Καλαμάτα: Αθανάσιος Τζάνης

Πλήθος πιστών από νωρίς το πρωί της Κυριακής 8 Οκτωβρίου, κατέκλυσε τον μεγαλοπρεπή Βυζαντινό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, για να αναφωνήσει το «ΑΞΙΟΣ» στον δικό τους πατέρα, στον δικό τους άνθρωπο, τον νέο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε και στη συνέχεια προεξείχε της Θείας Λειτουργίας, ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Καρθαγένης κ. Μελετίου και του ποιμενάρχη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος προσφώνησε τον έως πρότριτα πρωτοσύγκελλο του και νέο Μητροπολίτη, τον ευχαρίστησε για την συνεργασία και του ευχήθηκε για την ποιμαντορία του στην Μητρόπολη του.

Ο κ. Θεόκλητος αντιφώνησε γεμάτος συγκίνηση και αφού ευχαρίστησε τον έως την Παρασκεύη 6 Οκτωβρίου, ποιμενάρχη του κ. Χρυσόστομο, κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες αλλά και όλο τον λαό, παρακάλεσε όλους να προσεύχονται για την διακονία του στην Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Σταγών μοίρασε το αντίδωρο και όλοι είχαν την ευκαιρία να του ασπαστούν την δεξιά και να του ευχηθούν προσωπικά.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.