Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εις Κύριον εκδημία του Μακαριστού Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής Μιχάλη Μελέτη,η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση τιμής και μνήμης, όπου θα αναδειχθούν πτυχές της σπουδαίας Ιεροψαλτικής του προσφοράς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαΐου, στις 7μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή). Κατ’ αυτήν, Βυζαντινούς ύμνους θα αποδώσουν η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Ιωάννου Σχώρη και η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κυριαζή Νικολέρη.

Στη συνέχεια, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα απονείμει, μετά θάνατον, στον εκλιπόντα, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος.

Τιμητικές πλακέτες θα απονείμουν, επίσης, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ὁ Κουκουζέλης».

Το ετήσιο Μνημόσυνο του αειμνήστου Πρωτοψάλτου θα τελεστεί την Κυριακή 13/5, στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου Μελισσατίκων, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου.

Ας είμαστε όλοι στο Πνευματικό Κέντρο, το Σάββατο 12/5 και την Κυριακή 13/5 στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου Μελισσατίκων, για να τιμήσουμε τον μεγάλο Δάσκαλο και Πρωτοψάλτη, που, με το ανυπέρβλητο ιεροψαλτικό του ήθος, κόσμησε την Τοπική Εκκλησία, επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες, καταλιπών έργο καθολικώς αναγνωρισμένο.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.