Έμπλεος ειλικρινούς αγάπης και βαθύτατου σεβασμού, προς τον πνευματικό Πατέρα και Επίσκοπό της, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελμπασάν κ. Αντώνιο η Τοπική κατά Ελμπασάν Εκκλησία τίμησε την 1η επέτειο από την ενθρόνιση του.

Στην Καθέδρα της Τοπικής Εκκλησίας, την 17η Απριλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας με την συμμετοχή πολλών Ιερέων της Τοπικής Εκκλησίας.

Μετά τοπέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ελμπασάν  δέχτηκε τις ευχές των παρευρισκομένων ευσεβών Χριστιανών και προσέφερε εόρτιο γλύκισμα σε όλους.

Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ελμπασάν κ. Αντωνίου είχε τελεσθεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, από τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιο.

Στην ενθρόνιση παραβρέθηκαν Μητροπολίτες  της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλων θρησκειών καθώς και  πλήθος πιστών που βροντοφώναζαν «Άξιος» στο νέο Μητροπολίτη .

«Είμαι απόλυτα ευγνώμων στο Θεό που μου έδωσε την ευκαιρία και ήμουν μαζί σας όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα,  κατά το οποίο έχω ωφεληθεί  από την πίστη σας και την ακλόνητη φροντίδα σας για την  φιλανθρωπία» είχε ανέφερε μεταξύ  άλλον στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Νέος Μητροπολίτης Ελμπασάν.

Σε άλλο σημείο ο  Μητροπολίτης κ. Αντώνιος ανέφερε  ότι «ή  σημερινή ημέρα για μένα προσωπικά είναι μια χαρά και αγαλλίαση που είστε παρόντες και μάρτυρες σε αυτά τα συναρπαστικά γεγονότα τόσο για την κοινότητά μας όσο και για τους πολίτες αυτής της πόλης και αυτής της μητρόπολης».

Καταλήγοντας την ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελμπασάν τόνισε ότι «δεσμεύομαι παρά τις αδυναμίες μου και τα ανθρωπινά όρια,  αλλά έχοντας εμπιστοσύνη στη χάρη του Θεού που πληρεί όλες τις αδυναμίες και τα όρια του ανθρώπου, να μου δώσει τη δύναμη και τη σοφία που απαιτείται για να ολοκληρώσω με επιτυχία την αποστολή που έχω χρεωθεί».

elmpasan_epetios5 elmpasan_epetios16 elmpasan_epetios8 elmpasan_epetios13 elmpasan_epetios15 elmpasan_epetios6 elmpasan_epetios19 elmpasan_epetios14 elmpasan_epetios2 elmpasan_epetios7 elmpasan_epetios9 elmpasan_epetios10 elmpasan_epetios11 elmpasan_epetios3elmpasan_epetios18 elmpasan_epetios12 elmpasan_epetios20 elmpasan_epetios17 elmpasan_epetios4

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.