Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε την Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου, στην Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος  κ. Νικολάου.

Η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στο νέο Καθολικό της Ιεράς Μονής, αντίγραφο του παλαιού περίλαμπρου Καθολικού του ΙΕ΄, εις ανάμνησιν της καταστροφικής ανατινάξεως της Μονής και του παρεκειμένου Σανατορίου από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις και υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των αδίκω θανάτω τελειωθέντων Πατέρων της Ιεράς Μονής και των ασθενών του Σανατορίου , 73 χρόνια μετά.

Στην Αναστάσιμη θεία Λειτουργία έψαλε Βυζαντινός χορός υπό την Διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως  κ. Ανδρέου Ιωακείμ και παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, , ο πρ. Διοικητής του 36ου Λόχου Διαβιβάσεων Ταγματάρχης κ. Γεώργιος Καρπέτας, ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα και πλήθος προσκυνητών.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης  αναφέρθηκε στις δύο τραγωδίες, τις οποίες η Αγία μας Εκκλησία ενθυμείται μετά Ανάσταση του Κυρίου, τον απαγχονισμό του Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε΄ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως , τον οποίο κρεμάσαν οι Τούρκοι στην κεντρική πύλη του Πατριαρχείου ανήμερα το Πάσχα το έτος 1821 και την καταστροφική ανατίναξη της Ιστορικής Ιεράς Μονής Αντινίτσης και του παρακειμένου Σανατορίου με αποτέλεσμά τον θάνατο των Πατέρων της Μονής και των νοσηλευομένων στο Σανατόριο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πιστούς οι οποίοι προσήλθαν στην Θεία Λειτουργία για να ζήσουν πρώτα την χαρά της Αναστάσεως, καθώς και να θυμηθούν την θυσία της Μονής και να μακαρίσουν τις ψυχές των πεσόντων Πατέρων της Μονής και των ασθενών του Σανατορίου.

Τέλος συνεχάρη τους Πατέρες της νέας αδελφότητος για την πνευματική πρόοδό τους , οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο εγκαταβιούν στην Ιερά Μονή υπό την ευθύνη και καθοδήγηση του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου π. Αμβροσίου Αναστασίου και το μοναστήρι αρχίζει πάλι να ζει στιγμές πνευματικής ακμής και να γίνεται σταθμός προσκυνητών εντοπίων και ξένων, οι οποίοι κατά την επίσκεψή τους βρίσκουν ψυχική ανάπαυση μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο περιβάλλον.

Μετά την διανομή του Αντιδώρου προσφέρθηκε πασχαλινό κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.

fthiotidos_adinitsis1 fthiotidos_adinitsis2 fthiotidos_adinitsis3 fthiotidos_adinitsis4 fthiotidos_adinitsis5 fthiotidos_adinitsis6 fthiotidos_adinitsis7 fthiotidos_adinitsis8 fthiotidos_adinitsis9 fthiotidos_adinitsis10 fthiotidos_adinitsis12 fthiotidos_adinitsis13 fthiotidos_adinitsis15 fthiotidos_adinitsis17 fthiotidos_adinitsis19 fthiotidos_adinitsis20 fthiotidos_adinitsis21 fthiotidos_adinitsis22Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, Φωτό Δημήτριος Ανάγνου

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.