Την Παρασκευήν 9 Μαρτίου 2018, ετελέσθη η τρίτη Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαρύνθου, όπου και χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ.  Αιμιλιανό Χρήστου, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και τους Διάκονους Ευγένιο Τσάλα  και Νικόλαο Πριμηκύριο, ενώ προσήλθε και συμμετείχε και ο Αρχιμ. Παύλος Μπαραμπούτης, Εφήμεριος του Ι. Ναού Αγίου Νικόλαου Καλλιθέας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εξ Αμάρυνθου καταγόμενος.

Κατά την διάρκεια της Ι. Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Αναγνώστη τον νεαρό Ευάγγελο Μεγάκη, γόνο εκλεκτής οικογενείας, μαθητή του Γυμνασίου Αμαρύνθου, ο οποίος διανοκεί στο Ιερό Βήμα και στο Αναλόγιο, ως μαθητής του Πρωτοψάλτου της Ενορίας κ. Θεοδώρου Κοκκορίκου, στηριζόμενος πνευματικά, υπό την καθοδήγηση του Εφημέριου της Ενορίας, Πρεσβ. Ιωάννου Μπαραμπούτη.

Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησε Χορός Ιεροψαλτών, με Χοράρχη τον υιό του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Στέφανο Κοκκορίκο.

εκ τηςΙ.Μ., Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.