Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 5 Αυγούστου, ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, στον ομώνυμο και περικαλλή Ιερό Ναό στον Βύρωνα.

Στην ακολουθία του Μέγα Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ πλαισιωμένος από πλειάδα Κληρικών, μεταξύ των οποίων ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αναστάσιος Τασόπουλος και ο Ιεροκήρυκας Aρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια του Θείου Κηρύγματος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δανιήλ απευθυνόμενος στους πιστούς μίλησε για το λαμπρό γεγονός της επίγειας ζωής του Ιησού Χριστού στο Θαβώρ αναλύοντας το «Δεύτε αναβώμεν εἰς το όρος Κυρίου, και εἰς τον οίκον του Θεού ημών και θεασώμεθα την δόξαν της Μεταμορφώσεως».

Προ του «δι’ευχών» ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους εκατοντάδες ευλαβείς προσκυνητές ευχήθηκε τα δέοντα.

Αύριο κυριώνυμο ημέρα της εορτής θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δανιήλ και το απόγευμα και ώρα 6:30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και ακολούθως η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας δια μέσου των κεντρικότερων οδών της ενορίας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.