Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Η Ακολουθία ξεκίνησε από το Ιερό Επισκοπείο της πόλεως, όπου έγινε η ένδυση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια εν πομπή ο Επίσκοπος, ο κλήρος και ο λαός, κατευθύνθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου για τον Αναστάσιμο Εσπερινό της Αγάπης.

Το Ευαγγέλιο, όπως ορίζει και η παράδοση της Αγίας μας Εκκλησίας, αναγνώσθηκε σε πέντε ξένες γλώσσες, στα Λατινικά, στα Ιταλικά, στα Γαλλικά, στα Αραβικά, στα Γερμανικά, και στα Αγγλικά από Κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος του Εσπερινού ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου επί τη εορτή του Πάσχα και στη συνέχεια κλήρος και λαός έψαλλαν τη φήμη του Πατριάρχη του Γένους μας.

Τέλος, και πάλι εν πομπή έγινε η επιστροφή στο Επισκοπείο όπου ο Ποιμενάρχης κ. Σεραφείμ αντάλλαξε τις πασχάλιες ευχές με τον κλήρο και τους πιστούς ενώ έδωσε σε όλους ως ευλογία πασχαλινά αυγά.

kastor1 kastor2 kastor3 kastor4 kastor7 kastor6 kastor5 kastor9Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.