Την Τετάρτη το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετά το πέρας του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος όπου χοροστάτησε και κήρυξε το Θείο Λόγο  στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου, παρέστη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ενοριακού Ναού.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου, με τίτλο «Βουρλά, η Νάξος της Ανατολής«  με συνδιοργανωτή την Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας.

Στην αρχή προβλήθηκε ένα θαυμάσιο βίντεο με θέμα: «ΤΑ ΒΟΥΡΛΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ« που είχε επιμεληθεί ο Φιλωτίτης πτέραρχος ε.α κ. Νικόλαος Ήμελλος, εγγονός του αειμνήστου παπά – Νικόλα. Στην συνέχεια απηύθυνε σύντομο συγκινητικό χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απόδοση παραδοσιακών τραγουδιών, με την συνοδεία μουσικών οργάνων από την χορωδία του Σωματείου Βουρλιωτών Καισαριανής.

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης ομιλητές ήταν ο κ. Ηλίας Μολυνδρής Ιστορικός μελετητής του Μικρασιατικού Πολιτισμού, ο Φιλωτίτης πρώην Υπουργός κ. Γιώργος Ανωμερίτης και ο επίσης Φιλωτίτης Αρχαιολόγος κ. Γεώργιος Μαστορόπουλος.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δραστήριος πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου κ. Αντώνιος Τζιώτης και το πρόγραμμα παρουσίασε με τρόπο γλαφυρότατο η Φιλόλογος και μέλος του Δ. Σ. του Συλόγου Φιλωτιτών κα Χάιδω Μουστάκη.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.