Ξίφει θανούσα και βιώσασα ξένως,
ειρηνικώς τέθνηκας αύθις Ειρήνη.
Ειρήνη τμηθείσα ανέγρετο και θάνε πέμπτη.
 
Η εορτή της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, έγινε αφορμή να συλλειτουργήσουν, οι έλκοντες την καταγωγή εκ της Ιεράπετρας και διακονήσαντες αλληλοδιαδόχως ως Πρωτοσύγκελοι της τοπικής εκκλησίας Ιεραπύτνης και Σητείας, Μητροπολίτες, Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.
 
Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και μέσα στο κλίμα της Αναστάσιμης περιόδου που διανύουμε, στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης Γαλατσίου, στον οποίον υπηρετούν και δύο Ιεραπετρίτες κληρικοί.
 
Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου, υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Προποντίδος, κ. Ιωσήφ, ο οποίος και προεξείχε της Θείας Λειτουργίας, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.
 

Κατά τη διάρκεια του Θείου Κηρύγματος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου έκανε λόγο για την  ειρήνη του Χριστού, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θαυμαστό βίο, αλλά και στα πλούσια χαρίσματα της Αγίας Ειρήνης η οποία αποτελεί υπόδειγμα Χριστιανής. Ευχαρίστησε επιπλέον, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία να προεξάρχει της πανηγύρεως αλλά και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολογιωτάτο Αρχιμανδρίτη π. Τίτο Γαρεφαλλάκη για την ευγενή του πρόσκληση.

Στην Θεία Λειτουργία μεταξύ άλλων παρέστησαν μοναχές από το Ιερό Ησυχαστήριο Προφήτου Ηλιού Αττικού Άλσους.
 
Oι λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα στις 6:30 με την λιτάνευση της εικόνας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.