Ήταν Οκτώβριος του 1996 όταν η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο σε Μητροπολίτη Γυθείου και Οιτύλου. Στις 6 Οκτωβρίου 1996 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών έλαβε χώρα η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη με τη συμμετοχή αρκετών αρχιερέων, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του Νομού Λακωνίας, κλήρου και λαού από την Μάνη.

Μερικές εβδομάδες μετά και όταν το ημερολόγιο έγραφε 24 Νοεμβρίου 1996 στην πόλη του Γυθείου, την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή και στη συνέχεια η τελετή ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από εκείνη τη χρονιά, 20 χρόνια Αρχιερατείας, προσφοράς στην Εκκλησία και την τοπική κοινωνία, 20 χρόνια πατρικής αγάπης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου.

Οι Άρχοντες, ο Κλήρος και ο Λαός της Ιεράς Μητροπόλως Μάνης σας ευχόμαστε Σεβασμιώτατε ο Πανάγαθος Θεός να σας δίνει έτη πολλά, υγιεινά, θεάρεστα και ευλογημένα ώστε να συνεχίσετε να την πολυετή Αρχιερατεία σας και σας παρακαλούμε όπως συνεχίσετε να προσεύχεσθε για το λαό της Μάνης.

«Χρυσοστόμου του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Μάνης ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου Πολλά τα Έτη.»

Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μάνης, githio-click.gr

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.