Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 στο Παράλιο Άστρος της Κυνουρίας. Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Παραλίου Άστρους, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου πλαισιουμένου από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας του Άστρους της Κυνουρίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης Κλήρος και τον ευσεβείς Λαός, εν πομπή, μετέβησαν στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους, όπου εκεί τελέσθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Εν συνεχεία ο Σεβ. Μητροπολίτης, ακολουθώντας το έθιμο του καθαγιασμού των υδάτων, επιβιβάστηκε σε καΐκι και έριξε τον τίμιο Σταυρό στην θάλασσα, ευλογώντας και καθαγιάζοντας τα ύδατα. Για μία ακόμα χρονιά τολμηροί χριστιανοί βούτηξαν στα παγωμένα ύδατα και ανέσυραν τον τίμιο Σταυρό, λαμβάνοντας την ευλογία αυτού.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.