του Άγγελου Ν. Πάκλαρα, Θεολόγου για το Poimin.gr

Η συνεχής ροή του αδίστακτου χρόνου, εξαφανίζει ως αστραπή, γεγονότα, πρόσωπα, καταστάσεις…

Τα πάντα ανήκουν στο παρελθόν. . .

Μόνο κάποιες φωτογραφίες αναμοχλεύουν την μνήμη μας και μας δίνετε η ευκαιρία να μνημονεύσουμε ονόματα κάποιων αρχιερέων που πρόσφεραν όλο τους το ζήν υπηρετώντας τον Πανοικτίρμονα Θεό και την Αγία Εκκλησία του.

Άξιον και δίκαιων εστί να μνημονευθούν τα ονόματα των αρχιερέων της εν λόγω φωτογραφίας της συνοδικής περιόδου 1983-1984, 32 έτη μετά . . .

Από αριστερά προς δεξιά απεικονίζονται ο αρχιγραμματέας  της τότε Δ.Σ., αρχιμ. Τιμόθεος Τριβιζάς ο και μετέπειτα Κερκύρας κ Παξών, ο Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς Προκόπιος, ο Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος, ο Ελασσώνος Σεβαστιανός, ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητος, ο Νικαίας Γεώργιος, ο Τριφυλίας και Ολυμπίας Στέφανος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, ο Παροναξίας Επιφάνιος, ο Σύρου και Τήνου Δωρόθεος ο α’, ο Γυθείου και Οιτύλου Σωτήριος, ο Βεροίας και Ναούσης Παύλος, ο Φιλλίπων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος, ο Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονύσιος και τέλος οι δυο γραμματείς της συνόδου ο τότε αρχιμ.Χρυσόστομος Κακουλίδης ο και μετέπειτα Εδέσσης κ Αλμωπίας και ο τότε αρχιμ. Γρηγόριος Παπουτσόπουλος ο και μετέπειτα Καστορίας Γρηγόριος ο γ’.

Να έχουμε την ευχή τους, δια δε τους μεταστάντες τηρήσαμε την εντολή του αποστόλου των εθνών Παύλου: «μνημονεύετε των ηγουμένων υμών, οίτινες ελάλησαν υμίν τον λόγον του θεού» (πρός Εβραίους, 15,7).

*Το παρόν άρθρο που αναδημοσιεύουμε, είχε δημοσιευθεί την 13 Ιανουαρίου 2015 στην ιστοσελίδα μας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.