Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος στη Νέα Λεύκη Καστοριάς.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά, του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αρχιμ. Νεκταρίου Κακουλίδη, πολλών κληρικών της Μητροπόλεως και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στον Άγιο Τρύφωνα, καθώς και στην παρουσία των Αγίων της Εκκλησίας μας στη ζωή του κάθε πιστού χριστιανού, τους οποίους όλοι θα πρέπει να τιμούμε και να μιμούμαστε.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Συνοδική Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στις 17 Φεβρουαρίου στην Καστοριά και στο Ιερό Μνημόσυνο για τον Παύλου Μελά και κάλεσε τους πιστούς να δώσουν δυναμικό το παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει η Εκκλησία.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό επί τη πρώτη του μηνός Φεβρουαρίου.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.