Εὔκοσμος ὤφθης κόσμος, ὦ Κοσμᾶ μάκαρ,
Κόσμον λόγοις σοῖς αἵμασι τ᾽ αγλαΐσας.
 
Την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Μενεμένη.
 
Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας απευθυνόμενος στους πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να αποδώσουν τιμή στον Εθναπόστολο και Ιερομάρτυρα άγιο Κοσμά, αφού υπογράμμισε το ιεραποστολικό φρόνημα του Αγίου,την ευρύνοια του, το ζήλο του για την Ορθοδοξία, την αγάπη του για το Έθνος, κάλεσε το εκκλησίασμα να μιμηθεί τον «μέγα αθλητή,το κλέος των Ορθοδόξων» και να αποδοθεί σε αγώνες ιερούς.
 
Τη διακονία του λόγου είχε ο π.Παύλος Καγιανίκος ο οποίος με πολύ παραστατικό και γλαφυρό τρόπο παρουσίασε το βίο, την άσκηση, το μαρτύριο και τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Ισαποστόλου.
 
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ευόσμου-Κορδελιού κ.Πέτρος Σούλας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο τ. Γ.Γ.Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος.
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.