Εκατοντάδες πιστοί υποδέχθηκαν, το απόγευμα της Κυριακής, την εικόνα της Παναγίας Γλυκοφιλούσας, η οποία μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα,  με οδοιπορία  από την Ιερά Μονή Δήμιοβας. Η εικόνα θα παραμείνει στο ναό για δεκαήμερο προσκύνημα.

Προηγουμένως τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός από το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο και στη συνέχεια έγινε λιτάνευση της εικόνας. Στη λιτανεία, εκτός από εκατοντάδες πιστούς, παρέστησαν και οι ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλη, ο πρόεδρος του ΔΣ Καλαμάτας κ. Καρατζέας , ο πρώην δήμαρχος Παναγής Κουμάντος καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών και άλλων αρχών της πόλεως. Τ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η εικόνα της Παναγίας της Δημιοβίτισσας μεταφέρθηκε στην Καλαμάτα το 1843, έπειτα από πρόταση του αγωνιστή του 1821 και στη συνέχεια ταγματάρχη, Χριστόδουλου Καπετανάκη.
Γράφτηκε από τον/την tharrosnews.gr

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.