Το πρωί της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου, οι διοργανωτές του Δ’ Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, που λαμβάνει χώρα στην Άρτα, υποδέχτηκαν τους συνέδρους νωρίς το πρωί και ακολούθως με ναυλωμένα λεωφορεία ευθύνης της Ι. Μητροπόλεως Άρτης, αναχώρησαν για την Πρέβεζα.

Εκεί στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τους συνέδρους. Εν συνεχεία απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Δαρδαμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στρατός Ιωάννου. Ακολούθησε παρουσίαση των μνημείων από τον π. Δημήτριο Καραγκούνη και επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους όπου οι Σύνεδροι ξεναγήθηκαν από τον προϊστάμενο του ναού π. Δημήτριο Ντούσκα.

Παρατέθηκε γεύμα σε όλους τους συνέδρους, από τον Δήμο Πρέβεζας και ακολούθως επιστρέψανε στην Άρτα όπου το απόγευμα θα λάβει χώρα η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, κατά την οποία θα χαιρετήσει και θα κηρύξει την έναρξη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Κ. Ιερώνυμος Β΄.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.