστό και αυτή είναι η βάση της αποδοχής της ιερότητας του κάθε ανθρωπίνου προσώπου. Δεν είναι δυνατόν κανείς να αγαπά το Χριστό και να μην αγαπά τον συνάνθρωπο. Δεν είναι δυνατό κανείς να αγαπά το Χριστό και να μη σέβεται το συνάνθρωπο, δεν είναι δυνατόν κανείς να αγαπά το Χριστό και να μη διαλέγεται με το διπλανό του, να μην συνεργάζεται, να μην σέβεται, να μην υπομένει, να μην ανέχεται. Δεν είναι δυνατόν κανείς να αγαπά το Χριστό και να είναι βίαιος στις σχέσεις τους είτε με σωματική είτε με ψυχολογική είτε με οποιασδήποτε άλλης μορφής βία ή καταπίεση. Δεν είναι δυνατόν κανείς να αγαπά το Χριστό και να μην είναι ανθρώπινος, να είναι συνεργάσιμος, να μην είναι τρυφερός, να μην είναι γλυκός, να μην έχει κατανόηση για τους γύρω τους. Γι’ αυτό ο Απόστολος Παύλος σήμερα είναι πολύ σκληρός «Ει τις ου φιλεί τον Κύριον ημών Ιησού Χριστόν ήτω ανάθεμα».  Αυτός είναι ο αναθεματισμένος, αυτός είναι ο χωρισμένος, δηλαδή και από το Χριστό και από την κοινωνία. Τι σημαίνει ανάθεμα; Αφορισμός. Βγαίνω εκτός κοινωνίας, εκτός σχέσης. Πότε βγαίνει κανείς εκτός κοινωνίας και εκτός σχέσης; Όχι όταν είναι διαφορετικός, όχι όταν έχει άλλη άποψη, όχι όταν δεν συμφωνεί μαζί μας. Τέτοιοι αναθεματισμοί ουσιαστικά είναι αυτοαναθεματισμοί αυτών που τους διακηρύττουν ή τους χρησιμοποιούν, αλλά όποιος δεν αγαπά το Χριστό, γιατί δεν αγαπά και τον συνάνθρωπο και γιατί δεν αγαπά την κοινωνία των σχέσεων. Εκ των πραγμάτων, μόνος του χωρίζεται, απομονώνεται, βγαίνει έξω από την κοινωνία των σχέσεων και την κοινωνία των προσώπων.

          Άρα λοιπόν σήμερα άρχισε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, να μας παρουσιάσει μία αγάπη ελεύθερη, μία αγάπη, η οποία λυτρώνει, ελευθερώνει δεν εγκλωβίζει μέσα σε σχήματα, σε σχέδια, σε νόρμες, σε τύπους, σε ταμπού, σε «κουτάκια». Είναι μία αγάπη, η οποία είναι η αναγκαιότητα όσο ποτέ άλλοτε της εποχής μας, της οικογένειας μας, της κοινωνίας μας, του κόσμου ολοκλήρου».

          Προ της απολύσεως τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισαν στο όμορφο χωριό τους και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στο πρόσωπό του ο Εφημέριος π. Αθανάσιος Θεοχάρης και η Πρόεδρος του χωριού κ. Αγγελική Παπαδά.

          Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ των πιστών παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτριος Καραμάνης, με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και Προέδρους ομόρων Κοινοτήτων,  ο τ. Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Μπορεί να συγχωρούμε, δεν επιτρέπεται όμως ποτέ να ξεχνούμε…
Εκκλησία της Ελλάδος

Μπορεί να συγχωρούμε, δεν επιτρέπεται όμως ποτέ να ξεχνούμε…

11 Μαΐου 2026

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης, χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε το μυστήριο...

Read more
Συγκινητική επίσκεψη του Μητροπολίτου Αρκαδίας  Βασιλείου στον Σεβ. Μητρ. Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος

Συγκινητική επίσκεψη του Μητροπολίτου Αρκαδίας Βασιλείου στον Σεβ. Μητρ. Πειραιώς

11 Μαΐου 2026

Ο Μητροπολίτης Αρκαδίας κ. Βασίλειος, του Πατριαρχείου Αντιοχείας, επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς...

Read more
Εορτασμός 205ης Επετείου στο Χρυσοβίτσι
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτασμός 205ης Επετείου στο Χρυσοβίτσι

11 Μαΐου 2026

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε, χθες Κυριακή της Σαμαρείτιδος, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσοβιτσίου Αρκαδίας με αφορμή την 205η...

Read more
Ο πανηγυρικός Εσπερινός του πρώτου εορτασμού του Οσίου Διονυσίου της Κολιτσού στη Λάρισα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο πανηγυρικός Εσπερινός του πρώτου εορτασμού του Οσίου Διονυσίου της Κολιτσού στη Λάρισα

11 Μαΐου 2026

Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης χοροστάτησε το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαΐου 2026, στον πανηγυρικό εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Read more
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Κονιδίτσα για τον εθνομάρτυρα π. Ιωάννη Κάτσαρη
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Κονιδίτσα για τον εθνομάρτυρα π. Ιωάννη Κάτσαρη

11 Μαΐου 2026

Η Κονιδίτσα τιμά φέτος τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από τη θυσία του ιερέα και αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης, π. Ιωάννη...

Read more
Ελλάδα Κόσμος

SOFTMIT: Η Ολοκληρωμένη Ψηφιακή Διακονία του Μέλλοντος

11 Μαΐου 2026

SOFTMIT Η Ολοκληρωμένη Ψηφιακή Διακονία του Μέλλοντος Η πλατφόρμα SoftMit επαναπροσδιορίζει τη διοικητική καθημερινότητα, προσφέροντας έναν πανίσχυρο ψηφιακό συνεργάτη για...

Read more
Μνημόσυνο μακαριστού Επισκόπου Τράλλεων κυρού Ισιδώρου
Εκκλησία της Ελλάδος

Μνημόσυνο μακαριστού Επισκόπου Τράλλεων κυρού Ισιδώρου

11 Μαΐου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 9 Μαΐου 2026, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος...

Read more
Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο

11 Μαΐου 2026

   Το Σάββατο 9 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου, ο Ποιμενάρχης...

Read more
Κυριακή της Σαμαρείτιδος στα Λάβαρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή της Σαμαρείτιδος στα Λάβαρα

11 Μαΐου 2026

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Δημητρίου της ιστορικής κωμοπόλεως των Λαβάρων, του τέως Δήμου Ορφέως, ιερούργησε την 10η του...

Read more
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

11 Μαΐου 2026

Την Δευτέρα 11 Μαΐου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Την πανηγυρική θεία Λειτουργία τέλεσε...

Read more
Τα ονομαστήρια του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Κορώνης π. Μεθοδίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Τα ονομαστήρια του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Κορώνης π. Μεθοδίου

11 Μαΐου 2026

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαΐου 2026, προέστη της ιεράς Αγρυπνίας στο Ιερό Μετόχιο...

Read more
Η εορτή της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

11 Μαΐου 2026

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου κατά το διήμερο 9 και 10 Μαΐου...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Η άρνηση επιστροφής των εκκλησιαστικών μας κειμηλίων πληγώνει την αλήθεια και τελικώς τον ίδιο τον πολιτισμό!»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Η άρνηση επιστροφής των εκκλησιαστικών μας κειμηλίων πληγώνει την αλήθεια και τελικώς τον ίδιο τον πολιτισμό!»

11 Μαΐου 2026

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό Ναό Τιμ. Σταυρού Σερρών, συνιερουργησάντων των Σεβ. Μητροπολιτών Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου και Σερρών...

Read more
Μεθέορτος Ἑσπερινός καί Πάνδημη Λιτανεία τῆς ἱερᾶς Εἰκόνας τῆς Ἁγίας Φωτεινῆς στήν Νέα Σμύρνη
Εκκλησία της Ελλάδος

Μεθέορτος Ἑσπερινός καί Πάνδημη Λιτανεία τῆς ἱερᾶς Εἰκόνας τῆς Ἁγίας Φωτεινῆς στήν Νέα Σμύρνη

10 Μαΐου 2026

Στίς 6.30 τό ἀπόγευμα τελέστηκε ὁ μεθέορτος Ἑσπερινός στόν ὁποῖο χοροστάτησε ὁ Σεβασμ. Μητροπολίτης Σταγῶν καί Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Μετά...

Read more
Εσπερίδα για την Πρόληψη και  Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων
Εκκλησία της Ελλάδος

Εσπερίδα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων

10 Μαΐου 2026

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαΐου 2026 η εσπερίδα με θέμα: «Προκλήσεις και Ευθύνες έναντι της παράνομης εμπορίας ανθρώπων»,...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον
Κηρύγματα

Ομιλία εις την Κυριακή της Σαμαρείτιδος επί του Αποστόλου

1 Ιουνίου 2024

α. Τό γεγονός ὅτι γιά πρώτη φορά στήν ἱστορία οἱ μαθητές τοῦ Χριστοῦ ὀνομάστηκαν Χριστιανοί - στήν ᾽Αντιόχεια ὅπου οἱ...

Συναξάρι 17ης Μαῒου: Κυριακή Ε΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τῆς Σαμαρείτιδος

Εθαύμασαν ότι μετά γυναικός ελάλει

1 Ιουνίου 2024
Συναξάρι 17ης Μαῒου: Κυριακή Ε΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τῆς Σαμαρείτιδος

Ο γάμος όπως τον εννοεί ο Κύριος μας

1 Ιουνίου 2024
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Ομιλία εις την Κυριακή της Σαμαρείτιδος επί του Ευαγγελίου

1 Ιουνίου 2024
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Ο Χριστός ήλθε μόνο για τους Ιουδαίους;

1 Ιουνίου 2024
Συναξάρι 17ης Μαῒου: Κυριακή Ε΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τῆς Σαμαρείτιδος

«Οἴδαμεν, ὅτι οὗτος ἐστίν ἀληθῶς ὁ σωτήρ τοῦ κόσμου, ὁ Χριστός»

13 Μαΐου 2023
“Βαβαί, πόση της γυναικός η φιλοσοφία!”

Το μήνυμα της Κυριακής της Σαμαρείτιδος

13 Μαΐου 2023
Συναξάρι 17ης Μαῒου: Κυριακή Ε΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τῆς Σαμαρείτιδος

Η Σωτήρια συνάντηση στο φρέαρ

30 Μαΐου 2021
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Η καλή αλλοίωση της συναντήσεως με τον Κύριο

30 Μαΐου 2019
“Βαβαί, πόση της γυναικός η φιλοσοφία!”

Κυριακή της Σαμαρείτιδος

25 Μαΐου 2019
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Οἱ ψυχὲς διψοῦν, κ᾽ ἐμεῖς ἀδρανοῦμε;

24 Μαΐου 2019
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

«Πῶς δικαιολογοῦνται οἱ πέντε ἄνδρες τῆς Σαμαρείτιδας καί ὁ ἕκτος πού δέν ἦταν ἄνδρας της;»

16 Νοεμβρίου 2023
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

«Ἐγώ εἰμι ὁ λαλῶν σοι»

16 Νοεμβρίου 2023
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Ο σωτήριος διάλογος για το ζωντανό νερό

12 Μαΐου 2017
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Ομιλία εις την Κυριακή της Σαμαρείτιδος

12 Μαΐου 2017
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Φλογεροί χριστιανοί

12 Μαΐου 2017
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Τό πνεῦμα τῆς ἀληθείας

16 Νοεμβρίου 2023
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

16 Νοεμβρίου 2023
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

«Προσκυνήσουσι τῷ Πατρὶ ἐν πνεύµατι καὶ ἀληθείᾳ»

16 Νοεμβρίου 2023
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

῾Οὐκέτι διά τήν σήν λαλιάν πιστεύομεν…

16 Νοεμβρίου 2023
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Κυριακή της Σαμαρείτιδος

12 Μαΐου 2017
Next Post
Κυριακή Α΄ Λουκά στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά Λαρίσης

Κυριακή Α΄ Λουκά στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά Λαρίσης

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία σήμερα στο Κιλκίς

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία σήμερα στο Κιλκίς

Ὁ Νεομάρτυρας Ἰωάννης εἶναι “ἡ ἀλλοίωσις τῆς δεξιᾶς τοῦ Ὑψίστου”

Ο Άγιος Νεομάρτυς Ιωάννης ο εξ Αγαρηνών, ο Βραχωρίτης

Κυριακή Α΄ Λουκά  στον Άγιο Χαράλαμπο Αγγιδίων

Κυριακή Α΄ Λουκά στον Άγιο Χαράλαμπο Αγγιδίων

Παρά τήν λίμνην Γεννησαρέτ…

Παρά τήν λίμνην Γεννησαρέτ…

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist