«ΑΚΟΥ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ»

Τα βιβλία της Καινής Διαθήκης (Μέρος Β’)

του αρχιμ.Ιακώβου Κανάκη

Μεγάλη η αξία από την μελέτη της Αγίας Γραφής, ο Θεός «απαντά» στον άνθρωπο μέσα από αυτήν

Οι αλήθειες της Ορθόδοξης Πίστης μας βρίσκονται αποθησαυρισμένες στην Ιερά μας Παράδοση, μέρος της οποίας αποτελεί η Αγία Γραφή. Στα βιβλίο της Παλαιάς περιγράφεται η προετοιμασία του κόσμου για την έλευση του Μεσσία Χριστού, ενώ στην Καινή Διαθήκη αναφέρονται τα σχετικά με την επίγεια δράση Του, όπως επίσης στο τελευταίο βιβλίο της, την Αποκάλυψη του Ιωάννη, προεξαγγέλλεται ότι θα ξανάρθει!

Στην σημερινή εποχή παρατηρείται αφενός κάποια αδιαφορία των ανθρώπων για το Ιερό Κείμενο και αφετέρου, για τους ενασχολούμενους με τα θεολογικά, μία μονομέρεια ενδιαφέροντος στους βίους των συγχρόνων αγίων, αλλά ταυτόχρονα και μια «ατονία» ως προς την μελέτη της Βίβλου. Αυτά τα δύο «γέννησαν» την διάθεσή μας για προτροπή και καλλιέργεια της μελέτης της Καινής Διαθήκης μέσω του διαδικτύου με την παρούσα σειρά κειμένων. Μακάρι η προσπάθεια αυτή να ευοδωθεί και να οδηγήσει καλοδιάθετους ανθρώπους στην μελέτη του Ιερού Κειμένου.

Την σειρά των γραπτών κειμένων θα συνοδεύει ηχητικό υλικό προκειμένου κάποιος να «ακούει το βιβλίο», αφού για τους περισσοτέρους ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος και περιορισμένος.

Στα κείμενα -και στα ηχητικά- θα γίνεται αναφορά σε κάθε βιβλίο της Καινής Διαθήκης, όπου με συντομία θα καταγράφονται χρήσιμα στοιχεία όπως ο συγγραφέας του, ο χρόνος, ο τόπος, και ενίοτε και ο λόγος συγγραφής του. Επίσης, τα βασικά στοιχεία του ως προς το περιεχόμενό του και βεβαίως οι βασικές θεολογικές του ιδέες.

Σε λίγες μέρες ξεκινάμε, χάριτι Θεού, με το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο…

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.